post image
-

Mit sportoljak a 9 hónap alatt?

Kismamaként sokszor arra gondolunk, hogy majd megváltjuk a világot, mert annyi szabadidőnk lesz, mint még soha. Legalábbis én őszintén mondhatom, hogy abszolút naivan erre gondoltam, hogy ez tényleg így lesz. Aztán ahogy teltek a hetek, hónapok rájöttem, hogy semmi nincs úgy, ahogyan azt az ember elképzeli. Pedig képzeletben ráérősen nyelvet tanultam, meg tornáztam, hogy csinos kismama legyek, helyette azonban dolgoztam, és pörögtem ezer más dolgon.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

  Az utóbbi hetekben egyre több olyan cikkel, műsorral, hírrel találom magam szemben, amikor azt taglalják, hogy "idős" korban is lehet egy nő még édesanya. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, amivel valószínű, hogy nem vagyok egyedül: Ki az, aki megmondhatja neked, hogy te már idős anyának számítasz?!

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Álomból valóság Ki az, akinek hinnie kell benned?!

  A hétvége óta tele van az internet Pataki Zita életével, és azzal, hogy mennyire vágyódnak egy saját kisbaba után. 9 alkalommal indultak neki annak az útnak, ami már elsőre is nehéznek tűnik, és női szemmel kibírhatatlannak. Anyai szemmel azonban érthető a küzdés, és mégis azt mondom, hogy ahogyan Zita példája is bemutatja, egy bizonyos szintig kibírható a kibírhatatlannak gondolt időszak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Élet 250 kiló feletti (testben) lélekben - Avagy, mely tényezők állítanak meg bennünket a fejlődésben

  Éjszakánként, amikor nem tudok aludni, olykor bekapcsolom a tévét, és keresek egy olyan műsort, amire újra álomba tudok szenderedni, ami persze többnyire sikerül is, de azért mindig vannak kivételek. Bevallom, sokszor nem értem, hogy miért rakják késői időpontokra, azokat a programokat, amely az ember hasznára is válhatna. A műsor címe, amit sikerült végignéznem "Élet 250 kiló felett".

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Amiért hálásak lehetünk az apukáknak

  Közeledik az apák napja, amelynek itthon még nincs igazán nagy divatja, azonban idővel talán ez is felfut majd, mint az anyák napja. Mivel még nem igazán van kiforrva a kultúrája annak, hogy ezen a napon ajándékot adjunk a drága apukáknak, ezért úgy gondoltam, hogy összeszedem azokat, amelyekért, igen is hálásak lehetünk nekik!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  50 hasznos tanács anyukáknak az első 6 hétre

  Szülés és hazaérkezés után, szinte azonnal megindul a tanácsadás áradata felénk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyasággal járó fogalmak újraértelmezése

  Miután megszületett a gyermekünk és elkezdtünk közösségbe járni vele - hogy ne csak anya arcát nézze egész álló nap - olykor úgy éreztem magam egy-egy baba-mama találkozón, mint aki épp a ringben van és próbálnak rajta fogást találni.

  Tovább olvasom
 • -

  Az élet ikrekkel megfűszerezve az igazi

  Olykor előfordul, hogy akadnak olyan szerencsés szülők, akiket nem egy, hanem rögtön két, vagy akár három gyermekkel áld meg az ég.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A sikeres szülők 3 jellemzője

  Olykor szembetalálkozhatunk azzal a kérdéssel, hogy vajon mikor számítunk jó szülőnek.

  Tovább olvasom