post image
-

Lehet egy kisbaba mellett unatkozni?

A választ a képekben találod :) "Hát lehet egy kisbaba mellett unatkozni?"Hangzik oly sokszor a költői kérdés gyakorló anyáknak célozva olyanoktól, akik még sohasem töltöttek együtt non stop egy hetet egy kisbabával, vagy az idő vasfoga jó nagyot harapott az emlékeikből, amikor ők töltötték otthon éveiket kisbabájuk mellett.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Három a vezetési stílus és egy a ráadás- te hogyan nevelsz gyereket?

  A liberális nevelés, mint amivel sokan vádolják a mai szülőket nem egy létező nevelési stílus. Szeretném megmutatni, milyen vezetési stílusok léteznek valójában, és ezek milyen hatással vannak a gyermekekre.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nálunk szabad firkálni a falra...sőt, még el is várom!

  Mindig is tetszettek az érdekes falfelületek, amikor pedig Manócska totyogós lett, és firkálni kezdett, megszületett a firka fal ötlete. Egyrészt szerettem volna megelőzni, hogy a szinte friss falunkat mindenhol babafirkák borítsák, másrészt látványra is nagyon tetszett. Úgyhogy elhatároztam, hogy megcsinálom. Előszőr a nappaliba készítettem egy egyszerűbb verizót, majd költözés után a gyerekszobába valósítottam meg őrült ötleteimet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Facebook Szolgának érzed magad egy férfi mellett? Okold az anyját, tök logikus...

  Volt egy párkapcsolatod, aminek vége lett. Úgy érzed, túl sokat tettél bele, míg a másik az elvárhatót sem teljesítette. A herceg mellett szolgáló voltál, mint a hivatkozott cikk hősnője? És szerinted minderről az anyja tehet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anya mosdik, Apa főz

  A GYES-es Apukák hoznák meg a gyermekvállalási kedvet? Lépten-nyomon svéd és norvég hős apákba botlom az interneten, akik hónapokig otthon maradnak a kisbabájukkal, miközben párjuk újra munkába állhat. Képsorozatokat nézhetünk arról, hogyan tolják a babakocsit, porszívóznak, etetnek, fürdetnek, altatnak, főznek, mosogatnak, kávéházakban ülve hordákba verődve élvezik az otthon töltött hónapokat, sőt, még edzőterembe is elviszik a piciket.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Túlélhető a gyermekágy?

  10 jó tanács várandósoknak, hogy a legkeményebb időszak is szép emlék lehessen. Pocakosan azt gondolod, 9 hónap alabb bőven fel tudsz készülni az anyaságra, de valójában fogalmad sincs, milyen anyává válni. Jól mondják, hogy a gyermekágyas időszak a legnehezebb.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mitől lesz sikeres a gyerekem az életben?

  Avagy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok? Ahogy megjelenik az a bizonyos két csík, már nem csak a saját jövődön dolgozol, sokkal inkább a pici jövője és sikeressége lesz minden vágyad. De vajon mitől lesz sikeres egy ember, és hogy tudunk mi segíteni neki?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az anyaság nem munka, több annál

  Amikor Manócska a pocakomban volt, elképzeltem, milyen anyuka leszek, hogy telnek majd a mindennapjaink, gyereknevelési elméleteket gyártottam, amik mentén nevelni szeretném. Sok mindent tudtam már a gyerekekről, a fejlődésükről, volt már több éves pedagógiai tapasztalatom, de fogalmam sem volt, milyen igazából anyának lenni. Milyen az, amikor a gyermekekkel való foglalkozás nem a hivatásod, és a gyermekek nem a munkahelyeden vannak, hanem otthon, veled? Milyen az, amikor a gyermeked tényleg mindig ott van, mindent tőled vár, te jelentesz neki mindent?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az utca népe - egy Édesanya szemével

  Ha egy ideje már Anya vagy, és valamilyen oknál fogva a Pici nélkül indulsz útnak különös jelenségre lehetsz figyelmes: elindulsz, utazol, odaérsz anélkül, hogy bárki beléd kötött volna, életbölcsességeit osztaná meg vagy letapizna. Azonban, ha a Picúrral indulsz útnak, biztos lehetsz benne, hogy az alábbi járókelő típusokból legalább egy meg fog találni Benneteket

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Valóban a gyerekistenek korát élnénk?

  Avagy miért engedem hisztizni a gyermekem... Szomorúan tapasztalom, milyen sok ismerősöm, köztük fejlődéslélektant és nevelésmódszertant tanult (vagy inkább csak hallgatott?) pedagógusok, védőnők osztják a mai gyerekeket és szüleiket erős stílusban minősítő, gyermekeink jövőjéért aggódó blogger irományait, aki szerint ha engeded hisztizni a gyermeked, megérdemled, az integráció egy nagy hazugság, mi pedig lusták vagyunk nevelni a zsarnok, uralkodó gyermekeinket, akiktől félünk, ezért inkább megvásároljuk a nyugalmunkat, és ha így folytatjuk, jajj nekünk.

  Tovább olvasom