post image
-

Kevés szeretetet és túl sok negatív ingert kapnak a mai gyerekek

Az egész világon nő a pszichiátriai betegségekben érintett gyermekek száma, a feldolgozhatatlan ingeráradat ugyanis erős hajlamosító tényező.

Tovább olvasom
post image
-

Concept kids -Állatok

Ismerősek az anyu/apu szettjeiben pipiskedő gyerekek? A jelenség alól a társasjátékok sem kivételek. Elvégre ha a felnőttek szeretnek vonatutat építeni, vagy piktogramok alapján kitalálni szavakat, akkor erős a kényszer, hogy megszülessen ezeknek a gyerekváltozata is. Ez ügyben legutóbb a Concept kistestvére, a Concept kids-Állatok bizonyított.

Tovább olvasom
post image
-

5+1 cicás Instagram oldal macskabolondoknak

Páran már talán tudjátok, hogy nemcsak az illusztrációk, de a macskák bolondjai is vagyunk! Ez inspirálta legfrissebb gyűjtésünket, melyben az 5 legjobb cicás instagram oldalt gyűjtöttük össze nektek! Összeállításunkban gyönyörű illusztrációk és szebbnél szebb cicák várnak!

Tovább olvasom
post image
-

Őszi könyvajánló óvodás gyerekek könyvespolcára

A házi gyermekkönyvtárunk polcain számtalan mesés, verses, mondókás könyv sorakozik. Lassan véget ér a vénasszonyok nyara, így frissült az aktualitásokat támogató könyvespolcunk. Az ovis beszoktatós könyvek mellé ősz témájú gyerekkönyveket sorakoztattam. Ezekkel a könyvekkel a 3-6 éves korosztály számára biztosan színes lesz az ősz.

Tovább olvasom
post image
-

Korlátok nélküli generáció: gyerekek, akinek még senki nem mondott ellent

Sok szülő, aki szigorú, korlátozó családban nőt fel, úgy dönt, hogy ő más lesz: szabadságot és boldogságot szeretne biztosítani a gyermekének, hogy félelem nélkül élhessen, és kibontakoztathassa az egyéniségét. Pozitív minták nélkül azonban vállalkozásuk gyakran torkollik katasztrófába.

Tovább olvasom
post image
-

Egyszerű őszi ötletek kisgyerekekkel

Hazaérkezés után illetve hétvégén jó időben a szabadban töltjük az időt és gyűjtögetünk. Egyrészt szabad játékkal töltjük az időt, másrészt gyűjtögetéssel: sétálunk mindenfelé és gyűjtünk mindenfélét. Elsősorban őszi terméseket: gesztenyét, makkot, diót, vadalmát, bogyókat, másrészt szép leveleket, különleges kavicsokat, elhagyatott csigaházakat, szép madártollakat. Í

Tovább olvasom
post image
-

Gyermekkori stressz - Ne legyints rá!

Amikor 4 éve elkezdte Anna az iskolát soha nem gondoltam volna, hogy mennyi feszültséggel, stresszel teli időszaknak nézünk elébe. Persze tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de hogy ennyire..

Tovább olvasom
post image
-

Terápiás játékok

A kölni nemzetközi vásáron, a híres KIND + JUGEND-en mutatkozott be ez a csodaszép fa játék sorozat, melynek elsődleges feldat, hogy segítsen az érzelmi problémákkal küzdő gyerekeknek.

Tovább olvasom
post image
-

Betonból ékszert?? Naná

Amióta előjött a nőiesebb részem (senki ne kérdezze, hogy történt, magam sem tudom, nyáron kezdődött, de nem volt konkrét kiváltója) árgus szemekkel figyelem a színes, az igazán nagyon, nagyon különleges ékszereket.

Így lényegében az egész nyaramat színes ékszer kereséssel töltöttem, már, amikor nem a gyerekeimmel voltam, ami úgy átlagban a napjaim 99%-át tette ki.

Tovább olvasom
post image
-

Programajánló: Eco Town2

A hűvösebb idő közeledtével keressük azokat a programlehetőségeket, amelyek már inkább bent, mint kint vannak. Érthető: közelednek az ünnepek, ilyenkor mi is hajlamosabbak vagyunk keresni a szórakoztató élményeket még, hogy aztán kicsit megfáradva megpihenhessünk. Az Eco Town első rendezvénye sikeres volt, hiszen beigazolódott, hogy ennek az eseménynek van létjogosultsága.

Tovább olvasom
post image
-

Új online program segít mihamarabb teherbe esni a babára vágyóknak

Régóta szeretnétek babát, de nem jön össze a gyermekáldás? Magyarországon közel háromszázezer pár küzd ugyanezzel problémával. A szülész-nőgyógyász szerint sokakat már akkor a lombikprogram felé irányítanak, amikor még bőven megérné természetes úton próbálkozni. Rengetegen nem is tudják, hogy néhány egyszerű szokás megváltoztatásával már jócskán megnövelhetnék a teherbeesés esélyét.

Tovább olvasom
post image
-

Fényképek az emlékek őrei!

Már egészen kiskorom óta nagyon szeretem és kötődöm a fényképekhez! A mai rohanó modern világnak rengeteg előnye van, minden pillanatot megtudunk örökíteni, digitálisan eltudjuk menteni, azonnal tovább tudjuk küldeni vagy akár rögtön meg is oszthatjuk másokkal.

Tovább olvasom