post image
-

Így nevelheted önállóságra a gyereket - 7 tanács a Montessori-pedagógia jegyében

Hét egyszerű mondat Montessori-pedagógusoktól, melyekkel csodákat érhetünk el.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az anyutest védelmében: akkor is lehetsz szép, ha nem nézel ki húszévesnek

  Elhanyagolt antinő és topmodell anyuka: tényleg csak ez a két véglet létezhet, miután valaki világra hoz egy-két gyereket? Valóban jogos annak a nőnek a félelme, aki attól tart, hogy a férje lecseréli, ha nem ugyanazt "nyújtja", mint fiatalabb korában? Itt az idő elfogadni: az idő múlásával a test változik, de ugyanolyan szép maradhat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Miért szüljek? - A lehető legjobb indok a gyermekvállalásra

  Későn váltam anyává. Nekem nem ketyegett a biológiai órám. Nem éreztem szükségét, hogy a gyerekem által nyomot hagyjak magam után a világban és az sem motivált, hogy idős koromban legyen, aki gondoskodik rólam. A munkámat is imádtam, így annak sem éreztem szükségét, hogy néhány évig otthon babázhassak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az önimádat fogságában - élet egy nárcisztikus szülővel

  A nárcizmus korunk egyik népbetegsége. A kóros önimádattal, a kritika elfogadásának képtelenségével, a bűntudat hiányával járó személyiségzavar a pszichológia mai állapota szerint kezelhetetlen, és az ilyen szülők gyermekeik vállára is súlyos terheket raknak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nem az irigység jele, ha nem adja oda másoknak a játékait a játszótéren

  Mit tehetünk, ha nem akar osztozkodni más gyerekekkel a játékain? Nem adom! Az enyééém! - kiabálja tele torokból a 3 év körüli kisfiú, miközben kétségbeesetten szorítja a motorját. "Jaj, szívem ne legyél irigy! Csak ki szeretné próbálni a kisfiú, nem akarja hazavinni" - engeszteli az anyukája. "De az enyééém!" - zokogja a motor tulajdonosa és még szorosabban öleli a vita tárgyát képező imádott motorját. Erre az anyukája irul-pirul, sűrűn elnézést kér és megdorgálja a fiát, hogy milyen csúnyán viselkedik.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az újszülöttek tízparancsolata

  A közösségi hálón minden lezúdul, amit csak el lehet képzelni, ezért üdítő mindig, amikor olyat találunk, amitől egy kicsivel jobb hellyé válik. A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől bepárásodik a szem és megmelegszik a szív.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hiába kéred, nem teszi meg? 7 hiba, amit az engedetlen gyerekek szülei el szoktak követni

  Igen megterhelő és idegtépő a nevelés akkor, ha a kicsi soha, semmiben nem fogad szót. Téged is érint a probléma? Lehet, hogy ha az alábbi 7 dolgon változtatsz, rá se fogsz ismerni az eddig kezelhetetlennek gondolt gyerekre.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így válnak a boldog kismamák türelmetlen, kiabálós anyává

  Ha már te is úgy érzed, nem bírod tovább, ha még csak dél van, de már tízszer felemelted a hangodat, ha már sajnálod a gyerekedet, amiért te jutottál neki anyának, tudd, hogy nem vagy egyedül. És létezhet megoldás.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egy tapasztalt óvónő üzenete a szülők számára - Mit kell tudnia a gyereknek óvodás korára?

  Hasznos tanácsok beszoktatás előtt első kézből. Könnyítsd meg a gyermeked számára és persze magatok számára is az első napokat, heteket az óvodában.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan tanul tőled a gyerek? - 6 fontos dolog Jocó bácsi tollából, amivel példát mutathatsz

  Ha nem tetszik a gyerek viselkedése, érdemes átgondolni, vajon milyen mintát mutattunk neki. A nevelés alapja ugyanis nem a sok tanács és kérés, amivel megpróbálunk hatni a kicsikre, hanem az élő példa, amit maguk előtt látnak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A pihentető éjszakai alvás titka: ezért ne használj éjjeli fényt a gyerekszobában (sem)

  Ha a baba vagy a kisgyerek nehezen alszik el, sokan tanácsolják az elkeseredett szülőknek az éjjeli fény használatát. A szakemberek azonban egyre inkább óva intenek attól, hogy megvilágítsuk a gyerekszobát, ez ugyanis a napi ritmus felborulásához, ezáltal ingerlékenységhez, lassabb növekedéshez vagy elhízáshoz is vezethet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gyermekeink és a tisztelet

  Olyan tulajdonságról van szó, amelyre nagyon sok felnőtt, szülő, pedagógus vágyik. De kit és miért érdemes tisztelni?

  Tovább olvasom