post image
-

Miért karácsonyozik együtt 15 idegen nő?

Amikor két évvel ezelőtt megszületett Mimi, a férjemmel kötöttünk egy paktumot, miszerint mindkettőnknek minden héten van egy-egy szabad estéje. Előd zenélni jár a barátaival én pedig mostanában idegen anyukákkal vacsorázok, vagy épp a karácsonyra készülök.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Már csak hármat kell aludni karácsonyig! De figyelj ide, kisanyám! Ezen, ne stesszeld magad!

  Idén nem készült karácsonyi narancslekvár, a mézeskalácsok nincsenek még kidíszítve, az ajándékok még nincsenek becsomagolva és az ablakpucolás is várat magára. Lehetséges, hogy ebben az évben ki is marad.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ne csak edd, arcodra tedd!

  Egy nő életében többször is előfordulhat olyan élethelyzet, amikor nem tud időt szakítani arra, hogy meglátogassa a kozmetikusát egy jó alapos, vagy akár egy kényeztető arcápoló kezelésre. Pánikra semmi ok! A konyhánkban rengeteg olyan alapanyag található, amik nem csak belülről, hanem kívülről is táplálni tudják a bőrünket.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Zöldül a fürdőszobánk

  Egy hónappal ezelőtt már írtam arról, hogy hogyan gyűrűzött be az életünkbe egy környezettudatosabb szemléletmód. Arra gondoltam, hogy sorra véve az otthonunk helyiségeit rávilágítok, milyen kicsi változtatásokkal lehet nagy lépéseket tenni a fenntartható jövő érdekében. A sorozat első részében megmutatom hogyan is zöldül a fürdőszobánk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tűéles problémák

  Ha figyelemmel kísérjük a híreket, szinte minden nap szembejön velünk legalább egy olyan tragikus kimenetelű hír, aminek a főszereplője egy gyermek. Az internet sötét oldalán gyerekekkel kereskednek, szélsőséges terroristák gyerekeket fejeznek le, elsüllyedt menekültek hajójáról egy néhány éves kisfiú holttestét sodorja partra a víz. Borzasztó dolgok, mégis valahol távoliak, mesebeliek, hiszen hozzánk ez nem érhet el, velünk ez nem történhet meg, gondolnánk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  10 tipp a környezettudatosabb élethez

  A július hónapra meghirdetett műanyagmentes nemzetközi mozgalom hatása a mi háztartásunkba is begyűrűzött. Szép lassan, lépésről lépésre történt a változás, épp úgy, mint egy sikeres életmódváltás esetén.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Nyílt levél a régi barátoknak az összes elmagányosodott anyukától

  Drága Barátom! Tedd a szívedre a kezed! Mit gondoltál akkor, amikor félelemmel vegyes örömmel újságoltam el Neked, hogy gyermekem lesz? Mi volt a mosolyod és az ölelésed mögött? Őszintén tudtál örülni velem? Vagy már aznap eltemetted a barátságunkat? Te már akkor tudtad, hogy itt véglegesen lezárul egy korszak és egy teljesen új kezdődik aminek nem biztos, hogy részese szeretnél lenni?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  IKEA hack, avagy így készül a kiskukták elengedhetetlen kelléke

  A legutóbbi videós bejegyzésem óta többen kérdeztétek, hogy mi az a szék/szerkezet/torony aminek köszönhetően Mimi biztonságosan tud segítkezni a konyhai teendőkben?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ébresztő édesanyák!

  Amikor tudatosan kezdtem el a bloggal foglalkozni, egyetlen cél lebegett a szemem előtt: inspirálni az édesanyákat, ösztönözni a sorstársakat. Az anyai lét nagyon könnyen be tudja szűkíteni a teret mind pszichikailag, mind fizikálisan. Azonban amint felismerjük ezt a tényt, szertefoszlik minden korlát, hiszen a határvonalakat - ha beismerjük magunknak, ha nem - egyedül mi szabjuk meg önmagunknak.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Állatias anyai ösztönök

  Esténként, miután a ház elcsendesedik végigpörgetem az internetet. Tegnap elalvás előtt egy az Index által lehozott cikken akadt meg a szemem, miszerint lezárták a Fővárosi Állatkertben az emberszabásúak házát egy gorillamama és a december 23-án született utódja érdekében.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gyereknapi IKEA babakonyhatuning

  Mimi 12 hónapos volt amikor egy repülőút során rájöttünk, hogy imádja kavargatni a kávénkat, teánkat. Nem sokkal később a játszóházak, bababarát éttermek babakonyháiban is otthonosan mozgott. Gizmo nagyi kapva-kapott az alkalmon, beszerezte az "első mini konyha" felszerelést, amit egy pici tasakban bárhová magunkkal vihetünk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  DIY indián sátor

  Régóta szemezek a gyerekek és felnőttek körében manapság méltán népszerű indián sátrakkal. Azonban a bolti árakat látván, a pénztárcám nagyon gyorsan a táskám aljára bújt, a kreatív énem pedig elkezdett gondolkozni.

  Tovább olvasom