post image
-

Ha van nagyszülői segítség, több gyerek születhet

Biztos alapot ad a családoknak a generációk közötti jó kapcsolat a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) által készített legfrissebb kutatása szerint.

Tovább olvasom
post image
-

Bogyós Falú Interaktív Játszóház Bangkokban

Lehet egy interaktív játszóház falai rudakra fűzött fehér golyókból? A thaiföldi székhelyű IF (Integrated Field /magyarul: Integrált mező) tervező iroda teljesen új oldalról közelítette meg a “bit playground” nevű játszóház kialakítását. A “bit playground” játszóház célja, hogy a gyerekek játékosan tanuljanak a technológiáról.

Tovább olvasom
post image
-

Mi értelme, hogy kiderüljön az ADHD, ha aztán pont emiatt nem veszik fel a suliba?!

Egyre több a nehezen kezelhető gyerek – halljuk sokszor. Mondjuk inkább úgy: SNI, vagyis sajátos nevelési igényű. Érintettek és szakemberek mondták el cikkeinkben, milyen a valós helyzet a sorból sokszor kilógó, különleges kicsikkel.

Tovább olvasom
post image
-

Repülni kisgyerekkel- merész vállalkozás, vagy …

Bár igyekszünk minél kisebb ökolábnyomot hagyni, vannak olyan utazások- főleg,ha a rokonok egy része külföldön él-, amikor repülővel kell utaznunk, teljes látszámban. Írhatnám, hogy kénytelenek vagyunk utazni, mert ez nem az a fajta műsor, amikor pikkpakk összedobjuk a kézi poggyászunkat és már csücsülünk is fel a gépre, aztán irány a végtelen és tovább. Alsó hangon is legalább 500 féle dolgot kéne becsomagolni: babakocsi, utazóágy, etetőszék, orrszívó, stb., ennek csak egy egész kis része van meg otthon, van olyan, amit meg kéne, hogy vásároljunk, direkt az utazás miatt.

Tovább olvasom
post image
-

Generációk csatája már az iskolában is

Nemcsak a napi gyakorlatból, hanem nemzetközi és hazai kutatásokból is kitűnik, hogy a fiatalabb, iskolapadban ülő alfa és Z generációk különböző sajátosságait megértve kellene az oktatási folyamatokat is módosítani. A digitalizáció hatására szédítő iramban végbemenő változásokat a pedagógusoknak nem egyszerű nyomon követniük. Tény, hogy a mai gyerekek figyelmét nem lehetséges ugyanazokkal az eszközökkel lekötni, mint a húsz évvel ezelőttiekét. Nemcsak a tanulási szokásaik, hanem még az agyműködésük is átalakul a technológiahasználat hatására. Mit kezdhet ezzel a tanár? Át lehet-e hidalni az iskolában is érzékelhető generációs szakadékokat? Olvasd el Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő teljes cikkét a WMN-en:

Tovább olvasom
post image
-

„Barninak már három napja szorulása van" - szülők a túlposztolás csapdájában

Szülővé vált az első nemzedék, amelyik kis túlzással a Facebookon nőtt fel, és úgy érzi, amit nem posztolt ki, meg sem történt. És aki eddig mindig megosztotta a nagyvilággal, hol bulizott, mennyit ivott, hol nyaralt és milyen az aktuális hangulata, miért éppen a gyerekét ne bocsátaná közszemlére?

Tovább olvasom
post image
-

Inkák nyomában - Divat gyerekeknek

Az idei őszi szezonban a francia Louise Misha tervezője, Marie Pidancet kivételes utazásra hív minket Latin-Amerika szívébe. Ha van egy mitikus föld, amely rendkívül gyönyörű tájakkal rendelkezik, és amely otthont ad magával ragadó pillantásokkal és ősi történelemmel, akkor az határozottan Peru. Ebben a szezonban Louise Misha-tól az inkák földjére kapunk meghívót,hogy újra felfedezzük az Anya földet.

Tovább olvasom
post image
-

Mit esznek reggelire a családok - VILÁGKÖRÜLI PERCEK

A reggeli a nap legfontosabb étele, de a világszerte nncs két egyforma reggeli típus. Kolbászok, csokoládés müzli, gabonafélék vagy miso leves- ezer és egy variáció. Kukkantsok be az angolokhoz, brazilokhoz, japánokhoz, szóval a világ különböző tájaira, merítsünk ihletet, és holnap reggelire együnk éldául egy finom arepast :)

Tovább olvasom
post image
-

„A szülők nagyon nehezen állítják fel a határokat“ – Bölcsis gondozónővel beszélgettünk

Ildikó már húsz éve gondozónő egy bölcsődében, minden szülőtípussal találkozott már és pontosan látja, mit rontunk el a gyerekeinkkel.

Tovább olvasom
post image
-

Láthatatlan munka, amire rámegy a napod

Gondolkodtál már azon, mennyi "láthatatlan" munkát végzel el egy nap alatt? Ami csak úgy előkerül a semmiből, nem volt betervezve, pl. amikor észreveszed, hogy tele van a szennyestartó, és indítasz egy mosást, vagy színültig van a mosogató, és bepakolsz a mosogatógépbe. Ezek pár perces feladatok, mégis a nap végén hullafáradtan esel be az ágyba, és azon gondolkodsz, hova tűnt a napod, mikor csak 5 tétel volt a teendőid listáján. Ha összeadnád ezeket a pár perceket, biztos te is meglepődnél, mennyi időt visznek el. Egy francia művész, Emma képregényben illusztrálta azt a "mentális terhet", amit a házimunka jelent számára.

Tovább olvasom
post image
-

Dübörög a slow fashion

A slow fashion egy döntés, amelyet Te magad hozol meg. Egy kérdés, miszerint képes vagy-e felelősséget vállalni a divatban tett választásaidon keresztül a környezeted megóvásának érdekében.

4 tervező, 4 különböző, ám kifejezetten izgalmas termék. A slow fashion egyre jobban beépül a köztudatba, és igény van a minőségi, hazai designer termékekre.

Tovább olvasom
post image
-

Wéber Anikó: Cseresznyeliget ​titka Meggyes süti

Amikor gyerek voltam, csakúgy, mint a legtöbb kisiskolás, alig vártam a nyári szünetet. Minden évben ilyenkor ült be a család a piros kocka Ladába, hogy kirándulni menjen vagy elutazzon néhány napra egy-egy magyarországi fürdővárosba. Ezt egyszerűen imádtam! A nyári szünet egyébként is sok játékot és kalandot ígért mindig, mert vagy a strandon lógtunk a testvéremmel, vagy egész nap a szomszéd gyerekekkel bandáztunk. Sosem unatkoztunk, mert valahogy mindig feltaláltuk magunkat. Persze ha egyedül lettem volna, talán én is úgy érzem magam, mint Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című könyvének főszereplője, Kitti.

Tovább olvasom