post image
-

Bölcsis lesz a gyermeked?

Visszamenni dolgozni, de nincs hely az állami bölcsődékben, a magán bölcsődék illetve a családi napközik viszont elvinnék a leendő fizetésed jó részét? Nézzél állami pályázatokat, hiszen a GINOP-5.3.11-18 – Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása című pályázat talán pont neked szól.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  “Úgy szeretjük ahogy eddig, ez semmit sem változtat”

  Nagyon nehéz volt egy konkrét pillanatot választanom, amikor a legbüszkébb voltam. Nyilván anyaként a legbüszkébb akkor voltam magamra, amikor a gyerekeim megszülettek. Aztán az első lépésekre, az első szavakra, az első mondatokra, az ölelésekre, a puszikra. Az első napra az oviban, Egyeskének már az első napra a suliban. Minden apró fejlődésükre nagyon büszke vagyok.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Te milyen szülőtípus vagy a nyári szünetben?

  Szinte hihetetlen, de már csak 8 nap van hátra ebből a tanévből, vagyis holnap minden osztályterem táblájára felkerül a felkiáltójel!

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Száz szülő között is elveszhet egy gyerek

  Ma már sértés, ha más rászól a gyerekre, és bunkó beképzelt ősanya. Talán ezért már védekezésből, konfliktuskerülésből sem vesszük észre másnak a gyerekét. Azt gondolnánk, hogy szülőként, anyaként sokkal érzékenyebbek vagyunk a gyerekekre. Autimatikusan figyelünk a máséra is, mert én is azt szeretném, ha az enyémre figyelnének

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  CSOK buktató kézműves anyukáknak (is)

  Sokan kezdenek bele valamilyen kézműves tevékenységbe, vállalkozásba amikor gyermekük születik. Vagy csak azért, mert szeretnék hasznosabban eltölteni az időt, vagy mert rádöbbennek, hogy az előző munkahelyük vélhetően sose fogja elnyerni az év gyerekbarát munkahelye címet.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egyszerű zabpelyhes keksz uzsonnára

  Mindig fejtörés, hogy mit tegyünk Egyeske uzsis dobozába. Kapnak az iskolában is, ezért általában csak olyasmit szoktunk tenni neki ami tűzoltásra jó, ha nem ízlik neki amit kap. Szokott pogácsát, virslis tekercset (majd ezeknek az elkészítését is megírom), különböző kekszeket vinni. És persze gyümölcsöt.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gyönyörű videóval mutatják be az autizmust

  Van nekünk egy autizmus gyanús/autisztikus/magasan funkcionáló autista/státusz nélküli autista fiunk. Nehéz meghatározni őt, mert míg 2,5 évvel ezelőtt simán rámondta a fejlesztő gyógypedagógus, hogy autista mára már annyit fejlődött, hogy inkább nem is kérünk neki diagnózist. Viszont ez miatt sokszor gondban vagyunk. Az óvónőkkel, a rokonokkal, a boltos nénivel, mert ők egy makacs, rossz gyereket látnak, pedig csak kicsit máshogy működik az ő világa, mint a miénk.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Legfontosabb 7 alapismeret a háztartásban

  Amikkel rengeteg pénzt takaríthatsz meg, és még környezetbarát is. Nem kell mindent egyből megtanulni, megváltoztatni. Haladj apró lépésekkel, a lényeg a változás. A környezetünk és a pénztárcánk már ezt is meg fogja érezni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Anyatest regenerálásra kész!

  Az új anyatestemen dolgozom. Nem azért, mert a mostani rossz lenne. Csak tudom, hogy a régi anyatestem lehet jobb. Amikor a barátnőimnek (vagy kb bárkinek) panaszkodok, hogy mindenki más milyen jól néz ki, akkor mindig azzal nyugtatnak, hogy “jól van már, te három gyereket szültél”. Egyrészt úgy gondolom, hogy abszolút igazuk van ezért is mondom, hogy anyatestem van. Már nem is lesz sosem olyan, mint a terhességeim előtt volt, de nem is az a célom. Viszont nem érzem így jól magam. Tavaly nyáron alig mentünk strandra, mert nem akarok nyilvánosan “meztelenkedni”. Nagyon még itthon sem, ez persze sok mindenre rányomja a bélyegét. Így januártól elkezdtem dolgozni érte, hogy változzak. Másrészt ezt csak ők tudják, amúgy nincs a homlokomra írva…

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Három gyerek sem gyerek

  Sosem szeretek első felindulásból megírni egy bejegyzést. Tartok tőle, hogy nem tudok reálisan gondolkodni. Viszont már jó pár nap rágódhattam a témán, ezért most megosztanám veletek, hogy miért esik rosszul ez a mostanában elharapózott “nagycsaládos” állapot.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  MOL chip leolvasó | Hogy minden kutya haza találjon

  Minden évben igyekeznek az állatvédők felhívni a figyelmet arra, hogy a felelős állattartók jól zárható helyre csukják kutyáikat szilveszter éjszaka. Illetve vannak természetes nyugtató tabletták is amelyek bevethetők ilyenkor.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Téli mintás doboz

  A 3d-s tündér lak elkészítése után ismét az a megtiszteltetés ért, hogy A Kreatívellátó blogjára írhatok vendégposztot. Ezúttal egy téli tároló dobozt készítettem el hóemberes szalvétával, decoupage technikával és hópasztával dekorálva. Hihetetlennek hangozhat, de életemben most először dolgoztam hópasztával. Kicsit tartottam is tőle az elején, de hamar ráéreztem a felvitelre és más dolgunk nincs is vele csak türelmesen várni, amíg megszárad. Fogadjátok szeretettel az elkészítés menetét.

  Tovább olvasom