post image
-

REGGELI KÉSZÜLŐDÉS AZ ÓVODÁBA/ISKOLÁBA – MINDEN HÉTEN EGY EXTRA MUNKANAP!

Talán még bele sem gondoltál ebben a formában, hogy a koránkelés, reggelikészítés, bepakolás, öltöztetés, és a célba juttatás mennyi-mennyi extra munkával jár. Maximum akkor, amikor végre mindenkit beadtál oda, ahová való, és elindulsz a munkahelyedre. Tulajdonképpen ilyenkor veszel először egy mély levegőt reggel.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  A legtudatosabb insta- anyukák

  Szeretem az Instagramot, a Facebook után teljesen új volt nekem ez a platform. Máshogy működik, ám nagyon tetszik ez a fajta kommunikáció, a posztok, a képek, a gyűjtőcímkék. Mivel én is anyuka profillal vagyok fent, és az életemnek abban a szakaszában járok, ahol minden a gyermekneveléssel kapcsolatos, érthető talán, hogy a kedvenc influencereim szintén édesanyák. Szeretnék egy olyan sorozatot indítani, ahol velük készítek interjút, ehhez azonban a segítségetekre van szükségem:

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A legtudatosabb insta- anyukák

  Szeretem az Instagramot, a Facebook után teljesen új volt nekem ez a platform. Máshogy működik, ám nagyon tetszik ez a fajta kommunikáció, a posztok, a képek, a gyűjtőcímkék. Mivel én is anyuka profillal vagyok fent, és az életemnek abban a szakaszában járok, ahol minden a gyermekneveléssel kapcsolatos, érthető talán, hogy a kedvenc influencereim szintén édesanyák.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Indul a használtruha szeptember!

  A műanyagmentes július és az autómentes augusztus után itt a használtruha szeptember! Csak ámulunk és bámulunk a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások megálmodóinak kreativitásán! Hogy miért fontos felhívni a figyelmet a ruhaipar környezetpusztító hatására? Nos, elég annyit tudni hozzá, hogy egyetlen farmer-póló szett előállításához annyi víz szükséges, amennyi egyetlen ember 13 évre elegendő ivóvíz-mennyisége. Ez azért elég meggyőző, nem? Az Oxfam kihívásába bárki belevághat!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Az anyukának, aki most éppen alig bírja

  Az anyukának, aki most, ebben a pillanatban éppen alig bírja: nem látlak, de tudom, min mész keresztül! Tudom, hogy próbálsz a legjobb anya lenni, miközben igyekszel a jó feleség, testvér és barát szerepednek is megfelelni. És kizárólag a kávénak köszönheted, hogy ébren tudsz egyáltalán maradni. És mégis úgy érzed, folyamatosan alulteljesítesz ezekben a szerepekben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nem eszem húst- a gyerekem sem fog!

  Az elmúlt hétvégén egy baráti házaspárt vártunk vendégségbe. Izgatottan gondolkodtam, hogy mi finomat is készítsek vacsorára, amikor beugrott, hogy a barátaink másfél éve vegetáriánusok. Zöldséges pizza került hát az asztalra, én gyúrtam a tésztát is hozzá, isteni finom lett. Egy éve házasodtak össze, babát szeretnének, volt hát közös téma bőven. Vacsora közben ugrott be egy kérdés, amit aztán jól ki is tárgyaltunk: a leendő gyerekeiket is vegánoknak fogják nevelni?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Spanyolországban gyereket nevelni

  Az egyetem befejezése után az életem hatalmas fordulatot vett, és a sors egészen Spanyolországig repített, ahol már kilenc éve élek nagy boldogan. Huszonhat hónappal ezelőtt született meg a kisfiam, akit hatalmas szeretetben nevelgetünk a spanyol apukájával. Magyar gyökereimre büszke vagyok, a kisfiamnak is igyekszem átadni mindent, amit csak lehet. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy határozott anya vagyok, határozott elképzelésekkel, de magyar fejjel gyereket nevelni egy -már nem annyira, de mégiscsak- idegen kultúrában nem mindig zökkenőmentes. Ezekből a különbségekből néha vicces és néha egyáltalán nem vicces szituációk szoktak kerekedni. Elmesélek néhányat, hogy velem nevessetek vagy hüledezzetek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ne panaszkodj, hiszen te akartál gyereket!

  Néhány napja újra és újra belebotlok Jehuda és Maya Devir képregényrajzolók viccesen őszinte, csodaszép illusztrációjára a szülőség első hónapjairól. Minden anyukás oldalon özönlenek a hozzászólások, és én újból megdöbbentem, hogy mennyire képes megosztani az anyatársadalmat akár egy ilyen egyszerű rajzocska is. Hogy mennyire hiányzik az empátia a mai anyákból. Hogy mennyire vagyunk képesek homokba dugni a fejünket. Hogy mennyire nem értjük azt, hogy az anyaságban mindenki szembenéz néhány nehézséggel, természetesen a maga módján. De nem, mi, anyák mégis felháborodunk, ha valaki véleménye eltér a miénktől, ha valaki nem úgy élte, éli meg, ahogyan mi. Hogy ha velünk nem történt meg, akkor ugye nem is létezik…

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Azok az unalmas, vidéki nyarak….

  Az élet úgy hozta, hogy messze sodródtam a nyugodt, csendes sárréti kisvárostól, ahol felnőttem. Spanyolországban alapítottam családot, 2000 km-re a gyökereimtől. Nagyon szerencsés vagyok, mert olyan életünk van, amiről mindig is álmodtam: utazhatunk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Te hova teszed a gyereked éjszaka?

  Elmennél koncertre, vagy csak egy vacsorára a férjeddel? Kötelező céges kiruccanás van, de a nagymama nem ér rá? Esetleg csak szeretnél egy nyugodt éjszakát? Te kire bízod a gyermeke(i)det, ha valahova mennél, vagy menned kell? Meg tudod egyáltalán oldani? Vagy inkább gáz, ha valaki megszabadulna a gyerekeitől éjszakára?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  5 dolog, amit abbahagytam, mikor megszületett a harmadik gyerek

  “Éppen megtudtam, hogy terhes vagyok a harmadik gyerekemmel, majd vittem le, szokásunkhoz híven, az 1 és 2 évest a lépcsőn a reggelihez. Ezt szoktuk csinálni, közben énekelgetek nekik. Most viszont rájöttem, hogy ezt már nem fogom tudni sokáig csinálni, mert a baba egyre nagyobb lesz a hasamban, nem cipelhetek még két kicsit. Hát tettem egy próbát, leraktam őket, és fogtam csak a kezüket. Nos, a kísérletem nem ment jól, üvölteni kezdtek.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Termékenység tudatosan- te mennyire ismered a tested?

  Még mielőtt jobban belemásznék a témába, előre szólok, hogy senkitől nem kaptam semmit azért, hogy ezt a cikket megírjam: a tanfolyamot, amiről mesélni fogok, ugyanúgy kifizettem, mint rajtam kívül a további 99 résztvevő. A Pöttyöslabda főszerkesztője egyetértett abban, hogy érdekes téma lehet, remélem, legalább olyan hasznosnak találjátok ezt az írást, mint amekkora lelkesedéssel készítettem.

  Tovább olvasom