post image
-

Azt mondták, nem fáj a burokrepesztés!

A terhességem teljesen átlagos volt, igazából kisebb problémák akadtak, de hol nem? Szépen telt-múlt az idő, közben volt egy költözésünk. Na, azt terhesen kihagytam volna... Egyre közeledett a kiírt időpont, anyuék a végén már rendszeresen jöttek hozzánk, vagy vittek ki magukhoz, ameddig a férjem dolgozott, hogy ne legyek egyedül. Hiába mondtam nekik, hogy nem szükséges, nem úgy fogok szülni, mint a filmekben, hogy hopp, fájás, és akkor már nyomunk is.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mindent a fogzásról: fogak sorrendje, a fogzás 13 gyakori tünete, fájdalomcsillapító praktikák kisbabáknak fogzás esetén

  Mikor bújnak ki a baba első fogacskái? Általában milyen sorrendben törnek elő a tejfogak? Mindegyik baba megszenvedi a fogzást vagy lehetnek egészen enyhék a tünetek? Mivel segíthetsz a kisbabádnak, hogy csillapítsd a fájdalmát fogzáskor? Konkrét, gyakorlatias tanácsok védőnő szakértőnktől, aki több évtizedes tapasztalatából merít.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Te mit adsz a gyermeked szájába fogzás idején?

  Akinek van gyermeke az tudja, hogy a fogzás nem egyszerű dolog egyik félnek sem. A picur babának komoly fájdalmakat okozhat az a fránya fogacska, ahogyan megpróbál áttörni, Édesanyának- Édesapának pedig mindezt végignézni szintén nem a legegyszerűbb.

  Tovább olvasom
 • Post