-

Repülni kisgyerekkel- merész vállalkozás, vagy …

post image

Bár igyekszünk minél kisebb ökolábnyomot hagyni, vannak olyan utazások- főleg,ha a rokonok egy része külföldön él-, amikor repülővel kell utaznunk, teljes látszámban. Írhatnám, hogy kénytelenek vagyunk utazni, mert ez nem az a fajta műsor, amikor pikkpakk összedobjuk a kézi poggyászunkat és már csücsülünk is fel a gépre, aztán irány a végtelen és tovább. Alsó hangon is legalább 500 féle dolgot kéne becsomagolni: babakocsi, utazóágy, etetőszék, orrszívó, stb., ennek csak egy egész kis része van meg otthon, van olyan, amit meg kéne, hogy vásároljunk, direkt az utazás miatt.

Már a víz is levert olvasás közben, igaz? Ne aggódj, nem vagy egyedül.

Volt egy olyan kósza ötletem is, hogy inkább nem utazunk, amikor elkezdtem ezt a csomagolós listát összeírni, de aztán meggyőzött a józanabbik eszem, ami azt mondta, hogy biztos lehet ezt másképp, könnyebben is szervezni.

A könnyebbik megoldás keresése közben találkoztam a Babagúz oldallal, akik úttörőként állnak egy utazást megkönnyítő megoldás élére, és segítenek az utazó családoknak.

NE VEDD MEG, INKÁBB KÖLCSÖNÖZD KI

Mekkora ötlet! Több szempontból is: minek vennék meg olyan baba/gyerek termékeket, amiket évente csak néhány alkalommal használok, ha egyszer bérelni is lehet? Szuper, hogy nem nekem kell tárolnom, az amúgy is folyton tárolási helyben szenvedő lakásban, például az utazóágyat. Kipróbálhatom végre a futóbabakocsit, amivel már régóta szemezek, de nem voltam biztos abban, hogy jó lesz-e nekem.

A baba/gyerek termékek bérlésében az is benne van, hogy az a bizonyos fent említett ökolábnyom is kisebb lesz: újrahasználják mások is. Egyszóval kölcsönözni menő!

 

post image

BABAKOCSIK ÉS TÁRSAIK

 

Elképesztő paletta tárult elém: az alaptól a prémium kategóriáig mindent megtaláltam: Babyzen Yoyo (extra kicsire összecsukható), Bob Ironman (prémium futóbabakocsi), Cosatto ikerbabakocsi, testvérfellépő, kézikocsik, strandkocsik (már látom magunkat a tengerparton). A weboldalon rövid videókat is találtok, ha hirtelen nem tudnátok választani, de ha ez sem segít, akkor a Babagúz csapata telefonon, emailben és személyesen is segít nektek a választásban.

post image

GYEREKBŐRÖND

Ez tipikusan az a termék, amit tényleg kevés alkalommal használunk, és egy 1 hetes nyaralás alatt is jobban járunk anyagilag a kölcsönzésével. A könnyű, strapabíró Trunki bőröndöket jól meg lehet pakolni, kézi poggyászként fel lehet vinni a repülőre, sőt a gyerkőc rá tud ülni, ti meg húzni tudjátok.

post image

FLYBABY

Bár nálunk már kinőttek a pici baba korból, de nem tudok szó nélkül elmenni emellett a szuper megoldás mellett: A flybaby egy hordozható, hintaágy szerű ülés, amit a repülés során kizárólag a repülési magaságon töltött idő alatt lehet használni. Értitek, a baba elalszik, vagy csak pihen ebben az extra hintaágyban, ti meg kaptok egy extra énidőt a repülőn. Később a szálláson etetőszékként is használható.

post image

UTAZÓÁGY

Több lehetőség is van a kölcsönzésre, de kiemelném a Phil&Teds extra könnyű, és kicsi utazóágyát, amit kint és bent is tudtok használni, gyakorlatilag olyan, mint egy kis sátor, csak sokkal menőbb, nem véletlenül kapta meg az ausztrál Mother&Baby magazin első helyezését utazó ágy kategóriában.

 

Gyakorlatilag a 4 legnépszerűbb kölcsönözhető termékeket gyűjtöttem most össze, de hallásvédő fültokon át, bőröndre csatlakoztatható ülésig mindent tudtok bérelni a Babazúgtól. És mindezt már a Liszt Ferenc reptéren is át lehet venni: nem kell bajlódni a csomagolással sem, indulás előtt átvesszük a csomagpontból a szükséges felszerelést, és irány a becsekkolás.

A Babagúzt a neten itt találod: Kattintok

Személyesen az V. kerületben, a Károly krt 16-os szám alatt, de házhozszállítást is lehet választani.

Képek forrása: Gyártói oldalak, Babazug, Envato

Minimag.hu további cikkei

post image
Divat

Mini Boden Harry Potter kollekció- Divat gyerekeknek

post image
Minimag.hu

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS - MINIPIAC AJÁNLÓ

post image
Kreatív

Húsvéti kreatívkodás

post image
Minimag.hu

Piknik gyerekkel, jó ötlet?

post image
Könyvajánló

Lackfi János újragombolta a Kincskereső kisködmönt