post image
-

Naponta csap össze a hegyvidéki elit a gyermekotthonos csellengőkkel

Ez történik, amikor a társadalom két nagyon különböző rétege túl közel kerül egymáshoz. Nehéz sorsú gyerekek kontra Hegyvidék.

Tovább olvasom
post image
-

Nem az irigység jele, ha nem adja oda másoknak a játékait a játszótéren

Mit tehetünk, ha nem akar osztozkodni más gyerekekkel a játékain? Nem adom! Az enyééém! - kiabálja tele torokból a 3 év körüli kisfiú, miközben kétségbeesetten szorítja a motorját. "Jaj, szívem ne legyél irigy! Csak ki szeretné próbálni a kisfiú, nem akarja hazavinni" - engeszteli az anyukája. "De az enyééém!" - zokogja a motor tulajdonosa és még szorosabban öleli a vita tárgyát képező imádott motorját. Erre az anyukája irul-pirul, sűrűn elnézést kér és megdorgálja a fiát, hogy milyen csúnyán viselkedik.

Tovább olvasom
post image
-

Csak egy

A német Év játéka-díj győztes társas tele van hurrá-pillanatokkal. És ez még nem is a legjobb hír, amivel a Csak egy szolgál. (Megpróbálom betartani a fogadalmamat és nem csinálok szóviccet a játék nevéből. Pedig annyira könnyű lenne.) Elsősorban a rangos díj miatt muszáj volt kipróbálni, de már az első játékok utána kiderült, hogy sokkal erősebb érvek miatt kell a család közös kedvenceként számon tartani. Utóbbi címet pedig elég kevés játék tudja magáénak mondani.

Tovább olvasom
post image
-

Hogyan válasszunk benti szandált óvodás gyermekünknek?

Első nap az óvodában. Ha épp most kezdi gyermeked az óvodás éveket, esetleg a nyári szünet után most kezditek újra az óvodát, akkor biztosan Ti is nagy erőkkel készültök már az ovis napokra. A sok-sok teendő és bevásárolandó holmi között az egyik legfontosabb dolog: a BENTI SZANDÁL, amiben majd egész nap lesz gyermeked a csoportszobában.

Tovább olvasom
post image
-

Festék és saláta centrifuga

Óvodáskori festés-technika óra élményeimet elevenítettük fel a kislányokkal:). Azt gondolom mindhárman nagyon élveztük, és a fiús anyukák is ugyanúgy elkészíthetik! Az egyik technika nagyon egyszerű:festék pöttyös – lapot félbehajtós művelettel készült. Egyszerűsége ellenére nagyon különleges képek készültek.

Tovább olvasom
post image
-

Mit tegyünk, ha a gyerekünk nyilvános helyen borul ki

Olyan társadalomban élünk, ahol elvárásokkal és ítéletekkel árasztják el a szülőket és gyermekeiket. Nyilvános helyeken általában az az elvárás, hogy a gyerekek ne legyenek hangosak, lehetőleg szavukat se halljuk. Biztos sokan éreztük már úgy, hogy muszáj rászólnunk a buszon kiabálva mesélő gyermekünkre, csak azért, mert túl hangos, és jól ismerjük a bevásárlás során levágott hiszti miatti szégyenkezést is.

Tovább olvasom
post image
-

Kovács Andrea: Mackógyógytorna ​a mozgásfejlődés harmonizálásásra

Mikor megszületett Daniella, az első gyermekem, bajban voltam, mikor mit kellene csinálnia, azt jól teszi-e és a megfelelő időben végzi-e. A védőnő, gyerekorvos sokat segített, de szerettem volna nyomon követni én is alaposan a fejlődését, elbizonytalanodásaimat kiküszöbölni valahogy. Akkor mit nem adtam volna ezért a kötetért. Amúgy is sérülékeny, nehéz időszak, ami rengeteg kételytől, önmarcangolástól hangos, nem csak a rózsaszín pillangóktól és örömtől, szeretettől. Jó lett volna egy útmutató, de nem volt. Rengeteg kérdésem jutott az eszembe nap, mint nap, amit nem volt hol megnézni, ez ügyben illetékeseket pedig nem szívesen zargattam állandóan velük. Azt kell mondjam, a könyv nagyon hiánypótló.

Tovább olvasom
post image
-

Nincs többé hiszti és könyörgés - így lett könnyebb az esti rutinunk!

Az Instagramon találkoztam a #rutinkártya hirdetésével és egyből felkaptam rá a fejem, mert akkoriban az altatás (és az azt megelőző időszak) maga volt a pokol. A kis korkülönbségben a kezdetektől fogva az a legnehezebb számomra, hogy a két gyerek bioritmusát összehangoljam.

Tovább olvasom
post image
-

Gyerekekkel nyaralni? Csináljuk jól, jó helyen!

Lassan végéhez közeledik a nyár és mi számtalan élményt gyűjtöttünk a lányokkal, főleg a közös programok és a nyaralásunk alkalmával. Hogy mindig olyanok voltak ezek az élménygyűjtős alkalmak, amilyennek megálmodtuk? Nos, nem állítanám teljesen magabiztosan, hiszen akadtak nehézségek, kihívások és olykor fáradtabbak voltunk egy-egy közös program után, de még így is bátran ki merem jelenteni, hogy gyerekekkel nyaralni vagy utazni izgalmas és színes! De még mennyire!

Tovább olvasom
post image
-

Rendrakási gyorstrükkök

Egy édesanya számára egy gyerekzsivajtól hangos házban a rend megteremtése és megtartása vágyálomnak tűnhet. Rendet tenni gyerek mellett: mintha csokit ennél fogmosás közben. Mégis van pár alapelv és trükk, amely segít enyhíteni a káoszon, a délutánra bejelentkező vendégeket pedig segít egy élhető közegben fogadnod.

Tovább olvasom
post image
-

Kamaszodik a gyerekem SEGÍTSÉG!!!

Felkérést kaptam egy cikk megírására, a „hogyan éljük túl kamasz gyermekünket” tárgyban. Rövid válaszom a szerkesztőnek az volt, sehogy. Sajnos, nem elégedett meg ezzel, így most kénytelen vagyok bővebb lére ereszteni a mondandóm:)

Tovább olvasom
post image
-

A nagy korkülönbség áldás is lehet az anyának

Milyen az élete egy háromévesnek, amikor tíz év korkülönbséggel van testvére? És milyen az anyának, ha nagy korkülönbség van a két testvér között?

Tovább olvasom