post image
-

ÓRIÁSI SZÍVÁS, HA NINCS RÁÉRŐ CSALÁDTAG A VÁROSBAN

Valamikor október elején, amikor az oviban ebédet rendeltem, valaki rám szólt: „Ne felejtse el lemondani az ebédet az őszi szünetre!” „TESSÉK?!” Hőköltem hátra. „Őszi szünet lesz, le kell mondani az ebédet!” Megköszöntem a tájékoztatást, és azonnal hívtam a férjemet: „Te figyelj, a gyerek még be se szokott, de máris őszi szünet lesz. Most mit csináljunk?”

Tovább olvasom
 • post image
  -

  "Fejezd már be!!!" - Mit tegyek, ha megőrjít a gyerekem?

  Már megint hatodszor szólsz a gyerekre, hogy mossa meg a fogát, mert elkéstek. Még meg sem fésülted, egy pillanatra sem marad nyugton. Rohannod kell a munkahelyedre, mert nem érsz oda a megbeszélésre. Érzed, hogy remegni kezd a gyomrod és egyre türelmetlenebbek a mozdulataid. Mit tegyél, hogy ne ordíts egy nagyot? Szét tudnál robbanni... Szinte nem látsz a dühtől. Eleged van és sikítani tudnál. Ismerős?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Használati utasítás gyerekhez 4-6 év között

  Azok a boldog óvodás évek, szerintem minden iskolás gyermek szülő visszasírja. Na de lássuk mi az ami ebben a korban a mennybe repít és mosolyt csal az arcodra, és mi az ami enyhe árnyat vetít e idilli időszakra. Jó hír utóbbiból kevés van és könnyen kezelhető. Előbbiből viszont rengeteg.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  A 10 legjobb mobil alkalmazás szülőknek

  Modern világban élünk, így a mai kor emberét már sok-sok applikációval kényeztetik, hogy az élet egyszerűbb és könnyebb legyen. Nincs ez máshogy a szülőkkel sem. Ők is mindenhol mobiltelefonnal mozognak és sokszor jól jön egy kis segítség.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tíz év, tíz szempont, három gyerek – seregnyi változás anyaszemmel

  Utólag visszatekintve szinte úgy tűnik, mintha csak tegnap lett volna, amikor három kicsi gyerek ugrándozott körülöttem. Tíz évvel ezelőtt hat-, négy- és kétévesek voltak a gyerekeim. Az egykori kicsik már mindannyian kamaszok. Ebből a vicces listából kiderül, milyen volt tíz évvel ezelőtt velük az élet, és milyen most… Bíbor Bori írása.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Bölcsi vagy nem bölcsi?

  Pablo szeptember 4-én lett bölcsődés nagyfiú, ekkor már betöltötte a 15hónapot. Nulla segítségünk van a születése óta,ami nem panaszkodás akar lenni, hanem egy fontos adaléka annak, hogy miért is tölt már napi 4órát házon kívül.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Egy nap gyerekek nélkül is lehet pokoli nehéz

  Kezd lekopni a cukormáz az anyaságról alkotott társadalmi képről és előbújik helyette a fáradt, robotló, minden terhet egyedül cipelő anya. Szilágyi Zsófia filmje kapcsán egy emberként horgadnak fel az anyukák és az rendben is van, hogy megadjuk nekik a követeléseit. De nem biztos, hogy szerencsés, ha az anyukák most kisajátítják maguknak a fáradtságot.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kinek mondjam el?

  A minap olvastam egy nyílt levelet Timitől, a TheLifeWithMimi blog írójától, ami nagyon megfogott; akár én is írhattam volna. Arról írt tulajdonképpen, hogy mennyire megváltoznak a barátságok a nők körül, amikor anyává válnak.

  Tovább olvasom
 • -

  Anyukák a világ körül 8. rész – Norvégia

  Régen jelent már meg interjú az Anyukák a világ körül sorozatban, pedig szerintem nagyon jó néha kitekinteni, máshol, más országokban hogyan élik meg az anyák a szülőséget. Milyenek a körülményeik, pláne, ha ugyanúgy voltak gyerekként szocializálva, merthogy mindannyian magyarok és így kerültek ki külföldre. Most egy kis norvég szigeten élő magyar orvosnő mesél nekünk arról, milyen az élet kint két kisgyerek (egy 5 és egy 10 éves fiúk) anyukájaként.

  Tovább olvasom