-

Aludni kéne már -Tippek, hogy jól aludj te is és a babád

post image

A gyerek előtti időszakban gondoltatok valaha arra, hogy az alvás, vagyis inkább annak hiánya, központi szerepet fog betölteni az életetekben? Én őszinte leszek: soha nem gondoltam erre…Az alvás max annyiban volt érdekes, hogy voltam-e előző éjjel bulizni, ki tudtam magam pihenni, vagy be kell pótoljam a munkahelyemen :).

Nos, gyökeresen megfordult velem a világ, konkrétan már a harmadik trimesztertől, és az alvás hiány, kimerültség a mindennapjaim részévé vált. Ezért elkezdtem magam jobban beleásni az alvás/ nem alvás témájába.

Az első lépésem egy rövid piackutatás volt a barátok között: 10-ből 7 ember nem alszik jól. Hoppá.. nem vagyok egyedül, ez azért jobban esik, kicsit irigykedtem volna, ha mindenki szuperül alszik. A hivatalos statisztika szerint: Magyarországon a lakosság közel harmadának nem pihentető az alvása*(Budapesti Alvásközpont legutóbbi kimutatása szerint). A további kutatásaim során összegyűjtöttem egy csomó hasznos információt, ami a nyugodt alváshoz kell (erről itt olvashatsz többet: tippek alvás előtt), illetve olyan alternatív megoldásokat kerestem, amelyek segíthetnek az alvásban.. Így találtam rá az illóolajokra, azon belül is Dr. Takács-Tóth Diánára, a Herbatherapy tulajdonosára, aki segített megtalálni a megoldást az alvás gondjaimra.

post image

 

Diána vegyészként foglalkozik az illóolajok hatásaival. Az illóolajokat növényi részekből vonják ki különböző eljárásokkal. Az illóolajok, köszönhetően a több száz kémiai vegyületnek, fizikai és pszichés síkon is hatnak ránk, nem terhelve sem a környezetünket, sem a szervezetünket (kizárólag a prémium minőségű, tiszta, 100% tisztaságú természetes olajokról beszélünk: megnézem

Kisbabák mellett is remekül alkalmazható a mandarin héjából kivont illóolaj. Csepegtess a diffúzorba (A mécseses párologtatást ezúttal nem javasolja Diána, mivel a mandarin (és valamennyi citrusból préselt) illóolaj hőérzékeny, hő hatására megváltozik kémiai szerkezete rontva a hatásfokán) 8-10 csepp mandarin illóolajat! Én egy Dome diffúzort próbáltam ki: az első éjszakára azt mondtam, hogy tuti véletlenül aludtam át, de a 4. éjszaka után már nem mondhattam ezt. Gyakorlatilag megváltozott az életem, nyugodtan kipihenten ébredek az átaludt éjszakák után.

post image

Szakértőnk, Diána minden korosztálynak szívből ajánlja a mandarin illóolajat: kémiai összetételének köszönhetően nyugtató, antidepresszáns tulajdonságú, remekül alkalmazható hiperaktív gyermek mellett, kiváló rémálmok elűzésére, oldja a félelmeket, a görcsöket az idegrendszerre gyakorolt nyugtató, kiegyensúlyozó hatása révén.

Diffuzor kis okos:

  • A Nobilé diffúzor nagy tereket (óvodai csoportszobát, osztálytermet, várótermet, stb.) is ellát terápiás minőségű illóolajjal (max. 100nm)
  • A Dome kisebb kapacitású, vízzel működő modell kisebb helyiségekbe (hálószobába, rendelőbe, recepcióra, stb.)

Először lehet, hogy idegenkedsz tőle, nem akarsz ekkora beruházásba fogni egy ismeretlen terápia kapcsán… ezen időszak áthidalására a következő módszerrel próbálhatod ki hatásosságát: cseppents 5 csepp mandarin illóolajat egy papírzsebkendőre és helyezd a fejed mellé éjszakára, szagolj bele mélyeket… meg fogod szeretni és egész másként fogsz tekinteni az illóolajok csodálatos, évezredes világára!

post image

Most, hogy már kialudtam magam a következő pont az immunerősítés lesz, hogy ne betegápolással kelljen tölteni minden második hetünket. Következő cikkükben ezt a témát is körbejárjuk.

Ha ti is szeretnétek kipróbálni az illóolajok jótékony hatásait, akkor október 15-ig 10% kedvezménnyel tudtok vásárolni az alábbi kódot használva: minimag01

 

post image

 

Minimag.hu további cikkei

post image
Divat

Mini Boden Harry Potter kollekció- Divat gyerekeknek

post image
Minimag.hu

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS - MINIPIAC AJÁNLÓ

post image
Kreatív

Húsvéti kreatívkodás

post image
Minimag.hu

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image
Könyvajánló

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt