post image
-

A Z-generációs fesztiválélmény kettős élete

A Z-generációnak is kellenek még az offline élmények...ha lehet "posztkompatibilisek."

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Inkább bírd ki, hogy "rosszfej" szülő vagy, de ne hagyd, hogy függő legyen a gyereked!

  Miért vannak példátlan helyzetben a Z-, alfa-generációsok szülei? Mikor, mennyi ideig engedhetjük a gyereket az online világba? Kellenek-e a korlátozások?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ingyen ehet a gyerek?Igen, csak legalább akkor ne mobilozz!

  Anglia után már nálunk is vannak helyek, ahol jutalmazzák, ha étkezés közben nem mobilozik a család! Már csak azért is fontos erre figyelni, mert egyes becslések szerint mindössze napi 8 percnyi beszélgetés jut egy gyerekre.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Kell még a kultúra az alfa- és a Z-generációnak?

  Tényleg hülyébbek lennének a digitális világhoz szokott gyerekek? Vagy csak a világ változott akkorát?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ismerd meg nagyszüleid-, dédszüleid nemzedékét! - Sophia Loren, Al Pacino, Clint Eastwood: mind veterán generációsok

  A csapból is az Y-generáció folyik. Az idősebb nemzedékekről miért nem beszélünk? Előadásokon és akár újságcikkekben, tanulmányokban gyakran találkozunk az Y-, Z- generációkról, de a ma élő, idősebb generációkkal, mint a veteránok, vagy a G.I. nemzedékek bemutatásával alig. Az információs kor szülötteinek is fontos lenne, hogy megismerje nagyszüleik, dédszüleik nemzedékéket, ahhoz, hogy a generációs szakadék enyhüljön.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A huszonévesek harmada kap rendszeresen anyagi támogatást a szüleitől! Rászorulnának?

  Mennyire kerülhetnek padlóra a fiatalok szülői támogatás nélkül? És mi a helyzet az idősekkel? Őket ki fogja támogatni? Itt is vannak a legfrissebb statisztikák.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A mai gyerekek lesznek minden idők legmagányosabb felnőttjei

  Milyen az alfa-generáció, milyenek a digitális kor legifjabb tagjai? A 2010 után született gyerekeket alfa-generációsoknak nevezik. 2010-ben az „app” lett az év szava, ekkor került piacra az iPad, és ekkor fejlesztették ki az Instagramot is. Az iPad 2010-es bemutatása alapvetően változtatta meg a gyerekek viszonyulását a technológiához.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ékszerdoboz Mádon

  Gyerekekkel borvidékre? - jogosan merült fel a kérdés többekben, mikor megtudták, hogy egy hétvégére Mádra utazunk a családdal. Tokaj-hegyalján azonban rengeteg olyan látnivaló van, amit a kisebbek és nagyobbak egyaránt élveznek. A Botrytis Hotel pedig minden képzeletünket felülmúlta.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Dress Up! kampány

  A Dress Up! kampány során sok fiatal megosztotta a véleményét, vendégcikket küldött be, és kiderült, hogy sokan úgy látják, ahogy a fiatalok véleményét összegző poszt címe is sugallja, vagyis: Egy brutálisan magamutogató világban élünk 

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Influencerekre vagy inkább inspirátorokra van szüksége a fiataloknak? Interjú Trunk Tomival

  Hazánk egyik legsikeresebb vloggere, a síbajnok Trunk Tomi - vagy az Instagramon ismert néven Dablty - azt üzeni a fiataloknak, hogy maradjanak meg egy kicsit titokzatosak, ne mutassanak meg magukról mindent rögtön és figyeljenek arra is, hogy mit akarnak magukról elmesélni.

  Tovább olvasom