post image
-

Termékenység tudatosan- te mennyire ismered a tested?

Még mielőtt jobban belemásznék a témába, előre szólok, hogy senkitől nem kaptam semmit azért, hogy ezt a cikket megírjam: a tanfolyamot, amiről mesélni fogok, ugyanúgy kifizettem, mint rajtam kívül a további 99 résztvevő. A Pöttyöslabda főszerkesztője egyetértett abban, hogy érdekes téma lehet, remélem, legalább olyan hasznosnak találjátok ezt az írást, mint amekkora lelkesedéssel készítettem.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Énidő: nem luxus, létszükséglet!

  Öcsi megszületésével háromgyerekes családdá bővültünk. De hiába van már némi gyakorlatunk a gyereknevelésben, az első három hónap ötösben kőkemény erőpróbának bizonyult. Bár elvileg minden a legnagyobb rendben alakult – Öcsi szépen fejlődött, a tesói pedig kitörő lelkesedéssel babusgatták –, mégis úgy éreztük Férjjel, hogy minden napunk egy zakatoló daráló, amiben tehetetlen mákszemekként őrlődünk

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Leáldozott a 7 éves elsősök ideje?

  Több óvodai és iskolai szakmai csoportban is olvastam, hogy a szülők sokszor kényük-kedvük szerint, szándékosan tartják vissza a gyerekeket az első osztálytól, így van, aki már 7 évesen érkezik az iskolapadba. Ezt szakmailag az érintettek nem tartják jónak: a gyermek unatkozhat a többiek között, hiszen sokszor már írni, olvasni és számolni is tudó kisdiákok érkeznek az osztályterembe, a friss, ropogós hatéveseket pedig elrettentheti a náluk nagyobb, fejlettebb és okosabb osztálytársak jelenléte.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  NYARALÁSKOR IS KÖRNYEZETTUDATOSAN

  A perzselően forró nyár nagy része még előttünk áll, júliusban és augusztusban a legtöbb család nyaralni megy. Van, aki a nagyihoz vidékre, van, aki a Balatonra, van aki a tengerpartra, és vannak olyanok is, akik otthon maradnak, de kihasználják a közeli strandok, tavak és folyók adta lehetőségeket. Egyvalamiben azonban mindenki megegyezik: nyáron is enni és inni kell, a bevásárlás nem várhat. Földünk azonban sajnos nem kap szabadságot, ugyanúgy vigyáznunk kell rá, mint az év minden napján.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Vanuatu-ban betiltották az eldobható pelenkákat – “nem volt más választásunk”

  Egy kicsi sziget hatalmas lépést tett a környezettudatosság és a műanyag-szemét csökkentése felé: betiltották az egyszer használatos pelenkák használatát! “Nem volt más választásunk” – mint mondják, és valóban: szigetként ők már most jelentősen szenvednek a klímaváltozás hatásaitól.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kedves idegen, csak fogd be, ha a gyerekem üvölt melletted az étteremben

  Beülni valahová enni egy gyerekkel: nem leányálom. Hidd el, én sem szórakozom. Küzdünk és igyekszünk, és pelenkát cserélünk mielőtt csak az italunkat kihoznák, miközben rettegünk, hogy mikor kezd el megmagyarázhatatlanul üvölteni a gyerek, és már érezzük magunkon a vádló tekinteteket.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

  Klímakatasztrófa van. Nem kell hozzá elolvasni a borzasztó híreket, miszerint 2 milliárd tonna jég olvadt el egyetlen nap alatt Grönlandon, hogy lakhatatlanná váltak India falvai a több napig tartó 50 fok fölötti hőségtől, hogy erdőtüzek pusztítanak, hogy több mázsa hal pusztult el a Holt-Tiszán, hogy PET-palackok milliói úsznak áradáskor folyóinkon futballpályányi szigeteket képezve.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Ragaszkodom a lefekvési időhöz – nyári szünetben is

  “A nyári szünet első estéje. A gyerekek épp mesét néznek. 7:45 van. Lefekvés! – szólok rájuk. Ők pedig döbbenten néznek rám: de hát nyári szünet vaaan. Nem tágítok, 7:45-kor kezdem el az esti rutint mindig: hétköznap, hétvégén és nyári szünetben is.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A terhesség felér egy maratonnal

  Kutatók az emberi állóképesség határait vizsgálták, és arra jutottak, hogy a legextrémebb terhelés, amit a testnek el kell viselnie, nem a maraton, nem az Ironman verseny, hanem: a terhesség. Nem vagyunk meglepve.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tengeri állatmentés témájú szetteket dob piacra a lego® friends, hogy inspirálja a jövő tengerbiológusait

  A LEGO Csoport és a National Geographic Kids közös kampánnyal hívja fel a figyelmet az óceánok védelmére. A LEGO Csoport a héten mutatta be az új, tengeri állatmentéssel foglalkozó LEGO Friends termékvonalat, amely négy szettet tartalmaz, melyek középpontjában életmentő tengeri küldetések állnak. A téma jelentőségének hangsúlyozása érdekében, a márka együttműködik a National Geographic Kids-szel, közös kampányuk során pedig arra ösztönzik a gyerekeket, hogy aktívan részt vegyenek az óceánok, és azok élővilágának megóvásában.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan legyen jó evő a gyereked?

  Miután tegnap az éttermi ebédelésünk közben ismét többen is megkérdezték a szomszéd asztaloktól, hogy mit csináltam, hogy a kétévesem ennyire élvezi az evést, kivétel nélkül mindent megeszik, illetve végigüli az étkezést, mint a felnőttek, úgy döntöttem, elmesélem a titkom, hátha másnak is jól jön a jövőben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  “Engem nem zavar, csak otthon, a négy fal közt csinálják!”

  A homoszexualitásról képtelen vagyok indulatok nélkül beszélni. Vagyis dehogynem, tudok higgadtan is, ha nem korlátolt emberekkel kerül szóba, akkor nincs semmi probléma. Ha viszont valaki azt találja nekem mondani, hogy “nincs semmi bajom velük, csak otthon csinálják”, vagy “nekem is van meleg ismerősöm, de ő normális”, na arra ugrok.

  Tovább olvasom