post image
-

7+1 tipp, hogy megtaláld a hozzád passzoló állást anyaként

Visszatérni a munkaerőpiacra egy hosszabb kihagyást követően küzdelmesnek és ijesztőnek tűnhet főleg akkor, ha gyes, gyed után szeretnél újra dolgozni. Ezt támasztja alá egy 2018-ban publikált amerikai tanulmány is. Bóné Ágnes álláskeresési tanácsadó írása.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szilda 1. – Halálút

  Meghalt, pedig rohadtul nem akart. Én pedig itt maradtam, négy csodálatos gyermekkel. Segítő közösséggel és elszántsággal, hogy megvalósítom azt az utat, amin járva fenntartom a családot.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Fuss babakocsival: mozgalomból üzleti vállalkozás

  Nyári Fruzsina és férje szeretnek futni. Fruzsi a gyerekszülés után is folytatni akarta aktív életét, férje pedig az adótanácsadói munkája mellett érezte szükségét a mozgásnak. Ezt pici babával nehéz lett volna megoldani, vitték hát a kicsit is magukkal. Innen indult a babakocsis futás ötlete, amiből a mozgalom kialakult. És két új vállalkozás.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Válás és újrakezdés vezetőként

  Tudatos karrier-és gyermektervezés, családi idill. Egy pillanat alatt vágta keresztbe a rózsaszín képet az, amikor a férj bejelentette: külföldre költözik új szerelemével. Hogyan lehet “okosan” megélni egy válást? Hogyan találhatja meg magát az ember az új helyzetben? Tóth Mária szoftverfejlesztési igazgató, pszichológus már végig járta az utat. Vendégszerzőnk, Takács Hajnal beszélgetett vele az újrakezdésről.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Visszaváltás a karrierben: dolgozz kevesebbet, élj többet!

  Előfordul, hogy valakinek elege lesz a mások által irigyelt, magas keresettel, utazással járó álommelóból, és vált. Nem csak munkahelyet, de pozíciót is: egyet vagy akár többet is lép – lefelé. A dowhshifting vagy visszaváltás itthon is létezik. Miért alakul ki? Kik és hogyan próbálnak váltani?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Pataki Zita:Az utolsó lombik 1. rész

  Nyolc sikertelen lombik programmal a hátunk mögött úgy döntöttünk: adunk még egy esélyt annak, hogy gyermekünk szülessen. Ezúttal azonban mindent megmutatunk. Nektek. Lássátok, hogy mire számíthattok egy kezelés alatt, azt, hogyan lehet a legjobban felkészülni erre testileg-lelkileg. Szeretnénk, ha nem lenne ez a téma tabu többé, és őszintén beszélnénk a nehézségekről is, hogy ne menjenek tönkre házasságok, ne legyen senki emiatt depressziós, ne érezzétek magatokat egyedül a világban. Másnak is ugyanazok a problémái, ugyanazzal küzd egy lombik kezelés alatt, mint mi.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Pataki Zita vlogot forgat a lombikos pároknak

  Szét akarjuk robbantani a tabukat! – mondja a már nyolc lombikbaba programban részt vett Pataki Zita és férje, Szárnyas Attila. Ezért indítja útjára vlogját a házaspár, hogy irányt mutassanak, informáljanak és megnyugtassák a lombik kezelés előtt álló párokat, hogy nincsennek egyedül. Zitáék kendőzetlenül és őszintén mutatják meg, hogy milyen vizsgálatokon és milyen lelki állapoton mennek keresztül azok a párok, akik belevágnak egy lombik programba.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan bírtad ezt egyedül?

  Milyen az, amikor egy édesanya egyedül marad a babavárással és a megszületett picivel? Amikor a két-háromórás etetések között vagy az egyforma napok végén nincs senki, aki elvegye egy nyugodt zuhanyzás erejéig a kicsit? Milyen az egyszülős család, ahol csak magadra számíthatsz? 

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Apa kiégett, most anya tartja el a családot!

  Mi van akkor, amikor egyik pillanatról a másikra a nőnek kell családfenntartóvá válnia? Hogyan éli meg a párkapcsolat, amikor apuka főz és látja el a családi teendőket, anyuka pedig hajt, hogy meglegyen a mindennapi betevő?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anya és karrier: munkavállalóként, vagy vállalkozóként?

  Amikor gyermekvállalásra készülünk, sokszor nem is számolunk vele, hogy azon túl, mennyire kitölti majd az életünket a gyerek, milliónyi más dolog is változni fog. Szerzőnk Zsolya is hagyományos, munkavállalói státuszból ment el szülni. Bár imádta a munkahelyét, az nem volt igazán családbarát hely. Projekt alapon dolgoztak és sokszor nem hogy nyolc, de tíz-tizenkét óra után sem tudott felállni és hazamenni. Akkor legyen mindenki vállalkozó? Zsolya sorra vette a munkavállalási formák előnyeit, és a hátrányait.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Bankosmami állást keres: az állásinterjúk

  Bankosmami az első részben a munka és család összeegyeztetéséről írt. Na, az nem nagyon jött össze. Ezért felmondása után, kipihenve az elmúlt 10 év fáradalmait, álláskeresésbe kezdett. Mit jelent ma Magyarországon két gyerekkel állást keresni? Tanulságos történet – és sok nőnek nagyon ismerős.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Helló, itt vagyok! – Dolgoznék, ha hagynátok…

  Huszonévesen kitörni a “mamahotel” kényelméből. Elmenni főiskola, egyetem mellett dolgozni, egyedül megállni a lábunkon. Ez minden, csak nem kényelmes. És nem is olyan egyszerű. Legalább is, ami a munkakeresést illeti. Hogyan legyél gyakornok nulla tapasztalattal? Mert a cégek is a gyakorlott, nyelveket beszélő fiatalokat várják csak tárt karokkal. És némi ingyen munkával. Néha. Némelyek. 

  Tovább olvasom