post image
-

Tippek a tuti alváshoz

Ha te is vágysz már egy nyugodt, átaludt éjszakára, akkor van néhány tippünk:

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Aludni kéne már -Tippek, hogy jól aludj te is és a babád

  A gyerek előtti időszakban gondoltatok valaha arra, hogy az alvás, vagyis inkább annak hiánya, központi szerepet fog betölteni az életetekben? Én őszinte leszek: soha nem gondoltam erre…Az alvás max annyiban volt érdekes, hogy voltam-e előző éjjel bulizni, ki tudtam magam pihenni, vagy be kell pótoljam a munkahelyemen :).

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Meddig lehetsz ott?

  Múlt hétvégén Spaban, egy Formula 2-es futamon meghalt egy fiatal srác. El nem tudom képzelni, (és átélni pedig egyáltalán nem akarom), hogy az édesanyja mit érezhet. Nagyszüleim mondták mindig, nincs az rendjén, ha az utódom előbb megy el, mint én. És tényleg, nincs ez rendjén! Viszont ez bárkivel megtörténhet. Balesetben, betegségben, hirtelen vagy éppen hosszas küzdelmek után. És mi, anyák ott vagyunk a gyermekünk mellett.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Elkezdődött...

  Sok anyukának lehet furcsa a mai nap (vagy a héten majd az egyik). Arra a pillanatra gondolok, amikor a nyáriszünet utáni első nap otthagyod a gyermekedet iskolában/óvodában/bölcsödében, vagy éppen először ott hagyod őt. Arra a végtelenül furcsa, szabadsággal és félelmekkel, aggodalommal teli érzésre nincs igazán jó kifejezés, de szerintem sokan ismerjük.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG MINIBIRD 5000 FT ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYÁT

  JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG MINIBIRD 5000 FT ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYÁT

  1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE 1.1

  "A JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG MINIBIRD 5000 FT ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁSI UTALVÁNYÁT"  játék (a továbbiakban: ”Játék”) szervezője a Freja Bt. (a továbbiakban: ”Szervező”).

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  #prayforamazonas

  Az Amazonas közel három hete ég – olvashatjuk a hírekben. Mivel viszonylag távol van tőlünk, sokan azt érezhetik, „nem érdekel”. Pedig kellene, mivel nem csak az Amazonas ég – nem egybefüggően, inkább kis erdőtüzek formájában, hanem tűz volt például Grönlandon is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Amikor anya is szeretne egy füzetet magának..

  Nincs mese, ellenállhatatlan vonzódást érzek a papírtermékek és írószerek iránt, és úgy tűnik ezt a tulajdonságomat átörökítettem a 9 éves kis/nagylányomba is. Folyton keressük, kutatjuk az egyedi papírterméket, amiből sajnos nem sok van Magyarországon. Vagyis ez már a múlt idő, mert rátaláltunk egy szuper csapatra, akik minden évben megálmodják, elkészítik a saját füzet (és sok minden más) kollekciójukat. LIMITÁLT darabszámban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Plakát mizéria

  A mostani üdítőitalos plakátkampány, és a körülötte lévő fennforgás miatt jutottak eszembe a következőek. Mivel igen gyakran tömegközlekedünk a gyerekekkel, és ők nem a telefonjaikat bökdösik útközben, így több plakátot vesznek is észre. Emiatt számtalan lehetőségünk van komolyabb/vidámabb beszélgetésekre a plakátok mentén. Én nagyon szeretnék nekik semleges véleményt átadni, hogy ők belül, saját maguk formálhassák a saját álláspontjukat. Ez azonban néha nagyon nehéz. És persze ott a másik oldal, azzal is állást foglalunk, amit nem mondunk ki – hisz gyermekeink nem buták, a reakcióinkat is „leveszik” extraérzékeny szenzoraikról.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tippek ovikezdéshez - Mi az, ami biztos nem fog kelleni

   Most, hogy már túl vagyok néhány ovikezdésen be kell valljam, hogy az elején hajlamos voltam túl vásárolni magam, ezzel jó pár felesleges darabot felhalmozni. De mik azok a dolgok, amik a legfontosabbak az ovikezdéshez? 

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG AZ ALKOSS SZABADON KÖNYVET

  JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG AZ ALKOSS SZABADON KÖNYVET

  1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE 1.1 A JÁTSSZ VELÜNK ÉS NYERD MEG AZ ALKOSS SZABADON KÖNYVET (a továbbiakban: ”Játék”) szervezője a Freja Bt. (a továbbiakban: ”Szervező”).

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Alkoss szabadon- és engedd el magad...

  Amikor látom, hogy a gyerekeim elkezdenek maguktól rajzolni, festeni, ragasztani, stb, akkor én annyira büszke vagyok. Büszke, mert használják a fantáziájukat, alkotnak, készítenek valamit saját kezükkel, és mert látom, hogy örömet okoz nekik. És ez a legjobb az egészben, az öröm, az, hogy az alkotás, egy olyan azonnali élmény, amihez elég néhány kavics, vagy kartonpapír, vagy bármi, ami a természetben megtalálható és inspirálja a gyerekeket.... és nincs szükség pénz költésre hozzá. Nekem szükségem van néha sorvezetőre, nem vagyok kreatív, ösztönös, ezért is tartom szuper koncepciónak az Alkoss szabadon könyvet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mindjárt becsöngetnek :) - Iskolakezdésre ajánljuk

  Egész pontosan 21 nap múlva becsöngetnek, és az én kincsem újra beül az iskolapadba (bár már nem is padok vannak, hanem székek és asztalok:)). Amióta iskolás minden évben az augusztus egy része, egy jelentős része, azzal telik, hogy felmérjük, mi az, amire idén szükségünk lesz, mi az, ami még használható a tavalyi csomagból. Idén úgy alakult, hogy több olyan iskolás holmit kell beszereznünk, ami az alapcsomag részét képezi, így gyakorlatilag össze kell állítanunk egy induló csomagot.

  Tovább olvasom