post image
-

Isteni abortusz

Beszéljünk Istenről. Arról az Istenről, akinek legalább 344 neve és címe van a keresztény vallásban (megszámoltam), és egyéb más elnevezései a világ többi vallásában. És beszéljünk arról is, mi köze van az abortuszhoz. Mert az abortusz kérdése most megint jól felkavarta az emberi kedélyeket.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan változik meg a nő az anyaságtól?

  Mert hogy megváltozik, az fix. Induljunk ki abból, hogy az átlag nő szereti az anyaságot, szereti a gyermekét, gyermekeit. Mert ez sajnos nem alap, bár nem tudom, milyen lehet nem odáig lenni értük. Viszont nem ítélkezem, nincs jogom hozzá, mindenkinek megvan a maga keresztje. Van, akinek ez. Én azonban imádom az enyémeket, még ha néha könyörgök is, hogy váljanak köddé.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  “Szeretem a családomat, nem csapok agyon senkit” – Avagy stresszkezelés otthon

  Írhatnék bevezetőnek egy olyan közhelyes szöveget, hogy „napjaink pestise a stressz”, vagy hogy „a ma emberének legnagyobb betegsége az a stressz, amelyet nem tud kezelni”, de nem teszem. Egyrészt azért, mert a stressz, mint tudjuk, nem csak negatív, másrészt mert davida vagyok, és utálom a sallangokat.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Dolgozni veszélyes

  Na, az van, hogy megöregedtem. Nagyon. Nem külsőre (bár úgy is), sokkal inkább belül. Tiszta májusi eső vagyok, annyit bőgök. Csak én nem hogy aranyat, így egy fabatkát sem érek. Lassan tilos elmennem a gyermekeim bemutatóira is! Tök mindegy, hogy szavalóverseny, színjátszós előadás, karatebemutató, vagy osztálykirándulás előtti búcsúzkodásról van-e éppen szó, Anya szeme elhomályosodik, aztán hullajtja a könnycseppeket, mint a záporeső. Kezd egyre kellemetlenebbül érinteni. Mert az tényleg nem normális, hogy már a gyermekeim látványától is elérzékenyülök.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kompetenciamérés. Hülyeség vagy sem?

  Bevallom őszintén, elkapott a harci láz, hogy igazán bulváros címmel vagy felütéssel kezdjem ezt a cikket. Valami olyasmivel, hogy A kompetenciamérés feladatainak összeállításához nem kell tanárnak lenni. Mert ez az igazság. De aztán elvetettem az ötletet, hiszen nem az a célom, hogy megkeverjem azt a bizonyost, hanem hogy megvilágítsam, mi is ez az egész ramazuri a 6., 8. és 10. évfolyamon ilyenkor, május végén.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ezért lesz bölcsis a gyermekünk

  Mielőtt azt gondolnád, hogy vitát akarok szítani, vagy épp a Gyes csodálatos havi összege miatt káromkodni (ez jelenleg 28.500 Ft, amiből levonnak 10% nyugdíjjárulékot, így nettó 26.650 Ft jut egy hónapra), megsúgom, szó sincs erről. Nem mintha nem tudnék órákig anyázni, de helyette inkább dolgozom.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Miért nem merjük smink nélkül vállalni magunkat?

  Szép az, ami érdek nélkül tetszik. Így tanultam a középiskolában. Azóta is egyetértek ezzel a kijelentéssel. Egyedül akkor gondolkodom el mélyebben a mondat jelentéstartalmáról, ha a női szépség vs. férfiúi elvárás (vagy fordítva) csatározásába kerülök, vagy ilyen témájú cikkeket olvasok. Mert a női/férfiszépség szerintem nagyon más tészta.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyának lenni

  Amikor az első gyermeket szültem, nem tudtam, mi az a fájás. Hajnalban arra ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. Felkeltettem a leendő kislányom édesapját, majd lezuhanyoztam. Kutya bajom nem volt. Főztem egy finom kávét, felöltöztem, majd hívtunk egy taxit. Azt olvastuk ugyanis, hogy érdemes a magzatvíz elfolyása után max. másfél órával beérni a kórházba.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Házasság hete, Valentin nap, avagy esküvőszervezés 9 nap alatt

  Csupa szépség és boldogság, plüss macik, meg ütyülüpütyülü. 17 évesen kaptam először szivecskés pandácskát egy sráctól és nagyon nem tudtam vele mit kezdeni. Mármint a plüssel. Kislányként is jobban lenyűgözött a fára mászás, mint a csajos dolgok. Tény, hogy volt egy babánk, Irénke, akivel rendszeresen játszottunk a fűzfa alatt és akinek, mivel egy átlagos műanyag baba volt, kilyukasztottuk a száját és a punciját, hogy pisilős legyen. Aztán fodrászkodtunk rajta és filctollal is kifestettük, amitől rondább lett, mint valaha. Ezek után inkább maradtam a fűzfánál, meg a csontváz-keresésnél.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A davida-féle nagy fogyásteszt

  Aki soha életében nem akart egy percet sem fogyókúrázni, vagy legalább valamelyik testrészén faragni, az vagy maga a reinkarnálódott Döbrögi vagy egy UFO. Mert nem ismerek a környezetemben egyetlen egy embert sem, aki élete minden percében minden testrészével elégedett lenne, vagy elégedett lett volna. Ezért is vettem sorra a lehetőségeinket, amelyek nagy változást ígérnek a kinézetünkben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Miért lesz egy nő házisárkány?

  Erről már elég sok férfimagazin cikkezett, és a nők is próbálták megmagyarázni a tényt, miszerint mióta világ a világ, a nők házisárkányok. (Csak anyum nem. Fogalmam sincs, hogy csinálja.)

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Létezik anyai megérzés?

  Legbelül úgy gondolom, nincs. Olyan semmiképp, mint a filmekben. Magamban úgy fogalmazom meg ezt az intuíciót, hogy ráhangolódás. Ha két ember között szoros a kapcsolat, akkor hamarosan egy hullámhosszon mozognak. Az Anya-Gyermek közötti kapocs pedig ilyen erős és nagyon közeli. Jó esetben.

  Tovább olvasom