post image
-

Mindjárt becsöngetnek :) - Iskolakezdésre ajánljuk

Egész pontosan 21 nap múlva becsöngetnek, és az én kincsem újra beül az iskolapadba (bár már nem is padok vannak, hanem székek és asztalok:)). Amióta iskolás minden évben az augusztus egy része, egy jelentős része, azzal telik, hogy felmérjük, mi az, amire idén szükségünk lesz, mi az, ami még használható a tavalyi csomagból. Idén úgy alakult, hogy több olyan iskolás holmit kell beszereznünk, ami az alapcsomag részét képezi, így gyakorlatilag össze kell állítanunk egy induló csomagot.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kamaszodik a gyerekem SEGÍTSÉG!!!

  Felkérést kaptam egy cikk megírására, a „hogyan éljük túl kamasz gyermekünket” tárgyban. Rövid válaszom a szerkesztőnek az volt, sehogy. Sajnos, nem elégedett meg ezzel, így most kénytelen vagyok bővebb lére ereszteni a mondandóm:)

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ovikezdés vidáman Miniszöszökkel

  Nem tudom ki hogyan van vele, de én minden egyes mérföldkőnél, bölcsikezdés, ovikezdés, sulikezdés, már előre idegeskedem, lényegében hergelem magam, hogy mi fog történni, mi lesz az én kicsikémmel.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Családi szerepek-Mi van, ha dől minden?

  Előre bocsájtom, nem vagyok harcos feminista. A férjem sem soviniszta. Kapcsolatunk kezdetekor kiderült mindkettőnk számára, hogy ő tud főzni, én pedig fel tudom pumpálni a bicajkereket, ha szükséges. Első gyermekünk születésekor nem volt kérdés, ő is tisztába tudja/akarja tenni a kicsit, tud vele éjszaka fel és alá keringeni a nappaliban, valamint az is, hogy én is képes vagyok a kocsit a szerelőhöz eljuttatni. És mégis, azért vannak dolgok, amiket nemi szerepeink szerint tettünk: én főztem többet, ő szerelt, barkácsolt. Én voltam a gyerekekkel többet, hisz ő hétköznap dolgozott, így a gyerekneveléssel kapcsolatos döntések oroszlánrésze rám hárult. Ő eljárt focizni az „apukákkal”, de igyekeztünk nekem is énidőt teremteni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ne fogd meg a lányom fenekét

  Kenderesi Tamás akkor született, mikor én a szalagavatómra készültem. Amikor 2016-ban ezüstérmet nyert az olimpián, én éppen zsonglőrködtem a háromgyerekes dolgozó nő című produkcióban. Mindketten szeretjük a hamburgert. Én még sosem fogdostam más nők fenekét, viszont cserébe piszok lassan úszok. Ő még nem nevel lánygyermekeket, így valószínűleg nincs abban a helyzetben, hogy a vele történtekből gyereknevelési gondolatokat fogalmazzon meg. Én igen, és az alábbiak merültek fel bennem:

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Énidő sütivel és agyagozással

  Mit csinálsz olyankor, amikor hirtelen rád szakad mondjuk 3 óra szabadidő?

  Anyaként a szabadidő, pláne nyári szünet idején, az egy olyan megbecsült kincs, mint mondjuk egy közös fotó Brad Prittel (és lehet olyan ritka is:)).

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  NYERJ SZUPER ECO TOWN AJÁNDÉKCSOMAGOT

  NYERJ SZUPER ECO TOWN AJÁNDÉKCSOMAGOT

  1. A JÁTÉK SZERVEZŐJE

  1.1 A NYERJ SZUPER ECO TOWN AJÁNDÉKCSOMAGOT (a továbbiakban: ”Játék”) szervezője a Freja Bt. (a továbbiakban: ”Szervező”).

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Vegán csokifagyi mmmmmm

  Nem tudom, mi történt a vegán fagylaltok piacán, de idén nyáron tejmentes csokifagyit még nem láttam hiperszupermarketben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt

  Amióta a könyvtár bezárt, és kedvenc könyvtáros nénink elment jól megérdemelt nyári szünetre, itt álltunk, vagyis ültünk Sárimmal a könyvolvasó fotelben, elárvultan, jó könyv nélkül.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Néma sikoly...

  Anyaként biztosan sokszor éltétek már meg azt a helyzetet, amikor magatokban sikítottatok egy nagyot, ne adj Isten, egy jó ízeset káromkodtatok. Tudtátok, hogy nem vagytok egyedül?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A műanyagmentes júliusról, Anyaként

  Rajongok a környezetvédelemért, már kisgyermek korom óta. Nekem nem kellett mondani kétszer, hogy menjünk szemetet szedni az iskola udvarán, az éllovasa voltam ennek a dolognak. Amikor újsággyűjtés volt, imádtam házalni, megértettem ennek a célját és lényegét.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan tudom zöldebbé tenni a háztartásomat?

  Úgy érzed, hogy eljött a Te időd? Szeretnél Te is tenni azért, hogy a háztartásod a környezetvédelem alapvető elveinek megfeleljen? Olvasd el ezt a cikket, amelyben segítünk Neked abban, hogy miként teheted ezt meg könnyedén, olcsón, és egyszerűen.

  Tovább olvasom