post image
-

Nyaralás totyogókkal - második felvonás.

Akik régóta követnek, talán emlékeznek a tavaly augusztusi élménybeszámolómra, amiben arról írtam, hogy a nagy elvárások után milyen kudarcos volt a nyaralásunk. (Az újaknak röviden - hónapok óta erre sóvárogva és halálosan fáradtan futottunk be az egy hetes horvátországi pihenésünkre, az akkor két és fél éves Dedével és 9 hónapos Tukival. Mondanom sem kell, hogy borzalmas lett a végeredmény, rengeteget veszekedtünk és a nagyon eltérő igények miatt egyikünk sem úgy jött haza, hogy egy kicsit is feltöltődött volna.) Örömmel jelentem, hogy az idei év minőségi ugrás volt ehhez képest! Külföldre ugyan nem jutottunk el, de egy rövid, egy hetes balatoni pihenést össze tudtunk hozni, és legnagyobb meglepetésemre olyan szinten zökkenőmentes volt, hogy csak ámultam és bámultam.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Társas egyedüllét - gondolatok az anyák magányosságáról

  Sokan vannak -vagyunk- akiknek a legtöbb emberi kapcsolata itt, a virtuális térben létezik csak. Ez (valamilyen szinten) az anyaság velejárója. Megszűnik a régi életünk, elfogynak a barátok, megváltoznak - megváltozunk. Kár lenne tagadni, ez természetes dolog: a prioritásaink, az érdeklődési körünk, a személyiségünk, mind eltolódnak más irányba. Itt viszont elérhető közelségben van egy csomó hasonszőrű, hasonló érdeklődési körű, azonos problémákkal küzdő nő, édesanya, akik tökéletesen megértenek minket a leírt gondolatainkon keresztül.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nincs többé hiszti és könyörgés - így lett könnyebb az esti rutinunk!

  Az Instagramon találkoztam a #rutinkártya hirdetésével és egyből felkaptam rá a fejem, mert akkoriban az altatás (és az azt megelőző időszak) maga volt a pokol. A kis korkülönbségben a kezdetektől fogva az a legnehezebb számomra, hogy a két gyerek bioritmusát összehangoljam.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Belégzés...kilégzés.

  A napjaink olyan változékonyak, mint az időjárás. Két borzalmas napot követ egy fantasztikus, mint a mai. Aztán ki tudja, mi lesz legközelebb. Tegnap egy nagyon érdekes dologra világított rá a férjem (és itt gyorsan be is szúrom, hogy mennyire csodálatos, ahogy ismer engem. Tényleg ő az Igazi.)

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ilyen (is) a budapesti nyár gyerekekkel - avagy mit csinálj, ha itt ragadtál a városban

  Voltatok mostanában a Libegőnél? Mi utoljára az év elején jártunk arra és épp káosz uralkodott, javában zajlottak az építési munkálatok a fenti állomáson. Örömmel jelentem, hogy már vége és egy igazán szuper placc lett a János-hegyen, ahol több órát el lehet tölteni gond nélkül, gyerekestül, akkor is ha nem hagyod el a bázis közvetlen környezetét!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Milyen az elég jó anya? Olyan mint te. Vagy én.

  Nem túl hosszú anyai pályafutásom egyik mélypontja volt az elmúlt héten, teljesen elvesztem az egész napos hisztiben, visításban és civakodásban (a gyerekekkel). Este persze ezen őrlődtem, borzalmasan éreztem magam, hogy mennyire rossz anyukájuk vagyok, sokszor türelmetlen voltam velük... alig tudtam elaludni, és folyamatosan magam ostoroztam a történtekért.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kirándulás totyogókkal így kerüld el a legalapvetőbb hibákat!

  Kirándulás két gyerekkel, két kutyával. Őrültség? Lehet, hogy annak hangzik, de ha észben tartod a legfontosabb dolgokat, szuper élményben lehet részed, amit a család minden tagja élvezni fog! Elmondom, mi hogyan csináljuk.

  Tovább olvasom