post image
-

A dicsérgetés pszichológiája – Hogyan ártunk azzal, ha folyton dicsérgetjük a gyerekeinket? És hogyan lehet „jól dicsérni”?

Po Bronson és Ashley Merryman tudományos újságírók Amit rosszul tudunk a gyerekekről című bestsellerükben egy egész fejezetet szentelnek a dicséretek hatásának. Írásukban Carol Dweck, a Columbia és a Stanford Egyetem munkatársának tudományos kutatására hivatkoznak. Dweck ugyanis több mint tíz évet töltött azzal, hogy a dicséret gyerekekre történő hatását vizsgálja. Kísérleteit megelőzően a szakirodalom egybehangzóan állította, hogy a dicséret növeli a gyerekek önbizalmát.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egyszerű, gyerekekkel is elkészíthető dekorációs ötletek Karácsonyra

  Kisgyerekek mellett nem egyszerű időt szakítani még arra is, hogy a lakásba is beköltözzön a Karácsony. Szeretem a “két legyet egy csapásra” megoldásokat. Így olyan, a lehető legegyszerűbben elkészíthető dekorációs ötletekben gondolkoztam, melyeket a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk vagy összeállíthatunk. Szerencsére sikerült olyan dolgokat kitalálnom, amellyel négy legyet is sikerült egyszerre lecsapni: a gyerekek figyelmét lekötni, karácsonyi hangulatot teremteni, jól szórakozni és elkészíteni egy blog bejegyzést is…

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan segíthetünk a gyerekeinknek, hogy a költözés ne okozzon nekik kisebb vagy nagyobb lelki sérüléseket?

  Egy költözés sok mindenre megtaníthatja az embert. Sokszor ugyanis egészen addig nem vesszük észre, hogy mennyi felesleges tárgy van körülöttünk, ameddig dobozok tucatjaiba nem vagyunk kénytelenek begyömöszölni őket. Egészen szívfacsaró érzés eldönteni, hogy mi az, amit magunkkal vihetünk, és mi az, amitől örökre meg kell válnunk. Mi az, ami fontos, és mi az, ami valójában évekig haszontalanul foglalta a helyet a lakásunkban.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Hogyan váljunk álomnővé? – inspiráló anyukák I. – interjú

  Minden második motivációs könyv kiemeli, hogy mekkora jelentősége van annak, ha inspiráló személyiségekkel vesszük körül magunkat. Nem az elérhetetlen celebekre gondolok elsősorban, hanem olyan hétköznapi, bátor és kreatív emberekre, akikre érdemes odafigyelni, akiktől érdemes tanulni. Engem azok az anyukák inspirálnak igazán, akik a gyerekek, a háztartás és a saját munkájuk mellett elég magabiztosak és kitartóak voltak ahhoz, hogy valami új és izgalmas dologba vágjanak bele. És ha azzal még másokon is segítenek, az hab a tortán.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ringasd, öleld, énekelj – interjú Gáll Viktória Emesével

  Amikor a kislányommal belevetettük magunkat a játszótéri életbe, mind gyakrabban és gyakrabban elegyedtem beszélgetésbe az anyukákkal. A szokásos napi rutinnal, az alvási és evési szokásokkal kapcsolatos kérdéseken túl leggyakrabban azt kérdezték tőlem, hordom-e valamilyen közösségbe vagy fejlesztésre a gyerekemet.

  Tovább olvasom