post image
-

Mindjárt becsöngetnek :) - Iskolakezdésre ajánljuk

Egész pontosan 21 nap múlva becsöngetnek, és az én kincsem újra beül az iskolapadba (bár már nem is padok vannak, hanem székek és asztalok:)). Amióta iskolás minden évben az augusztus egy része, egy jelentős része, azzal telik, hogy felmérjük, mi az, amire idén szükségünk lesz, mi az, ami még használható a tavalyi csomagból. Idén úgy alakult, hogy több olyan iskolás holmit kell beszereznünk, ami az alapcsomag részét képezi, így gyakorlatilag össze kell állítanunk egy induló csomagot.

Tovább olvasom
post image
-

Egyetlen kimerült anya kevés egy gyermek felneveléséhez

Ha lehetséges, egy egész családra van/lenne szükség! Egy támogató közegre, ahol valamilyen módon, a lehetőségeihez mérten, mindenki besegít, ha lehetséges.

Tovább olvasom
post image
-

Nyaralás és kiborulás – a kettő kéz a kézben jár

Bárcsak fogadni lehetne a lottón arra, hogy nyaraláskor ki fognak borulni, hisztizni fognak a gyerekeink! Ez az a jelenség, amihez órát lehetne állítani! Legyen az egy különleges utazás vagy születésnap, és gyermekünk biztosan kiborul majd érzelmileg. Ilyenkor általában azt kívánjuk, hogy bárcsak egyszerűbb lenne az élet.

Tovább olvasom
post image
-

Élménybeszámoló: Eco Town, 08.04.

0Nyílik az ajtó: elém tárult a hatalmas tér, benne megragadta a szememet az ódon hatású téglafal: megérkeztem! Izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy hamarosan jelentős mennyiségű ember fog bejönni, ugyanazon az ajtón!

Tovább olvasom
post image
-

Kötelező és nem kötezelező védőoltások Magyarországon

Legyél akár oltáspárti, akár mélyen oltásellenes, egy dolog biztos igaz rád: hogy a gyerekedet kötelezően be kell oltatnod. Ez a törvény, amit mindenkinek be kell tartania. Azt elárulhatom, hogy én elkötelezett oltáspárti vagyok és mi nemcsak a kötelező oltásokat, hanem a nem kötelezőeket is mind beadattuk Izabellának. Ebben a bejegyzésben nem rávenni akarok bárkit is, hogy a kötelezőeken felül beoltassa a gyermekét, hanem egy rövid, átfogó képet szeretnék adni arról, hogy milyen oltásokra van ma Magyarországon lehetőség és egyáltalán mik is ezek az oltások? Úgy tapasztalom, hogy rendkívül sokan nincsenek tiztában azzal, hogy mit is kap a gyerekük, emiatt kicsit tartanak tőle vagy szimplán nem értik. Most megkísérlek egy képet adni a saját laikus tapasztalataimmal megtűzdelve, hátha a vacillálók is egy kicsit magabiztosabbá tudnak válni a témában.

Tovább olvasom
post image
-

Sokkoló volt, mennyire más az élet a harmadik babával

A harmadik gyerekről azt mondják, a legkönnyebb gyerek. Tényleg így van?

Tovább olvasom
post image
-

Mivel foglaljam le a gyereket tablet helyett?

Bizonyára mindenki hallott már legalább egy olyan kutatásról, ami leírja milyen rossz hatással van a gyerekek fejlődésére a TV nézés és a videók. Egyik szülő sem akar rosszat a gyermekének. Azok sem, akik tudnak arról, hogy a képernyőhasználat negatívan hat a nyelvfejlődésre, figyelmi fejlődésre, érzelmi fejlődésre, ennek ellenére mégis leültetik a gyerekeket a YouTube elé mesefilmet nézni. Nem szabad őket hibáztatni, hiszen mindenkinek szüksége van egy nyugodt percre, hogy igyon egy pohár vizet, elpakoljon reggeli után vagy nyugodtan be tudja pakolni az ovis táskákat. Könnyű kutatási eredményekre hivatkozni, realisztikus alternatívát találni azonban korántsem az. Ebben a cikkben megpróbálok valódi alternatívát kínálni a változtatni kívánó szülőknek, hogy mivel foglalják le a gyerekeket képernyők helyett.

Tovább olvasom
post image
-

„Mama, a felnőtt dolgok olyan furák!” – hétköznapi bonyodalmaink

A címben idézett mondat akkor hangzott el, amikor az ötéves kislányomnak próbáltam elmagyarázni, hogy miért kell súlyadót fizetni az autóra, és mi az összefüggés a súly a pénz között (nagyjából semmi, ugye, mert teljesítmény alapján számolják, de most már nem is így hívják). A kérdés akkor merült fel, amikor minden igyekezetemmel próbáltam elutalni az összeget, mert már inkasszóval fenyegettek – a csekk ugyanis valahogy bekerült a gyerekrajzok közé. Ez annyira jellemző ránk, így aztán összeszedtem néhány történetet a hétköznapi csetlés-botlásainkról. Vagyis egy icipicit a publikus részéből. Olvassátok, röhögjetek, és írjátok meg a hasonló sztorijaitokat!

Tovább olvasom
post image
-

Azok az unalmas, vidéki nyarak….

Az élet úgy hozta, hogy messze sodródtam a nyugodt, csendes sárréti kisvárostól, ahol felnőttem. Spanyolországban alapítottam családot, 2000 km-re a gyökereimtől. Nagyon szerencsés vagyok, mert olyan életünk van, amiről mindig is álmodtam: utazhatunk.

Tovább olvasom
post image
-

32 gyerekkatonát engedtek szabadon

Fegyveres szervezetek harminckét gyermeket engedtek szabadon Dél-Szudánban. A 13-17 éves fiúk némelyikét már 2016-ban, a fegyveres konfliktusok újbóli fellángolásakor beszervezték a harcoló csapatokba, a gyerekek azóta a szüleikkel sem találkozhattak. A fiatalokat egy hivatalos ceremónia keretében adták át a családoknak, közösségeknek.

Tovább olvasom
post image
-

Társas egyedüllét - gondolatok az anyák magányosságáról

Sokan vannak -vagyunk- akiknek a legtöbb emberi kapcsolata itt, a virtuális térben létezik csak. Ez (valamilyen szinten) az anyaság velejárója. Megszűnik a régi életünk, elfogynak a barátok, megváltoznak - megváltozunk. Kár lenne tagadni, ez természetes dolog: a prioritásaink, az érdeklődési körünk, a személyiségünk, mind eltolódnak más irányba. Itt viszont elérhető közelségben van egy csomó hasonszőrű, hasonló érdeklődési körű, azonos problémákkal küzdő nő, édesanya, akik tökéletesen megértenek minket a leírt gondolatainkon keresztül.

Tovább olvasom
post image
-

Mennyi közös játék kell a gyereknek?

Sok szülőt nyomaszt, hogy keveset játszik a gyerekével. De vajon származik-e ebből a kicsiknek bármilyen hátrányuk? És mi számít egyáltalán kevésnek?

Tovább olvasom