post image
-

Az iskola rossz! De ki tehet róla?

Bárcsak ne kéne még iskolába menni! – hangzik a sóhaj innen is, onnan is a nyári szünet vége felé. Természetes vágy. De hogy egyre többször hallatszik mellette az is, hogy azért ne, mert az iskola rossz, tönkreteszi a gyerekeket, az már közel sem természetes. Tényleg az iskola tehet minden “rosszról”?

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Itt a kánikula: jéghajó vitorlát bonts!

  Nincs nyár kánikula nélkül. Kánikula pedig jég nélkül. Amit ha épp nem limonádéba dobálunk, akkor akár játszhatunk is vele. Vigyázz, kész, start! Jéghajó vitorlát bonts!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Burgenland, ahol mindenkinek jókedve támad

  Jókedv, vidámság, napfény. A lemerült családi elemek újratöltésének három alappillére. Együtt szeretnétek élvezni mindhármat? Irány Burgenland, az élet napos oldala!

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  A testvérek (nem) veszekszenek, ugye?

  Bármennyire is változó és változatos a szülőség, vannak benne nagyon is fix pontok. Például, hogy a testvérek “néha” veszekszenek. Mert a testvérek “néha” veszekszenek, ugye?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Fiú vagy lány: melyikkel könnyebb?

  A szülőség tele van kérdésekkel. Mindenfélével. Vannak könnyedén és nehezen megválaszolhatók. És vannak azok, amelyekre nincs válasz. Legalábbis értelmes. Mint mondjuk az, hogy kivel könnyebb, a fiú vagy lány gyerekkel?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  7 ok, amiért könnyebb egy kamasszal, mint egy totyogóval

  Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Is. Mert vannak helyzetek, amikor határozottan könnyebb egy kamasszal, mint egy két lábon járó minidiktátorral, legyen bár három éves, vagy akár öt.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nyuszi hopp: ajándékötlet locsolóknak tojás helyett

  Húsvétkor a hagyomány szerint hímes, festett tojást illik ajándékozni a locsolóknak. De ha nagyon nem megy a tojásfestés, akkor tojás helyett jöhet a jól bevált csoki. Alkalomhoz illő nyuszis csomagolásban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Lassíts, kérlek, lassíts!

  Hányszor figyelmeztetjük, óvjuk a gyerekeinket, hogy ne rohanjanak olyan gyorsan, lassítsanak már egy kicsit. Olyan természetesnek vesszük ezeket a mondatokat, hiszen féltjük őket. És magunkat? Magunknak mikor mondjuk, hogy lassíts, kérlek, lassíts?!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Beszól a kamasz: na nem mondod, hogy mindjárt?

  Beszél(get)ni, kommunikációt kezdeményezni nem könnyű feladat. Kivéve, ha kamasz vagy. Mert akkor három szóval megoldasz minden problémát. Beszél beszól a kamasz.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anya-lét: humor nélkül mit érek én?

  Sokféle képességet sajátítottam el, amióta édesanya vagyok. De van egy, amely nélkül biztosan nem tudnék létezni. A humorérzék. Mert humor nélkül gyereket nevelni nem egyszerűen nehéz. Piszok nehéz.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az anyaság. Nem. Lehet. Fárasztó.

  Az anyaság sokféle lehet. És az is. Ahogy a világ, az emberek és úgy általában az élet. De hogy fárasztó?! Na az nem lehet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Iskolaérettség: visszatartott óvodások, “eltolt” gyerekkor?

  Nincs szülő, aki ne találkozna legalább egyszer az iskolaérettség kérdéskörével. Menjen a gyerek iskolába? Mikor menjen? Maradjon az óvodában? Ártunk vele vagy használunk, ha visszatartjuk egy évet? Mi lesz így a jövőjével?

  Tovább olvasom