post image
-

A gyerekek kedvence inspirálta elegáns szépség

Amerikában a gyerekek nagy kedvence a jelly-bean, vagyis a bab alakú zselés cukorka. Ez inspirálta Jaime Hayon spanyol dizájnert, hogy megalkossa az Explorer asztalokat.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  6 újabb módszer a hőhullám túlélésére

  A nyár második, és ezúttal még forróbb hőhulláma közeleg. Szerencsére nem fogytunk ki a praktikákból, melyekkel légkondicionáló nélkül is túlélhetjük a kánikulát.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Játék- és vidámparkok, amiket felnőttként is imádni fogtok

  Ha nyáron szeretnétek igazán különleges pillanatokat átélni, akkor az élményparkokat Nektek találták ki! Bloggerünk, PandArte olyan listát állított össze, amiben különleges és egyedülálló európai játék-és vidámparkokat találtok. Választani nagyon nehéz, de ami fontos, ha sikerült, mindenképp több napra váltsatok jegyet!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A cirkusz, ahol nincs állati szenvedés, csak hologram

  A német Roncalli cirkusz úgy döntött, hogy nem kíván részt venni az állatok kihasználásában, és a hús-vér állatait hologramra cserélte.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan kaphatja vissza egy súlyosan beteg gyerek a gyerekkorát?

  Az első barátság, ami egy életre szól, a kedvenc játékunk, ami hivatássá válik, egy döntés, ami megváltoztat. Számtalan boldog pillanat és szerencsés véletlen határozza meg, hogy kik leszünk és milyen fordulatokat vesz az utunk. Vannak gyerekek, akiknek az életében egy új játszótárs vagy hobbi helyett egy megrázó orvosi lelet lesz sorsfordító. Matekdolgozat helyett kezelések, állatkerti kirándulás helyett kórházi falak: hogyan kaphatják vissza mégis saját gyerekkorukat?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyatermészet: Repülőút kisgyerekkel

  Vannak, akik előre megírt listából dolgoznak minden egyes utazáskor, amin szerepelnek a legfontosabbak: orrszívó, Nurofen, kisolló, töltők, kedvenc mesekönyv. Az útlevél-bankkártya-alvóka szentháromság minden háztartásban alap, de mit vigyünk még feltétlen magunkkal, ha kisgyerekkel vagy babával vágunk neki a repülésnek?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nem érzed biztonságban sem magad, sem a gyerekedet

  A kormány már dolgozik a családbarát szülészeti irányelv kidolgozásán, és bár nemrégiben zajlott egyeztetés a civil szervezetek és a minisztérium között, végleges verzióról még mindig nem tudni. Addig pedig egyre csak gyűlnek a szülészeti erőszakról, traumatikus szülésélményekről szóló beszámolók.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Braille-írásra tanítja a gyerekeket a LEGO újdonsága

  2020-tól a látássérült gyerekek játszva tanulhatják meg a Braille-írást a LEGO speciális elemkészletének segítségével.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Madonna fia nem kap mobiltelefont

  Madonna kapcsolata idősebb gyermekeivel rohamosan romlani kezdett, miután egyetlen apró dolgot tett az énekesnő: tinédzserkorukban vett nekik egy mobiltelefont.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szupergyerek kell nekünk vagy boldog?

  Amikor 5 éves voltam – írja John Lennon – anya azt mondta, hogy a boldogság a kulcs egy szép élethez. Később az iskolában megkérdezték tőlem, mi akarok lenni, ha nagy leszek, erre azt mondtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést, pedig szerintem ők értelmezték rosszul az életet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Élsport: árt vagy használ a gyereknek? A gyermekpszichológus válaszol

  Kell a gyereknek a heti három edzés? Ártok vagy kedvezek neki? Rengeteg szülő dilemmája, hogyan döntsön, ha gyermek sportolásáról van szó. Ruzits Éva gyermekpszichológus, a Gyereklélek sportcipőben könyv társszerzője segít megtalálni a válaszokat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Organikus babakollekcióval erősít a L’Occitane anyák napja alkalmából

  A francia márka must have termékei között mindig dobogósok a shea vajas szépítők, nem véletlenül. A szupergyengéd összetevőből most egy komplett baba termékcsaládot is felállított a L’Occitane.

  Tovább olvasom