post image
-

20 anyai füllentés - és a valódi jelentésük (humor)

Az anyukáknak van egy egyezményes listájuk azokról a közös mondatokról, amiket mindannyian pontosan ugyanúgy használnak, szinte minden nap. A tipikus anyai mondatoknak, kifejezéseknek titkos jelentésük van, amit most felfedünk nektek :)

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan kössük le gyermekeinket otthon? - 10 szuper játékötlet

  Avagy mit is kezdjünk 4 gyerekkel otthon egy esős délután? Az évek során már sok mindent kipróbáltam 4 csemetém nevelése során akik most 8, 6, 3.5 évesek ill. a legkisebb majdnem 3 hónapos (ő még nem sok vizet zavar boldog, ha hordozókendőben lóghat rajtam, szopizhat, meg ha énekelek neki, beszélek hozzá vagy a nagyok szórakoztatják). Csokorba gyűjtöttem az általuk leginkább kedvelt egyszerűen megvalósíthatójátéktippeket. Álljon itt tíz ötlet, ami segíthet, hogy mégse elszenvedjük a napot, hanem épp ellenkezőleg, örülni tudjunk az együtt eltöltött időnek mert gyerekekkel otthon lenni csodálatos.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  21 váratlan helyzet, amire minden gyereket fel kell készíteni - életmentő lehet

  Mit kell tennie, ha gázszagot érez otthon? Mit tegyen, ha egyedül van otthon és valaki megpróbál bejutni a lakásba? Beszállhat-e idegenekkel egy liftbe, mihez kezdjen, ha az utcán éri a vihar? Hasznos gyűjtemény olyan a helyzetekről, melyekben pillanatok alatt megrémülhet, mégis nagyon fontos, hogy jól döntsön. Hogy mi a teendő ilyen esetekben, arra neked kell megtanítanod.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  A gyermek a család tükre: nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők

  "Segítsen kérem, a gyerekem úgy tűnik, kezd kezelhetetlenné válni. Mit tegyek?" - fordult egy kétségbeesett szülő a pszichológushoz. Vajon tényleg létezik problémás gyerek? A válasz egyértelmű: nem. Csupán problémás szülők léteznek!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Miért nem figyel ránk a Gyerkőc?

  Jó kérdés! És egyre gyakrabban teszitek fel. Amikor konkrétan rákérdeztem, hogy miből jutottál erre a következtetésre? Megdöbbentő volt a válasz: „Mert nem csinálja, amit mondok, amikor mondom, egyáltalán nem fogad szót!”

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  13 dolog, amit a mentálisan erős szülők nem tesznek meg

  Gyakran kérdezik meg Amy Morin, amerikai pszichoterapeutától - aki sikeres könyvet írt arról, hogy mi az a 13 hiba, amelyet nem követnek el a mentálisan erős emberek -, hogy hogyan vonatkoztatható ez a lista a szülői feladatokra. Lássuk a válaszait.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Einstein elárulta, hogyan nevelhet bárki intelligens gyereket

  A módszert ma több millió szülő alkalmazza. Te közöttük vagy? ​10 dolog, amit szülőként tudnod kell a mesélésről.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Korlátok nélküli generáció: gyerekek, akinek még senki nem mondott ellent

  Sok szülő, aki szigorú, korlátozó családban nőt fel, úgy dönt, hogy ő más lesz: szabadságot és boldogságot szeretne biztosítani a gyermekének, hogy félelem nélkül élhessen, és kibontakoztathassa az egyéniségét. Pozitív minták nélkül azonban vállalkozásuk gyakran torkollik katasztrófába.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Dackorszak: "Én akarom, én tudom!" - Hogyan előzhetjük meg a dacos viselkedést?

  Az énkép, éntudat kialakulása a kisgyermek lelki fejlődésének egyik legfontosabb folyamata. Az éntudat a saját testünkről és belső tulajdonságainkról kialakult tudásunk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Barninak már három napja szorulása van" - szülők a túlposztolás csapdájában

  Szülővé vált az első nemzedék, amelyik kis túlzással a Facebookon nőtt fel, és úgy érzi, amit nem posztolt ki, meg sem történt. És aki eddig mindig megosztotta a nagyvilággal, hol bulizott, mennyit ivott, hol nyaralt és milyen az aktuális hangulata, miért éppen a gyerekét ne bocsátaná közszemlére?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Külön szoba, külön ágy, együttalvás: hol aludjon a baba?

  Külön szobában vagy a szülői hálóban? Külön ágyban vagy a nagyágyon? Kötődési problémái lesznek, ha van saját szobája? Elkényeztetjük, ha magunk közé vesszük? Mi az a babaöböl? Megannyi kérdés a fiatal szülők fejében, és mindenki mást felel rájuk.

  Tovább olvasom