post image
-

Mennyi közös játék kell a gyereknek?

Sok szülőt nyomaszt, hogy keveset játszik a gyerekével. De vajon származik-e ebből a kicsiknek bármilyen hátrányuk? És mi számít egyáltalán kevésnek?

Tovább olvasom
 • post image
  -

  5+1 dolog, amit ne mondj egy lombikprogramban részt vevő nőnek

  A babavárás önmagában is komoly érzelmi hullámvasút, a lombikprogramban részt vevőknek pedig még több kihívással kell szembenézniük: fizikailag, lelkileg és anyagilag... Ráadásul, ott vannak a "jóakarók" is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Senkinek ne legyen bűntudata a császármetszés miatt!

  Sajnos, még mindig elég sok vád éri a császáros kismamákat, mert "a kényelmesebb, könnyebb utat választották" - függetlenül attól, hogy valóban ők választották-e a császármetszést, vagy a sors hozta így.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogy kezdjünk hozzá a gyerek felvilágosításához? - Vekerdy válaszol

  A legtöbb szülő tanácstalanul áll a felvilágosítás mikéntje előtt, ráadásul a mostani generációnál már sokkal hamarabb eljön az ideje a nagy beszélgetésnek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szorongás a táborban: hagyjuk vagy hozzuk haza?

  Táborozni jó dolog - gondoljuk mi, de mi a helyzet, ha csemeténk másként látja? Meddig várjunk, mikor engedjünk a kérésének és hozzuk inkább haza a táborból? Erről beszélgettünk Licsár Szilvia pedagógussal, a Játékliget szakértőjével.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az anyai kiégés létező dolog

  Valószínűleg már te is hallottál róla, még az is lehet, hogy már át is élted: kiégni a munkádban pont annyira kellemetlen, mint ahogyan hangzik, és a WHO most felhívja a figyelmet arra, hogy valami hasonló bizony rengeteg édesanyával is megtörténik.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szervezd a gyerek nyarát a Montessori szellemében

  Itt van a nyár és vele a strandolások, az esték melyeket a gyerekek vacsora után még egy kis kerti mókával fűszereznek, és persze az elmaradhatatlan panaszkodás - "unatkozom". Nem számít, hogy év közben mennyit esedeznek a gyerekek több szabadidőért, amikor rájuk szakad a nyári szünet és nincs meg a megszokott rutin és napirend, gyakran küzdelmesen élik meg ezeket a hónapokat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az ANYA magazin becélozta az Y-generációt is!

  A piacon szinte egyedülálló újítással jelentkezett a Kismama új különszáma. Lehetséges-e a printes hagyományokat az online tartalmi és vizuális elemekkel ötvözni? A Kismama magazin éves különszáma, az ANYA erre tesz komoly kísérletet: olyan modern magazint alkottak, mely az "anya szűrőjén" keresztül dolgozza fel a női témákat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Üzenet a nagyszülőknek: ne édességgel mutassátok ki, hogy szeretitek!

  Jól ismerjük a közhelyes képet: a nagymamát, aki állandóan csokival tömi a gyereket (általában a szülő háta mögött), a nagypapát, akinek a zsebében mindig van cukorka. Jöjjön néhány tipp, amivel egészségesebbek maradhatnak az unokák!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mikor érdemes halasztani az oltást?

  Kevés olyan helyzet, vagy betegség létezik, amikor nem ajánlatos beadatni az oltást. Lássuk melyek mégis azok az állapotok, amikor érdemesebb elhalasztani a védőoltást.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így nevelhetsz kedvesebb gyereket!

  Minden anyuka fejében ott egy lista azokról a tulajdonságokról, képességekről, melyeket szeretne megtanítani a gyermekének. Az egyik ilyen, melyet egyre fontosabbnak tartanak a szülők, a kedvesség.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tízből nyolc kismama tervezi a babaváró hitel felvételét

  A kismamák 80 százaléka tervezi igénybe venni a július 1-jétől induló babaváró támogatást egy, a várandós kismamák körében végzett kutatása szerint.

  Tovább olvasom