post image
-

Milyen könyvet vigyünk magunkkal nyaralásra?

Számomra a követelmények sorát a tömörség nyitja. Minél kevesebb súly, terjedelem, annál jobb. Ezért most olyan gyűjteményes mesekönyveket fogok ajánlani, melyekkel kihúzzátok akár egy hétig is, és csak egy-két könyvet kell bepakolni.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kultúrgyerek könyvajánló ovikezdéshez és óvodásoknak

  Ebben a videóban olyan könyveket mutatok be, melyek segítenek a beszoktatás során, és amelyeket az óvodás korosztálynak ajánlok.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kedvenc íróink sorozat – Berg Judit

  Most valljam be, hogy azért vele kezdem a legnevesebb kortárs gyermekkönyv írok sorát Berg Judittal, mert ugyanabban az évben született mint én, és elsőszülöttjét szintén Lillának hívják? Persze hogy nem, de mivel szinte minden könyvét olvastuk, jó érzés néhány hasonlóságot felfedezni közöttünk. Az hogy itt él közöttünk, jelentősen hozzájárul könyvei sikeréhez. Hiszen a mai gyerekek titkait, álmait, a mai szülők problémáit ismeri. 4 gyermekének köszönhetően pontosan látja és a kicsik nyelvezetéhez igazodva tudja megfogalmazni meséit, regényeit.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Könyvfesztiváli újdonságok

  Szokás szerint kitesznek magukért a gyerekkönyv kiadók, legtöbben erre az alkalomra időzítik új könyveik megjelenését.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Klasszikus vagy mai mesék?

  Rögtön bejön még egy alapkérdés, mit szeret a szülő? Mert Apa és Anya nyilván nem azokon a meséken nőtt fel, melyek most nagyrészt kitöltik a kínálatot. Régebben nem volt ekkora választék. Voltak Grimm mesék és népmesék, és persze Szutyejev és Mazsola és Tádé, stb, de ez a mostani bőség zavara nem. Természetesen az olyan klasszikus mesék, mint egy Benedek Elek válogatás, vagy más gyűjteményes mesekönyvek ma is megállják a helyüket, habár az adatok alapján elmondhatom, hogy már kevésbé népszerűek, mint a kortárs művek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Okosító Manócskák | Csíkoska és Pöttyöske és a bajba jutott kukák / Hatszín Teátrum

  Már óvodás koromban (ahogy most rekonst­ruá­lom) megfordult a fejemben, hogy mégsem tűzoltó leszek, katona meg pláne nem, na, de kukás ember, az már igen! Ez később elmúlt, de azért nem gondoltam volna, hogy a szemétgyűjtést felnőtt fejjel színpadon fogom megnézni, gyere­kestül – és élvezettel.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Előadás ajánló – mert nem csak az olvasástól lesz kultúrgyerekünk

  Már egyéves kortól megkezdhetjük a beavatást. Erre legalkalmasabb a Kolibri Fészek Toda – a csoda gyereknyelven című előadása. Legalább három alkalommal láttuk, mindkét gyerekem élvezte abban az életkorban, amikor ez volt nekik való. Színes, mozgalmas, mégis annyira visszafogott, hogy a pici ne ijedjen meg, hanem élvezze az előadást. A 30 perces műsor közös játékkal zárul, amitől kerek lesz és elérhető közelségbe kerül a játéktér.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az ifjúságról se feledkezzünk meg

  Habár aki ezt a blogot olvassa, az úgysem fog. Mert vagy sikeresen olvasóvá nevelte gyermekét, vagy folyamatosan tesz az ügyben, hogy a könyvek szeretete a későbbiekben is megmaradjon. Nem csak karácsonyra szeretnék most ajánlani, pontosabban nem csak az ünnephez kapcsolódó könyveket, de azért kezdjük mégis ilyenekkel. Matt Haig neve már ismerősen csenghet, mert a Kolibri kiadó az utóbbi években minden karácsonyra kiadta egy-egy újabb, az ünnephez kapcsolódó regényét.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Karácsonyi könyvajánló a Kultúrgyerek kínálatából

  Ebben az ajánlóban olyan könyveket mutatok Nektek, melyek a karácsonnyal, Télapóval, a téllel kapcsolatosak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  6 ok, amiért a gyermeknek olvasni jó, olvasni kell!

  Először is, mert fejleszt. Nem csak a fantáziát, hanem a témákon keresztül a gyermek jellemét, szókincsét, kifejezésmódját, problémamegoldó képességét.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A karácsonyfa alatt könyvnek is kell lennie

  Ugye? Jó lenne, ha ez mindenhol így lenne… És hogy mit is vásároljunk, hogy ne tévedjünk? Íme egy kis segítség, hogy a könyv ne legyen zsákbamacska, vagy rosszul választott olvasnivaló.

  Tovább olvasom
 • -

  Könyvajánló videó 7-9 éveseknek ismeretterjesztő témakörben

  Ebben a videóban mindenféle ismeretterjesztő kiadványt mutatok kisiskolások részére.

  Tovább olvasom