post image
-

„Lehet sírni anyának is, csak ne a gyerek előtt”

BESZOKÁS ÉS ELENGEDÉS A BÖLCSIBEN.A bölcsőde sok gyerek számára az első közösség, találkozás más gondviselőkkel, sokaknak az első hosszabb és rendszeres távollét a szülőktől. A szülőknek pedig lecke elválásból, bizalomból, családi logisztikából, munka-család összeegyeztetés új fokozataiból. Az alábbiakban néhány gondolatot olvashattok, ami segíthet a családoknak a bölcsődei beszoktatás időszakában. – Papp Zsuzsanna pszichológus írása.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Túlélési tanácsok szünidőre

  „Családos emberként a nyári szünettel kapcsolatban minimum ambivalens érzéseink támadhatnak. Ott a fény, a nap, az önfeledtség, de idővel mindez jobban illik egy üdítőreklámba, mint a saját életünkbe. A nyár átválthat rosszabb családi romkomba, őszre pedig már azonosulhatunk az iskola- vagy óvodakezdéskor pezsgőt bontó, örömtáncot járó szülők mémjeivel is.” Papp Zsuzsanna pszichológus tanácsai nyárra.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Digitális ovisok – médiafogyasztás és a kisgyerekek

  Szeretnénk, ha a gyerekek fára másznának, de a jövőben is megállnák a helyüket. Szeretnénk őket megóvni a digitális élet káros hatásaitól, de néha csak a képernyő segít. Ismerős problémák? Papp Zsuzsanna pszichológus, újságíró, család- és párterapeuta jelölt írását olvashatjátok arról, mit talált a 3-6 évesek médiafogyasztásáról a szakirodalomban és a saját otthonában.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Magyar családok a világ körül: Fehér Dóri

  Sorozatunk második részében Dóri (32) és férje, Tomi (30) válaszoltak a kérdéseinkre, akik egészen fiatalon költöztek ki Angliába. Dóri Careers Consultant Coordinator-ként dolgozik az Imperial College Londonnál, Tomi pedig Senior Product Manager az Experian nevű cégnél. Egy kislányuk van, Sophie, aki másfél éves.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Magyar családok a világ körül: Pásztory Dóri

  Új blogsorozatunkban olyan külföldre költöző magyar családokat kérdeztünk, akik vagy kisgyerekkel vágtak neki a nagy utazásnak és ezzel egy egészen új életnek, vagy már eleve azzal a céllal indultak el, hogy majd kint vállalnak gyermeket. A világ minden tájáról kértünk fel szülőket Ausztráliától kezdve Malajzián át egészen Izlandig, hogy minél teljesebb képet kaphassunk arról, milyen lehet kisgyermekes családként keresztülutazni a világon, továbbá hogy hogyan lehet beilleszkedni és gyermeket vállalni egy új, korábban ismeretlen kultúrában.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  9+1 programötlet az ünnepi időszakra

  Ha elérkezik a december, valamiért nem az az első gondolatunk, hogy milyen sok szabadidő áll a rendelkezésünkre, hiszen a legtöbb teendőnk erre az időszakra tolódik. Ilyenkor nem csak a munkahelyi feladatok halmozódnak fel, de még az otthoni / karácsonyi / rokonlátogatási előkészületek is egyszerre csapnak le. Pedig milyen jó még karácsony előtt egy-egy olyan este, amikor megajándékozzuk magunkat egy forró csokival, együtt sütünk a gyerekekkel vagy csak lehuppanunk a tévé elé és megnézzük a kedvenc karácsonyi filmünket.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Élményekre és ne tárgyakra építsük a decemberi ünnepi időszakot!

  Ebben a blogbejegyzésben Fazekas László, a BOOKR Kids marketing vezetője osztja meg személyes gondolatait veletek advent és karácsony kapcsán. Advent. Majd Karácsony. Két olyan fogalom, ami sokak szemében leginkább arról szól, hogy megint keresni, találni, venni, adni kell valamit. Ehhez még társul egy jó adag idegeskedés is, hiszen az idő, amire szükségünk van mindehhez pont az a portéka, amiből mindig kevés, de még annál is kevesebb van. Annyira jó lenne megoldani azt, hogy az ehhez szükséges időt ne macerának éljük meg, hanem része legyen a boldogságnak és törődésnek, amiről ennek az időszaknak szólnia kell.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kérdések, amelyek minden gyerekben felmerülnek, ha közeleg a Mikulás

  Felnőtt fejjel is pillanatok alatt felidézhető az érzés, amikor gyerekként izgatottan vártuk december 6-a reggelét, hogy végre megérkezzen a Mikulás, és telepakolja csokival vagy apró meglepetésekkel a cipőnket. Mennyire izgultunk, hogy vajon a virgácson kívül mást is kapunk-e?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  KORTÁRS ÍRÓINK GYERMEKKORA

  A kortárs irodalom köztünk jár. Ennek bizonyítékául felkértük az egyik leghíresebb kortárs magyar írót, Tóth Krisztinát, hogy meséljen nekünk gyermekkori olvasmányélményeiről és a gyermekirodalomhoz való viszonyáról. Ismerjétek meg a Kerge ABC című könyvünk íróját!

  Tovább olvasom