-

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt

post image

Amióta a könyvtár bezárt, és kedvenc könyvtáros nénink elment jól megérdemelt nyári szünetre, itt álltunk, vagyis ültünk Sárimmal a könyvolvasó fotelben, elárvultan, jó könyv nélkül.

Persze szuper anyaként semmiképp se tagadhattam meg egy szem lányomtól (és már előre gondolva egy szem fiamra) a jó könyveket, ezért belevetettem magamat a könyvkeresésbe.

8+ -os korosztály, és igencsak jó ízléssel rendelkezik könyvek terén. Amit tudtam (vagyis hittem, gondoltam): régit, gyerekkorombelit nem, az már unalmas, nem köti le, ami nekem jó volt az neki nem annyira jön be.

És ekkor találkoztam Lackfi János Kincskereső kisködmönjével, ami a fejléc szövege szerint Móra Ferenc regénye újragombolva (nem, nem elírás, tényleg ez van rá írva).

post image

 

Lackfi János könyvei nagyon jók. Sőt, NAGYON JÓK. A paradicsomleves betűtésztával kezdtük és a Dombontúli lakópark lakóival folytattuk szépen sorban.

Nem is hezitáltam sokáig, jött velünk haza a könyv. Emlékeztem a régi történetre és a szomorúságra, ami végig kísért az olvasása közben, úgyhogy már előre mondtam Sárinak, hogy ez valami más lesz, mint az eddigi olvasmányai.

post image

Sári már egyedül olvas, de most megkértem, hogy ezt én olvashassam, hogy közös legyen az élményünk.

A könyv átírata az eredetinek: a fejezetek ugyanazok, de rövidebbek, és érthetőbbek. A könyv eredeti nyelvezete fogaszthatóbb lett, mai gyereknyelvre újragombolt. Azok a szavak, amik már annó nekünk is gondot okoztak 8-9 évesen, most külön kiemelve kapnak magyarázatot: körtemuzsika, torokgyík, sarkantyú, stb.

A szomorú fejezeteket a humor teszi könnyebben olvashatóvá, emészthetővé a mai gyerekek számára.

post image

Kapnak egy adag olyan erkölcsi magyarázatot, amiket mi szülők csak példabeszéd keretében tudnánk megoldani, az meg már régen se volt menő, pláne most.

A könyv különlegessége, hogy komplex művészeti élményt is ad egyben: Rátkai Kornél rajzai vizuális élményt adnak, a könyvhöz csatolt cd a zenei élményt nyújtja: az Apnoé zenekarral bulizhatunk Lackfi János dalszövegeire. Jó olvasást, táncolást kívánunk a könyvhöz. MEGNÉZEM

Minimag.hu további cikkei

post image
Divat

Mini Boden Harry Potter kollekció- Divat gyerekeknek

post image
Minimag.hu

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS - MINIPIAC AJÁNLÓ

post image
Kreatív

Húsvéti kreatívkodás

post image
Minimag.hu

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image
Könyvajánló

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt