post image
-

Mit szólnál hozzá, ha nem lenne saját autód?

Mit szólnál ahhoz, ha nem lenne autód? Viszont tudnád, hogy ha szükséged van rá, pár száz méteren belül bepattanhatsz egybe? Vagy ha az olyan használati cikkeket, amik csak párszor, vagy rövid időre kellenek, nem megvennéd, hanem kölcsönkérnéd, vagy kibérelnéd.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Elgondolkodtató fotók: mit esznek a gyerekek a föld körül?

  Ma reggel a férjem kiszúrt egy, a gyerekek táplálkozásáról szóló könyvet az ágyam mellett és miután a nagyobbik lányunk étkeztetése eléggé kihívásos, kacagva megjegyezte, hogy végül is is az atomról is olvashatok, az is izgalmas és érdekes, még ha a mindennapi életben nem is veszem hasznát a tudásnak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Slow shopping, avagy a lassú vásárlás bája

  Az elmúlt időszakban pár területen nehezen felelek meg az elveimnek. Valahogy mintha pont a családbővüléssel egy időben kezdett volna sokkal több munkám is lenni. Nehéz minden szempontot minden esetben szem előtt tartani, egy éve még attól is boldog voltam, ha a nap végére mindenki életben maradt és kellő időben, eleget kapott enni. Persze van, amiben szinte sosincs kompromisszum, de volt olyan terület is, ami megsínylette ezt az időszakot. De ahogy szokjuk a szántást, újra kezdem visszavezetni a keményvonalasabb rutinokat

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  A legabszurdabb dolog, amit a gyereknek mondtam

  Nem olyan régen egy anyukás internetes csoportban tette fel valaki azt a kérdés, hogy mi volt a legabszurdabb dolog, amit a gyerekednek mondtál, vagy vele csináltál? Kicsit elgondolkodtam, több dolog is versenyben volt, de végül az alábbi eset nyert.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Öt hulladéktípus, ami eláraszthatja a háztartást

  Ahogy próbáltam purgálni a lakást, egyértelművé vált, hogy vannak tipikus hulladékfajták, amik jellemzően viszonylag hamar újra tudnak termelődni, ezeket gyűjtöttem most össze.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A budapesti passzív ovi Európában is egyedülálló

  Fenntarthatósági szempontból az épületek pár éve kezdtek el érdekelni. Szép lassan vált világossá számomra, hogy a megfelelő építészeti megoldásoknak milyen fontos szerepe lehet például klímavédelmi szempontból. Amikor elkezdtem kicsit szétnézni, hogy itthon milyen kezdeményezések és megoldások léteznek, örömmel láttam, hogy ezen a területen is vannak már zászlóvivők, akik a projektjeik megvalósításakor igyekeznek zöld szempontokat is szem előtt tartani.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Öt gondolat az ökotudatosabb gyerekekért

  A "Center for Ecoliteracy" nevű nonprofit szervezet (szabad fordításban: Ökoműveltségi Központ) Kaliforniában alakult 1995-ben. Az alapítók iskolákkal, alapítványokkal, filmkészítőkkel dolgoznak együtt azért, hogy integráltan fejlesszék a gyermekek érzelmi, szociális és ökológiai intelligenciáját. 2012-ben jelent meg az ökoműveltség átadásának módjairól szóló könyvük (Ecoliterate: How Educators Are Cultivating Emotional, Social, and Ecological Intelligence (Jossey-Bass, 2012), ebben sorolnak fel olyan 5 témát, amelyek segíthetnek tudatosítani a gyerekekben a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosabb szempontjait.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  "Sokkal jobb egy bizalommal teli légkörben élni"

  Talán hét éve nincs televíziónk. Amíg nem érkezett meg a kicsi, minden este, vacsi előtt társasoztunk. Mostanában nehezebb időt kerítenünk erre a tevékenysére, de azért megoldjuk. Ennek kapcsán jutottunk el tavaly nyár végén egy rendezvényre, amit a Miutcánk és Játszóház projekt szervezett. Itt ismertem meg kicsit jobban a Miutcánk csapatát, aki nagyon szimpatikusak voltak és miután a sharing economy elég rég érdekel, örömmel osztom meg a velük készült interjút, mely kivételesen egy vendégírás a blogon Kozma Boglárka tollából.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Három szuper, természetes popsikrém

  A francia babaápolási protokollt korábban ismertem meg, mint a magyart, így aztán volt pár dolog, ami meglepett. A francia ajánlás szerint nem kenik minden egyes pelenkázásnál vastagon a babapopót krémmel, csak akkor, amikor szükség van rá. Bár minimálisan tartom magam praktikus beállítottságúnak, de azt sosem értettem: miért kell kenni valamit, aminek semmi baj? Főleg egy babánál, akinek alapjáraton nem valószínű, hogy gond lenne a bőrével.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szelektálás: mit hova vihetünk?

  Megnéztem, volt már hasonló írás a blogon, de egyrészt van, ami abban a cikkben már nem érvényes, illetve olyan is, amit azóta másképp csinálok.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Lélegzetelállító fotók az erdőről

  Az Instagramon most szalad körbe egy játék, melyben a résztvevők öt random tényt osztanak meg magukról. Én még nem szálltam be, de egy random tényt most megosztok veletek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kávékapszulából hólapát és napszemüveg, használt pelenkából ipari műanyag - 5 meglepő dolog, ami újrahasznosítható

  1. Na jó, az első nem lesz annyira meglepő. Elég sokszor felmerül a kérdéskülönböző csoportokban, hogy a italos kartondobozokat (jellemzően tej, gyümölcslé doboz) dobozokat akkor hova is kell pontosan dobni. Illetve sok olyan esettel is találkoztam már, hogy csak azért nem dobta valaki a szelektívbe, mert nem tudta, a papír-, vagy a műanyag-hulladékhozdobja.

  Tovább olvasom