post image
-

Nyaralás két gyerekkel? Repülővel? Megőrültél?

Mikor még csak V volt velünk, gyakorlatilag semmit sem változtattunk a szokásainkon, hiszen bármelyik szállodában ugyanúgy kérhettünk sima, kétágyas szobát, közöttünk aludt. A nyaralás két gyerekkel azonban már teljesen másképp néz ki.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  A zero waste is csak üzlet

  Nagyon üdvözítő a szemét mérséklése, az újrahasznosítás, de EMELLETT nem mehetünk el szó nélkül a globális vonatkozások mellett.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A (baba-mama) adok-veszek 5 főszabálya

  Ma már az első gondolata az valakinek, ha elakar adni valamit, hogy feldobja a netre. A különböző aukciós oldalak népszerűsége után egyre több adok-veszek csoport alakult, ahol tematikusan kiválaszthatjuk amit szeretnénk venni, vagy éppen eladni.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  20 mondat, ami teljesen természetesen elhangozhat egy kisgyerekes családban

  Mindenki ismeri azokat az abszurd helyzeteket, amikkel kisgyerekes szülőként szembe kell néznie néhanapján. Összeszedtem 20 olyan mondatot, ami nálunk bizony teljesen magától értetődően előfordult (néha többször is):

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Csernobil – Egy sorozat, ami megrengeti a világod

  1986. július 3-án születtem, pár hónappal a katasztrófa után. A családban többször téma volt ez, néha talán még viccelődtünk is vele. Ami most, a sorozat közben viszont már egyáltalán nem vicces. Vajon teljesen tisztában vagyunk vele, mi is történt pontosan, és hogyan hat ki a mostani életünkre?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Üzenet minden gyerekvállalás előtt lévő párnak

  Egy gyerek a legnagyobb ajándék! – szokták mondani, ami igaz is, de valljuk be van néhány olyan dolog, amire nem árt felkészülni, mielőtt tényleg belevágunk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  2 gyerek, 8 óra munka és a háztartás mellett mégis mikor tornázzam?

  Amíg otthon vagy a gyerekkel, bizony rengeteg szabadidőd van! Ezen a mondaton én is sokszor felháborodtam, aztán visszamentem dolgozni, és megértettem.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyák szabadságon – avagy bevettük Oslót

  Öt teljes éve nem aludtam a gyerekeim nélkül, úgyhogy az év végi depiből kikászálandó, hirtelen ötlettől vezérelve vettem két repjegyet Oslóba. Hogy miért pont oda? Mert olcsó volt. Hogy miért volt olcsó? Mert április elején ott még rohadt hideg van…

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Amiket szeretnék megtanítani a fiaimnak

  Azt vettem észre, hogy a mai 30-40-es korosztály férfi tagjai vagy érzelmi nyomorékok, vagy narcisztikusak, vagy csak egyszerűen életképtelenek. Nyilván tisztelet a kivételnek. És vajon miért van ez?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hová tűnt a jómodor?

  Na nem a sokat egrecíroztatott gyerekekre gondolok, akik ha 2 évesen nem köszönnek jó hangos “Jó napot”-al a néniknek, bácsiknak akkor már kikiáltják őket rossznak. Nem is a kamaszokra, akiknél teljesen természetes a lázadás időszakában, hogy szembe mennek a normákkal, és néha bizony elvetik a sulykot. Hanem felnőttekre gondolok, akik elvileg iskolát végeztek, műveltek és a szókincsükkel sem lehet probléma.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Michael Jackson – a táncoslábú bácsi

  Így hívtam kislánykoromban. A szobámban poszterek, és még csak alig tudtam írni, de az ő nevét megtanultam betűről betűre. Hogy hogy reagáltam volna rá, ha lehetőségem lett volna vele találkozni, és elmenni hozzá? Valószínűleg azt gondoltam volna, hogy teljesült az álmom.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyaként tanultam meg szeretni

  Az anyaság bizony nem arannyal szórt csillámpónis mesevilág, hanem a kőkemény valóság. Mert a szaros pelenkák között megbújik a depresszió, a magány, a kimerültség és a folytonos szaranya képzet. Akkor mégis mi teszi ezt a dolgot a világ legjobb érzéséé?

  Tovább olvasom