post image
-

Senkinek ne legyen bűntudata a császármetszés miatt!

Sajnos, még mindig elég sok vád éri a császáros kismamákat, mert "a kényelmesebb, könnyebb utat választották" - függetlenül attól, hogy valóban ők választották-e a császármetszést, vagy a sors hozta így.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Azért kellett császárral szülnöd, mert öreg vagy” – Te is szégyelled a császármetszést?

  A császármetszésről nem beszélnek az anyukák – mintha szégyen lenne, ha valaki így hozza világra gyermekét. Miért szégyelljük ennyire a dolgot?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mindent a császármetszésről: hiteles forrásból tájékozódj!

  A császármetszéssel kapcsolatban a mai napig rengeteg tévhit kering, a műtét megelőzési lehetőségeiről, menetéről és következményeiről, a beavatkozás utáni regeneráció lépéseiről alig hall érdemi információkat egy átlag kismama. Április (az ICAN kezdeményezésére) a császármetszéssel kapcsolatos informálódás hónapja: égető szükség van hiteles információkra szülés előtt, a császármetszést illetően is.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Ha császárral szülsz, király vagy!

  Életem egyik meghatározó mondata ez, amit orvos mondott a szüléssel kapcsolatban. Mint sok kismama, én is azon voltam, hogy ha tehetem, ha a testem, a lelkem, a körülmények engedik, természetes úton szeretnék szülni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Császármetszés után: 8 tipp a gyorsabb felépüléshez

  Bármennyire is gyakori ez a beavatkozás, a császármetszés mégis egy komoly hasi műtét. Természetesen egyénenként eltérő, hogyan viseli valaki a császármetszés utáni időszakot, de néhány dolgot érdemes megtenni azért, hogy gyorsabban felépüljünk.

  Tovább olvasom
 • -

  A férjemet nem tudtam felébreszteni, és még a lift is elakadt

  Programozott császárra készültem, ami egy szerdai napra esett volna, ám a kis pocaklakómnak más volt az elképzelése az érkezéséről.

  Tovább olvasom