post image
-

Korai tapasztalatok – meghatározó de nem végérvényes

Szülőként gyakran szorongunk attól, hogy a korai évek mennyiben határozzák meg gyermekünk jövőjét. Amit tőlünk kap, szeretetet, gondoskodást, az vajon elég lesz-e ahhoz, hogy magabiztos, önálló és boldog felnőtté váljon? Sőt, még az a gondolat is felmerült már bennem és néhány édesanyában, akivel beszélgettem, hogy a bennünk élő elképzelések gyermekünkről, amiket önkéntelenül is közvetítünk feléjük, mennyiben válnak skatulyává, amiből esetleg nehéz kitörni? Ez a gondolat indította el a következő sorok írását.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Elalvás

  Szeretnéd, ha gyermeked könnyebben elaludna esténként? Szeretnéd, ha mindkettőtöknek kevesebb energiájába kerülne, hogy békésen álomba szenderüljön? Ötleteinkkel egyszerűen és hatékonyan segíthetsz, hogy jó hangulatban és nyugodtan teljenek az elalvás percei.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Öltözködés

  Szeretnéd, ha az öltözködés csak egy egyszerű napirendi pont lenne? Ha nem kéne minden nap hosszasan noszogatni, győzködni, békítgetni gyermeked hogy időben indulhasson a család? Örömmel néznéd, ha életkorához mérten önállóan öltözne, vetkőzne, és a levett ruhát nem hajigálná szét?

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Az érzelmekről Plukkido módra

  A hétköznapok sietős forgatagában kevés idő és energia jut lelkünk, érzelmeink boncolgatására és még annál is kevesebb érzéseink szavakba foglalására.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Legélesebb tükröm a gyermekem – a tanulás lehet kölcsönös

  Számomra az anyaság hihetetlen önismereti kurzus is egyben, hiszen a tükör, ami a kislányom lelkében van, tisztán mutatja meg, hogy milyen vagyok én társas viszonyulásaimban, amikor nem figyelem magam.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szobatisztaságra szoktatás segítése

  Minden kisgyermekes család életében elérkezik egyszer a pillanat, amikor úgy érzik, itt az idő, hogy megszabaduljanak a pelenkától.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hétköznapi varázslatok – játék és valóság határán

  A mágikus gondolkodás – a hit abban, hogy varázslatos dolgok történhetnek és bármi amit nagyon akarunk, az be is következhet – a kisgyermekkor természetes része.

  Tovább olvasom