post image
-

Így segíthetünk a gyereknek, hogy megtapasztalja a hála érzését

A hála érzése, kifejezése nem feltétlenül természetes, magától értetődő dolog - segíteni kell a gyermeket abban, hogy hálás lehessen. A hála szerencsére ugyanis tanulható, és van néhány stratégia, amivel segíthetjük ezt.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ha van nagyszülői segítség, több gyerek születhet

  Biztos alapot ad a családoknak a generációk közötti jó kapcsolat a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) által készített legfrissebb kutatása szerint.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szoptatás utáni depresszió: ami létezik, de nem beszélünk róla

  Lehet, hogy eddig még sosem hallottál erről az egyébként létező jelenségről. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy beszéljünk róla!

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  "Rossz zsaru, jó zsaru" - Anya nevel, apa csak kényeztet

  A gyermeknek is nagyobb biztonságot ad, ha egységben látja szüleit, és párkapcsolati szinten is célravezetőbb az igazságos szerepleosztás.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ezt a 4 dolgot soha ne mondd egy várandós anyának

  Van stresszesebb annál a néhány hétnél, amíg azt várjuk a terhesség vége felé, hogy a baba megszülessen? Bizony, hogy van! Azok a kérdések, amik úgy kezdődnek, hogy "még mindig nem szülted meg a babát?"

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Drága Barátnőim, ígérem, hamarosan visszatérek!

  Az újdonsült édesanyák gyakran éreznek bűntudatot, hogy a baba vagy a babák miatt elhanyagolják a barátaikat. A Mother.ly szerzője szívhez szóló levelében foglalta össze ezeket a gondolatokat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így nyerheted meg a kajacsatát

  Sok szülő aggódik azért, mert úgy gondolják, gyermekük nem akar rendesen enni. Mit lehet ilyenkor tenni?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Intim részek: hogyan is nevezzük őket?

  Nem árt, ha a hivatalos elnevezéseket is ismerik a gyerekek. Az elmúlt időszakban sokkal nagyobb figyelem irányul a testtudatosságra és a szexuális visszaélések elleni küzdelemre, az ezekkel kapcsolatos beszélgetéseket is időben kell elkezdeni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mennyi közös játék kell a gyereknek?

  Sok szülőt nyomaszt, hogy keveset játszik a gyerekével. De vajon származik-e ebből a kicsiknek bármilyen hátrányuk? És mi számít egyáltalán kevésnek?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  5+1 dolog, amit ne mondj egy lombikprogramban részt vevő nőnek

  A babavárás önmagában is komoly érzelmi hullámvasút, a lombikprogramban részt vevőknek pedig még több kihívással kell szembenézniük: fizikailag, lelkileg és anyagilag... Ráadásul, ott vannak a "jóakarók" is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Senkinek ne legyen bűntudata a császármetszés miatt!

  Sajnos, még mindig elég sok vád éri a császáros kismamákat, mert "a kényelmesebb, könnyebb utat választották" - függetlenül attól, hogy valóban ők választották-e a császármetszést, vagy a sors hozta így.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogy kezdjünk hozzá a gyerek felvilágosításához? - Vekerdy válaszol

  A legtöbb szülő tanácstalanul áll a felvilágosítás mikéntje előtt, ráadásul a mostani generációnál már sokkal hamarabb eljön az ideje a nagy beszélgetésnek.

  Tovább olvasom