post image
-

Hová mentek, szuperapuk?

Apa boldog, hogy Apa lesz. Hozza neked a fagyit, masszírozza a lábad. Tárcájában hordja az ultrahang képet. Szülésfelkészítőkre és vizsgálatokra jár veled. Ő a legboldogabb apuka a szülőszobán, a játszótéren, majd mire a pici totyogó korba ér, megfordul és elmegy.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szerelem és gyerekszáj

  Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved.A házasság hete alkalmából összegyűjtöttem a legcukibb szerelemmel kapcsolatos aranyköpéseket, amit kisgyerekek mondtak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  „A mai gyerekek tényleg mások”-Interjú Mariannával, egy x-generációs anyukával.

  Mariannával az egyik cikkem kapcsán kezdünk el beszélgetni. Nagyon kíváncsivá tett, amikor elmesélte, hogy ő x-generációsként felnevelt már két gyermeket, azonban jelenleg is két kisgyermeket nevel, akiket vérbeli alfa-generációsként jellemez. Többek között arról beszélgettünk, vajon tényleg mások-e a mai gyermeket, másképp kell-e hozzáállnunk a gyerekneveléshez, mint régebben?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ezért ne légy szuperanyu!

  Vekerdy szerint boldog gyereket csak boldog anya tud nevelni. Ezzel a gondolattal azt hiszem mindenki egyet tud érteni. De mitől lesz boldog egy anya, és ezzel együtt a család egésze? Másként boldog-e egy anya, mint bármelyik másik ember? Én úgy gondolom, hogy nem kéne, hogy másként legyen boldog.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Megosztott GYED? Működik! Interjú egy párral, akik megcsinálták.

  „Már amikor vártuk a kislányunkat, akkor úgy terveztük, hogy félúton cserélni fogunk.”-Interjú Dorkával és Ádámmal, akik szakítottak a magyar hagyományokkal. Gyermekük születése után Dorka volt otthon a picivel egy évig, azóta párja, Ádám tölti otthon a GYED-es éveket.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szabadnapos anyukák 10 ismérve

  Egy kibaba érkezése alaposan átalakítja az anyukák életét. Hatalmas boldogság és egyben felelősség egy újszülött gondozása. Időnk és gondolataink nagy részét kezdetben csakis a kisbaba tölti ki, és amikor eljön az ideje, hogy valaki pár órára leváltson minket, gyakran igazán viccesen tudunk viselkedni. Összeszedtem 10 pontban, miről is ismerszik meg egy szabadnapos friss anyuka.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Neked milyen a nevelési stílusod?

  Egy ember személyiségének alakulása nagyon összetett. Genetikánk, egészségi állapotunk, kinézetünk, lehetőségeink is többek között nagyban befolyásolják személyiségünk alakulását, azonban az, hogyan viselkednek velünk és mit közvetítenek felénk a kezdetektől talán a leginkább felelős azért, amilyen emberekké válunk. Előző cikkemben a Lewin-féle vezetési stílusokat néztük át, most pedig nézzük meg, Ranschburg szerint milyen szülőtípusők léteznek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Legjobb diy farsangi jelmezek

  Itt a farsang, és még nem tudod, milyen jelmezt készíts? Ne aggódj. Mutatok néhány őrült, aranyos és egyszerű ötletet. A képek pinterestről gyűjtöttem.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A világ legboldogabb gyermekei

  Egy 2013-as UNICEF felmérés és a 2018-as HBSC-kutatás (Health Behaviour in School-aged Children) szerint is a holland gyermekek a legboldogabbak a világon. Megfigyelték még, hogy a holland csecsemők többet mosolyognak és jóval kevesebbet sírnak, gyorsabban megnyugtathatóak, mint az amerikai babák. Az iskolások pozitívan látják a jövőjüket, biztonságban érzik magukat, pozitívan nyilatkoznak társaikról, boldogok és elégedettek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Csokis muffin recept gyes-en lévő anyukáknak

  1. Lépés Vegyük ki a kismackót a sütőből, majd melegítsük elő 180°C-ra. A muffin sütőformákat béleljük ki papírkapszlikkal egyik kezünkben Babócát cipelve, és gyerekdalokat énekelve.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Berg Judit: Meseleves vagy nyakleves?

  Mi lesz ma az ebéd? – érdeklődik a négyéves kislány. - Zöldborsó leves, krumpli főzelék, fasírt. - De én azt nem szeretem – görbül sírásra a kislány szája. Anyuka sóhajt. Most mit mondjon? A tükörtojást és spagettit leszámítva semmit sem eszik meg a gyerek. Próbálta már kedvesen: - Gyere, kóstold meg, meglátod milyen finom. Máskor alkudozott vele: - Na, csak öt kanállal egyél, és aztán jöhet a süti.

  Tovább olvasom
 • -

  Szívszorító interjú egy 50-es években dolgozó gondozó nénivel

  SZKK interjú | Koch Alajosné, nyugalmazott gondozónő.. Nem is olyan régen volt egy kor, amikor kötelező volt a nőknek szülni. Családtervezés, mint olyan, nem létezett, védekezési lehetőség szinte elérhetetlen volt, az abortuszt megtiltották, a gyermektelenséget adókkal büntették. Ennek eredményeként rengeteg gyermek született egy háborúban megkeményedett, diktatórikus világba.

  Baktay Miklós Koch Alajosné, nyugalmazott gondozónővel készített interjúja közelebb hozza hozzánk a kort, melyben mai fiatal nyugdíjasaink születtek. Azt hiszem, sok miértre és generációs problémára megkapjuk a választ ebben a 26 perces videóban.

  Tovább olvasom