post image
-

Algából készül a legfenntarthatóbb pelenka

Luisa Kahlfeldt speciális anyagból tervezett pelenkái még a hagyományos, mosható verzióknál is környezetbarátabb darabok!

 

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Reese Witherspoon és Jennifer Aniston barátsága a gyerekkel kezdődött

  Reese Witherspoon és Jennifer Aniston barátsága már több mint húsz éve kezdődött, valahol a Jóbarátok díszletei mögött, szoptatás közben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Képernyőidő: mivel ártunk a gyereknek?

  A túl sok tévénézéssel, okostelefonozással és számítógépezéssel töltött idő rengeteg problémáért okolható. Már a gyermekeknél függőség, elhízás, ízületi problémák írhatók a számlájára. Ám nem a mennyi a helyes kérdés a képernyőidővel kapcsolatban.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Az egyedülálló nő nem alkalmas gyereknevelésre, a legtöbb gyereket mégis ők nevelik fel

  A brit Országos Egészségügyi Szolgálat nemrégiben bocsánatot kért, amiért azt mondták, az egyedülálló nők nem képesek ideális körülményeket biztosítani egy gyereknek - ettől függetlenül persze a legtöbb országban még mindig ez a hivatalos álláspont. A helyzet iróniája, hogy rengeteg párkapcsolatban születő gyerek marad végül egyedülálló anyával.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egyszerű receptek uzsonnára a suliba is

  Itt a szeptember, az iskoláskorú gyerekek szüleinek pedig a mindennapos fejtörés: mit csomagoljak a gyereknek tízóraira és uzsonnára, ami finom is, tápláló is, és kellőképpen változatos, hogy ne unja meg egy hét után?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  ÖKO: megszégyenítés helyett bátoríts másokat a zöld életmódra!

  A Go Green kampányunk elstartolt, mi pedig csak arra tudunk bíztatni mindenkit, hogy ne csak a saját életünkbe hozzunk környezettudatos szokásokat, de sarkalljunk erre másokat is. Hiszen csoportban sokkal könnyebb megküzdeni a nehézségeinkkel, jól esik megosztani a sikereinket és így faraghatunk normát valamiből, ami most még különcnek számít. Persze nem mindegy, hogy hagyan tesszük mindezt!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A terhesség alatti stressz kihat a gyerek későbbi viselkedésére

  A szülők érzelmi küzdelmei a várandósság alatt nagy valószínűséggel viselkedési és érzelmi problémák formájában jelentkeznek majd a gyerekek két éves kora körül, derült ki egy új tanulmányból. A terhesség alatti párkapcsolati problémák pedig már egészen kicsi korban érzelmi viharokat okozhatnak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A gyerekek kedvence inspirálta elegáns szépség

  Amerikában a gyerekek nagy kedvence a jelly-bean, vagyis a bab alakú zselés cukorka. Ez inspirálta Jaime Hayon spanyol dizájnert, hogy megalkossa az Explorer asztalokat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  6 újabb módszer a hőhullám túlélésére

  A nyár második, és ezúttal még forróbb hőhulláma közeleg. Szerencsére nem fogytunk ki a praktikákból, melyekkel légkondicionáló nélkül is túlélhetjük a kánikulát.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Játék- és vidámparkok, amiket felnőttként is imádni fogtok

  Ha nyáron szeretnétek igazán különleges pillanatokat átélni, akkor az élményparkokat Nektek találták ki! Bloggerünk, PandArte olyan listát állított össze, amiben különleges és egyedülálló európai játék-és vidámparkokat találtok. Választani nagyon nehéz, de ami fontos, ha sikerült, mindenképp több napra váltsatok jegyet!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A cirkusz, ahol nincs állati szenvedés, csak hologram

  A német Roncalli cirkusz úgy döntött, hogy nem kíván részt venni az állatok kihasználásában, és a hús-vér állatait hologramra cserélte.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan kaphatja vissza egy súlyosan beteg gyerek a gyerekkorát?

  Az első barátság, ami egy életre szól, a kedvenc játékunk, ami hivatássá válik, egy döntés, ami megváltoztat. Számtalan boldog pillanat és szerencsés véletlen határozza meg, hogy kik leszünk és milyen fordulatokat vesz az utunk. Vannak gyerekek, akiknek az életében egy új játszótárs vagy hobbi helyett egy megrázó orvosi lelet lesz sorsfordító. Matekdolgozat helyett kezelések, állatkerti kirándulás helyett kórházi falak: hogyan kaphatják vissza mégis saját gyerekkorukat?

  Tovább olvasom