post image
-

Néha merjünk gyerekek lenni...

Sok dolgot tanulhatnánk felnőttként a gyerekektől. Az egyik ilyen például azt, hogy merjünk élni. Komoly felnőtt létünkre néha kicsit gyerekek is legyünk.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Légzésfigyelő-Kell vagy felesleges úri huncutság?

  Nem vagyok szakértő, csak egy egyszerű háromgyerekes anyuka, ezt leszögezném az elején. Nem vagyok sem orvos, sem védőnő. Nem is állítok mást. Nem szoktam elítélő, megmondó posztokat közzé tenni, csak elenyészően ritkán. Egy egyszerű anyuka vagyok csak, aki eddig életben tartott 3 gyereket, meglehetősen sikeresen.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Terveim a közeljövőben vagy inkább utópia?

  Jövő héttől egy teljesen új világ jön el számomra. Mindhárom gyerkőc közoktatási intézménybe kerül.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Éljenek a sztereotípiák!?

  Éljenek a sztereotípiák. Anyuka kisbabáját tolja, közben küszködik a kosárral és tartalmával, hogy az a szalagra kerüljön. Kisfiam mosolyog rá és a babára. Anyuka nem szól, rá sem néz törpémre, hiába próbálja az magára vonni a figyelmét, pár jó szót vagy mosolyt kicsikarni. Férjjel döbbenten vesszük tudomásul és kifelé sértődötten beszéljük meg a dolgot. Mennyi időbe telt volna egy mosoly? Ráhúzzuk a skatulyát, hogy undok, morcos nő.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyák, akik mertek nagyot álmodni- Coccinella

  Így a tél előrehaladtával úgy vágyom a virágosra, színesre, a tavaszra. Minden álmom megtestesíti Coccinella, gyönyörű virágdobozaival. Mesések, színpompásak. Azt viszont álmomban sem gondoltam, hogy ennyi féle is lehet. Ma az alkotójával Molnár Viktóriával olvashattok egy interjút.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Neked könnyű, te vállalkozó vagy!

  Ha annyiszor eltettem volna egy százast, ahányszor ezt hallottam, mára milliomos lennék. Számtalanszor hallom, hogy férjemnek vagy vállalkozó anyuka társaimnak mondják, esetleg egymás között beszélgetnek valakiről: Hiszen neki könnyű, vállalkozó.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mennyit ér a láthatatlan munka?

  A munkát el kell végezni. Még a sokszor láthatatlannak titulált munkát is. Hogy mi fán terem ez a láthatatlan dolog? Akkor beszélünk láthatatlan munkáról, amikor annak hiánya látszik csak, ha elvégezted, az nem. Beszélek itt a porszívózásról, mosogatásról, mosásról és hasonló apró-cseprő dolgokról. Ha szépen megcsinálod a dolgokat, senkinek fel sem tűnik. Annak a hiánya viszont rögtön szembeötlő.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Önbizalom kérdése

  Kihat az életünk minden területére a magabiztosságunk vagy annak hiánya. Legyen szó munkáról, egy társasági eseményről vagy akár az anyaságról.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Menjen a felesleg, avagy szabadulj meg mindentől, ami nem okoz örömet

  Úgy döntöttem idén megszabadulok mindentől, minden kacattól, minden feleslegessé vált dologtól. Amit nem használtam egy éve, azt nem is fogom sosem. Ami csak áll a szekrényekben, polcokon és felé sem nézünk, az felesleges. Mennek adományba, a kukába vagy eladandónak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szilveszter csillogás nélkül, de csinosan

  Idén nem nagy a valószínűsége annak, hogy bárhová is elmegyünk szilveszterkor. De hátha te, kedves olvasóm, igen. Így ajánlanék pár szépséges szettet, amit még beszerezhetsz az utolsó pillanatban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egy hely, amit meg kell látogatnod! - Hajós

  Számos gyönyörű hely van Magyarországon, így érdemes itthon úti célt vadászni. Mi is rengeteg felé kirándulunk férjemmel és három apró csemetémmel. Ám most olyat szeretnék bemutatni nektek, ami egészen közel van hozzánk. Annyira gyönyörű helyen lakom, azt hiszem érdemes megmutatnom nektek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyák, akik mertek nagyot álmodni-Medvec Fajátékok és Baktai-Varga Csilla

  Pontosan egy fajta játékot kerestem fából, de sehol sem leltem sokáig. Az oviban láttam és szerettem volna megvenni lányoknak is. Kerestem, kutattam. Míg végül egy tündéri bolt előtt el nem sétáltam a minap. Már a kirakat megfogott szépségével, izgalmas áruival. Ám mikor betértem, teljesen meglepődtem. Sehol egy műanyag, sehol a szokott, agyonreklámozott interaktív játékok, plüssök. Se Barbie, se műanyag baba.

  Tovább olvasom