post image
-

Hétvégi bandázásokhoz: villámsütik a gyerekeknek

Ha hétvégén átjön játszani a gyerek barátja - ne adj Isten, többen is - akkor lisztért, tojásért, cukorért nyúlj, gyereket fogsz etetni ugyanis, nem a helyi fitness szakkört.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gyorsan elkészíthető receptek az ünnepekre

  Közelednek az ünnepek és sokan már az ajándékvásárlással és a karácsonyi menü összeállításával vagyunk elfoglalva. Én már évek óta igyekszem olyan recepteket keresni, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, mert nem akarok fél napot a konyhában állni. Most lehet, hogy megköveznek a gasztrobloggerek, de én főzés helyett inkább a családdal vagyok és igyekszem minél rövidebbre fogni a konyhában töltött időt.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Shortbread kekszek á la Jégvarázs

  Nem, nem lapoztam félre a naptárt, tudom, hogy még nincs december. A szandál még ott figyel az előszobában (oké, ez önmagában nem sokat jelent, a húsvéti dekorációt tegnap szedtem le :)), a gyerekek még bátran könyörögnek fagyiért is, viszont dúl a Jégvarázs láz. Ahogy az egy éppen hatévestől elvárható.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Pásztohy András - Pásztohy Panka: A ​kisegér, aki majdnem hős lett

  Szeptember elsejével nemcsak a kicsiknek csöngettek be, hanem a meleg időnek is. Napok óta érzem az orromban az ősz-illatot, és az az igazság, már nagyon jó egy kicsit fázni. Hiába vagyok nyári gyerek, nekem sok volt idén a kánikulából és a hőségriadóból. Szeretem ezt az időszakot. Már keresni akarom az avarban megbújó fényes gesztenyéket, érezni akarom a zizegős, rozsdabarna leveleket a csizmám alatt, nagyokat akarok szippantani a reggeli hűvös levegőből, és a nyakam köré akarom kanyarintani a kedvenc kötött sálamat

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kormos István - Reich Károly: Mesék ​Vackorról Vackor melegszendvicse

  Ha medve szerepel egy mesében, szinte soha sem félelmetes, pedig ha élőben látja az ember, és ha épp nincs a maci kerítés mögött, bizony elég ijesztő jószág. Nem valószínű, hogy megölelgetnék egyet is, hiába van aranyos fejük és puha bundájuk. Bizony ijesztőek, ha két lábra állnak; és ha kinyitják a szájukat, hogy megmutassák a hatalmas fogaikat, akkor még kevésbé hasonlítanak a Szíves Bocsokra...

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gasztroajándék gyerekeknek? Igeeen! Gyárts vicces édességeket az adventi naptárba!

  Ha egy egész picit már unjátok, hogy minden adventi ablakocskába, kis zsákocskába csokit gyömöszöltök (meg talán a gyerek is ), és már külön tárolót béreltetek az adventi naptárból kikerült apró kis izéknek meg bigyóknak, akkor most fellélegezhettek! Összegyűjtöttem pár adventi ötletet, amikben az a közös, hogy senki a világon nem kap pont ilyet, mert a ti ügyes kezeitek állítják elő :), ráadásul a kibontás utáni pillanatban nyomtalanul eltűnnek. Ja, és cukik!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Halloween egészségesen? - nem lehetetlen!

  A halloween-t lehet szeretni, nem szeretni, de egy egészséges nasinak kevesen tudunk ellenállni. A farsang mellett ezen a napon (okt. 31.) lehet boszorkánynak, töknek, csontváznak beöltözni, és kiváló alkalom arra is, hogy (fel)készüljünk egy kicsit a télre.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Geronimo Stilton - 5 perces sajtos mártogatós

  Geronimo Stilton neve talán senki számára sem ismeretlen. Rengeteg izgalmas története jelent meg eddig a könyvesboltokban, találkozhatunk vele a tévében, videójátékokban és hangoskönyvekbek is. A gyerekek nagyon szeretik, és ezt teljes mértékig megértek, hiszen mindegyik kötete kalandos és vicces.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Al Ghaoui Hesna: Holli, ​a hős - Bátorság keksz

  Általános iskolás alsó tagozatos kisdiák voltam, amikor a barátnőmmel Nórival készültünk a suli Ki mit tud versenyére. Az énektanárunk arra biztatott bennünket, énekeljünk népdalokat. Persze azonnal ráharaptunk a dologra, bár leginkább az lelkesített bennünket, hogy néha ellóghattunk az utolsó órákról, gyakorlás címszó alatt. Amikor viszont eljött a nagy nap és fel kellett lépnünk a színpadra, totál beparáztam.

  Tovább olvasom