post image
-

Őszi növény-játékok: készíts képeket növényi részekkel

Ősszel a lehulló, színes levelek, a megszáradt gallyak, virágok, és megannyi termés számtalan lehetőséget kínál az alkotásra, játékra. A sokféle forma és a szín szinte kínálja a lehetőséget, hogy tündérként, pompázatos kertként, vagy erdőszéli házikóként szülessen újjá.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  45 tízórai és uzsonnaötlet az iskolába -Környezettudatos csomagolási tippekkel.

  Szóval viszonylag jól állunk, bár igazából még nem dőlhetek hátra, hiszen még ott a tízórai, uzsonna kérdése, ami nálunk nem egyszerű történet, mert nemcsak, hogy táplálónak, és lehetőleg egészségesnek kellene lennie, de a legfontosabb, hogy a gyerekek – különösen a lányom – meg is egyék azt.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  5 okos DIY ötlet iskolakezdéshez

  Egyedi füzetborító, füzetcímke, matrica, okoskönyvjelző, tolltartó üzenetek. Évek óta készülünk a 2 gyerekkel a suliba így nyár végén, igyekszünk sokféle kézműves megoldást használni, számos ötletet megosztottam itt a blogon is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így készíts kerti autópályát a gyereknek!

  A kert tökéletes hely egy autóversenyhez, és az alkotó kedvű szülők akár a Hungaroringet is a kertbe varázsolhatják.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egy méh szemével is láthatjuk a világot a tudományos agrojátszóházban

  Egynapos program: interaktív kiállításokkal, parksétával, történelemmel és zenével Martonvásáron. Ahol még az is kiderül, hogy a tudomány és a mezőgazdaság érdekes.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Játékok a természetből: 50+ ötlet

  Hogyan hasznosíthatod a természetben talált kincseket, milyen játékokat kínál a természet? Az a tapasztalatom, hogy a gyerekek eredendően szoros kapcsolatban állnak a természettel, figyelik a növényeket, etetik az állatokat, ugrálnak a pocsolyákban, imádnak kavicsot, faágakat gyűjteni, jól érzik magukat a szabadban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  25 környezettudatos ötlet a nyári szünetre, gyerekeknek

  A természet védelméért nagyon egyszerű, apró cselekedetekkel tehetünk a legtöbbet, és ezekre könnyen rászoktathatjuk gyerekeinket is. A nyári szünet kiválóan alkalmas arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezettudatos életmódra, hogy megmutassuk a gyerekeinknek ennek fontosságát. A legjobb nevelési eszköz a példamutatás, így akár közösen is kialakíthatunk új, környezettudatos rutinokat, szokásokat a családban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Illatos, könnyed gyurma a konyhából 5 perc alatt – főzés nélkül

  Olyan, mint a Play Doh. A gyerekek imádnak gyurmázni, boldogan lapítják, formázzák a masszát, amiből nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna. Ez a gyurma, amellett, hogy gyönyörű pasztellszínű, még illatos is, ráadásul a konyhában is megtalálható összetevőkből 5 perc alatt elkészül egy borongós, tavaszi napon. 4 éve készítjük már ezt a gyurmát, örök kedvencünk, készült már ajándékba is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tavasszal csodaszép a Vácrátóti Botanikus Kert – ide mindenképpen el kell menni a családdal

  Az ország legnagyobb botanikuskertje igazi bakancsklistás hely. Még a tavaszi szünet előtt kértem tőletek javaslatokat, melyik botanikus kertet nézzük meg a gyerekekkel. Nagyon sokan írtátok a Vácrátóti Botanikus Kertet, és bár nem a tavaszi szünetben, de egy felhős-napsütéses napon mégis sikerült eljutnunk oda.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így készíthetsz szülinaptárat! - Akár anyák napjára is, letölthető sablonnal.

  Ahogy gyarapszik a család, egyre több szülinapot és névnapot kell az eszünkben tartani. No, persze a kütyük mindenféle alkalmazása jelzi ezeket, ha beállítjuk, de én szeretem a hagyományos dolgokat és a naptáramba írom be a különböző eseményeket.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Jártál már az ország egyik legizgalmasabb tanösvényén?

  A hosszú hétvégi jó idő meghozta a kedvünket egy kis kiránduláshoz: és nagyon jól döntöttünk, amikor a Tisza-tavat választottuk úticélul. Kellemeset sétáltunk az ártéri erdőben, ugyanakkor egy kis izgalmas kalandtúrában is lehetett részünk, csónakázással, révcsónakos átkeléssel.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  3 fantasztikus kísérlet tojásokkal

  Hogyan lesz gumilabda a tojásból? Hogyan készíthetsz csillogó kristályokat a tojáshéjba? Hogyan tudod eldönteni, hogy egy tojás főtt, avagy nyers?

  Tovább olvasom