-

Alkoss szabadon- és engedd el magad...

post image

Amikor látom, hogy a gyerekeim elkezdenek maguktól rajzolni, festeni, ragasztani, stb, akkor én annyira büszke vagyok. Büszke, mert használják a fantáziájukat, alkotnak, készítenek valamit saját kezükkel, és mert látom, hogy örömet okoz nekik. És ez a legjobb az egészben, az öröm, az, hogy az alkotás, egy olyan azonnali élmény, amihez elég néhány kavics, vagy kartonpapír, vagy bármi, ami a természetben megtalálható és inspirálja a gyerekeket.... és nincs szükség pénz költésre hozzá. Nekem szükségem van néha sorvezetőre, nem vagyok kreatív, ösztönös, ezért is tartom szuper koncepciónak az Alkoss szabadon könyvet.

Kollár Borbála, barátainak, és ismerőinek Borarti, már jó néhány éve a köztudatban van alkotói workshopjaival és a kreativitáshoz kapcsolódó könyveivel.

A nyár elején a Boook Kiadó gondozásában megjelent Alkoss szabadon (Itt tudod megnézni ) könyvével olyan ötlettárat kapunk, amivel hosszú évekre is elegendő muníciót, ötletet kapunk az alkotáshoz. A Zergi Bori (Borcsaphoto) által csodálatosan fényképezett könyv 38 ötletet mutat be, kisebb és nagyobb korosztály számára.

A könyv első részében megismerkedhetünk a koncepcióval, a technikákkal, és néhány személyes történettel a szerző életéből. A második részben 8 témakörhöz kapcsolódóan találunk ötleteket, részletes leírásokat, elsősorban 3-14 éves korosztály számára, de őszintén szóval én is kipróbálnám az összeset :). Meg is tettem egyébként, aktívan részt veszek én is az alkotói folyamatokban, számomra is örömet okoz a szabad alkotás.

 

post image

 

Hosszas gondolkodás után (kb 2 percig tarott:)) egy Harry Potter árnyékszínházat, illetve árnyékszereplőket készítettünk a könyv ötlete alapján, ugyan a kertbe még nem tudtam megoldani a kifeszített anyagot, de rajta vagyok az ügyön, nyár végéig csak meg lesz. Addig is meghallgattuk, néztük a HP 5 perces zanzásított fogalmam sincs hányadik részét. Az egész család beköltözött Sári szobájába, volt rágcsa, igazi HP zene, és persze az árnyékok. Szuper buli volt :)

post image

Szintén a könyv volt a kiindulója a zsebkavics történetnek. Szerencsére a kertünkben rengeteg kavics van, így nekiláttunk a festésnek, folyamatosan bővül a repertoárunk:)

post image

Harmadikként Kincsnaplót kezdett el készíteni az alkotói csapat. Ez egy egész nyári elfoglaltság lesz, gyűjtögetünk, rajzolunk, ragasztunk, egyszóval dolgozunk ezerrel rajta. Gyakorlatilag bárhova megyünk, azt nézzük, hogy mi kerülhetne be a naplóba. Kerestünk hozzá csodaszép füzetet is. Azt szeretném, ha néhány fotó is valahogyan belekerülhetne, mert Sári idén rákapott a fotózásra is, és nagyon jópofa pillanatokat kap el.

 

Folyamatos kihívást és ötlettárat ad a könyv, élvezetes olvasni, inspirálódni. Ajánljom ezt a könyvet kicsiknek és nagyoknak, kreatívoknak inspirációra, kevésbé kreatívoknak, mint jómagam, hasznos segítségnek, ötletadónak.

Figyeled a Minipiac Facebook oldalát, mert hamarosan kezdődik egy új játék, melyben megnyerheted az Alkoss szabadon könyvet :).

A képeken látható idézetek a szerzőtől származnak.

Minimag.hu további cikkei

post image
Divat

Mini Boden Harry Potter kollekció- Divat gyerekeknek

post image
Minimag.hu

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS - MINIPIAC AJÁNLÓ

post image
Kreatív

Húsvéti kreatívkodás

post image
Minimag.hu

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image
Könyvajánló

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt