-

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image

Naná, hogy az, és meg is mutatjuk, hogy miért. Ha a piknikezésre gondolunk, akkor mindjárt eszünkbe jut a gyerekkor, igazi nosztalgia vasút, amikor minden szebb és jobb volt (persze , mert mi is gyerekek voltunk:)). Fogjuk a kosarunkat, bőröndünket, megpakoljuk minden jóval és irány a természet... Azért ennyire nem egyszerű, de majdnem.

HOVA?

Az első kérdés, hogy hova menjünk. Mázlink van, mert a Minimatiné már összegyűjtötte helyettünk a legjobb kiránduló helyeket.

MIT EGYÜNK?

Ha meg van a hely, akkor megtervezzük a menüt. Van néhány arany szabály, amit érdemes betartani:

- Kerüljétek a nyers tojásos, majonézes ételeket!

- Ha húsos-halas-tejtermékeket tartalmazó ételeket is visztek magatokkal, akkor feltétlenül vigyetek hűtőtáskát, és abban tároljátok. 

Aminek biztos sikere lesz:

keksz, pogácsa,

muffin 

kisebb péksütemények

házi kencék, amiket a péksüteményre kenhetsz

csigák – kakaós, pizzás, fahéjas

szendvics

fasírt

saját készítésű chips, lepény, minipizza

tortillatekercs

víz, limonádé

post image

 

MIT VIGYÜNK MAGUNKKAL?

Ha egy 3-4 fős család elindul egy napra piknikezni, akkor nem mondom, hogy bőröndre, de egy nagyobb táskára mindenképpen szükség lesz, ahova tehetjük az elemózsiánkat. Nem árt, ha a kicsiknek külön tasakokba tesszük az ennivalót, így csak elő kell kapni, ha megéheznek.

Innivalót mindenképpen vigyetek, fontos, hogy jól záródó kulacsot keressetek, mert nincs annál rosszabb, mint mikor mindent eláraszt a víz...

Ne feledkezzetek meg a szemétről sem: tudom, teljesen egyértelmű, de mindenképpen vigyetek magatokkal szeméttároló zacskót, bármit, hogy másnak is megmaradjon a tuti kiránduló hely...

Mi az, ami nélkül nincs piknik? Pokróc!! Nem kell, hogy csilivili divatos legyen, főleg, mert a földre kerül:), de nélküle semmiképpen ne induljatok el.

post image

Mivel egész napos programról lesz szó, ezért szükségünk lesz néhány játékra is, mert a madár csicsergés nagyon szuper, de sajnos nem köti le a kisebb korosztályt. Klasszikus, de mégis szuper játék a teke és a gyűrűs dobáló, az a jó bennük, hogy az egész család számára aktív szórkozást nyújtanak és nem foglalnak nagy helyet. Ha meguntuk, jöhet a bogárnéző és kártya, útitársasok.

Ha kibírtátok veszekedés nélkül a napot (valljuk be, egész nap együtt lenni okozhat némi súrlódást), akkor jár a pacsi:).

 

JÓ SZÓRAKOZÁST :)

Minimag.hu további cikkei

post image
Minimag.hu

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS - MINIPIAC AJÁNLÓ

post image
Kreatív

Húsvéti kreatívkodás

post image
Minimag.hu

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image
Könyvajánló

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt

post image
Divat

Lego-t a ruhásszekrénybe is!