post image
-

Almatea egyszerűen

Az elmúlt időszakban érzékenyebb lettem a tudatos életmódra, átváltunk az eldobható nejlonokról a vászonszatyros bevásárlásra, igyekszem csökkenteni az impulzusvásárlásaim számát, illetve elkezdtünk komposztálni, sőt, csökkenteni a hulladékot. Ennek részeként a következő, egyszerűen megvalósítható tippet hoztam nektek. Almateát készítek almahéjból.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Zongorázik a mackó és más mesék

  Néhány hete kaptunk két mesekönyvet, amit én választottam ki a leírásuk és a képek alapján, és amikről úgy gondoltam, hogy a kisfiam már elég nagy hozzájuk, de nekem sem a könyökömön megy ki a mondókázók és egyéb fura dizájnú lapozgatók után. Az Álomgyár kiadó által megjelent könyvekről hozok most néhány gondolatot.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Almás-diós sós karamell torta

  Isteni finom, bármennyit meg tudnék enni belőle, kicsit a diós bejglit idézi, megspékelve az almalekváros mascarpone krémmel és a sós karamellel. A férjemnek készítettem szülinapjára, mert azt kérte, legyen sós karamell torta, és mivel tudom, nagyon szereti az almás sütiket, így kombináltam a kettőt. Recept következik.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Tudatos karácsonyi ünnepeket! Ajándékozz a jövőnek is!

  Minden évben eljön a pillanat karácsony előtt, amikor azon gondolkodom, mit adjak a szeretteimnek. Mi az az ajándék, aminek örülnének, amire szükség van, ami egy szép emlék lesz. Az még nagyobb fejtörést okoz, hogy én mit kérjek, hiszen úgy érzem, mindenem megvan.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Virág a hajba Így készíts könnyedén virágos fejdíszt

  Alkalomra, buliba, vagy akár otthonra mert miért ne; neked, barátnődnek, kislányodnak; egy virágos fejdísszel feldobhatjátok magatokat és a frizurátokat. A következő néhány lépésben bemutatom, hogyan tudod otthon is könnyen elkészíteni ezt a vidám kiegészítőt.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Azonnal puha mézeskalács... Csak a díszítést lehet elrontani...

  Pár éve a két sógornőmmel mézeskalácsoztunk, és konyhatündér sógornőm hál'Istennek át is küldte utána a receptet. Azóta minden évben legalább egyszer elkészítem ilyenkor ezt a szuperfinom, és azonnal (AZONNAL!) puha mézest.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kinek mondjam el?

  A minap olvastam egy nyílt levelet Timitől, a TheLifeWithMimi blog írójától, ami nagyon megfogott; akár én is írhattam volna. Arról írt tulajdonképpen, hogy mennyire megváltoznak a barátságok a nők körül, amikor anyává válnak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  5 energizáló tipp őszre

  Úgy érzed, jó lenne egy kis plusz energia? Olvasd el az alábbi tippeket, amelyekkel könnyebben veheted a mindennapok akadályait, és a rövidülő napok okozta melankolikus hangulat is messze elkerül!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  És te mit csinálsz otthon, biztos tök jó ez a sok szabadidő!? Anyák kedvenc kérdése I.

  Egyszer én is feltettem ezt a kérdést egy kicsit másképp fogalmazva egy volt kolléganőmnek, mikor bejött hozzánk látogatóba a kislányával. Kissé ingerülten válaszolta, hogy a babával foglalkozik, amúgy meg mos, tereget, főz, és marhára nincs szabadideje. Akkor még nem teljesen értettem, hogy miért volt ez a reakciója...de mostanában nekem is picit felmegy az agyvizem, amikor az ismerőseim (főleg gyermektelenek) irigykedve mondják, hogy olyan jó nekem, hogy annyi időm van.

  Tovább olvasom