post image
-

Kisgyerekek, okostelefonok és internet

Számítógép, laptop, tablet, telefon. Majdnem mindenkinek van. Mondhatni, mozdulni sem tudunk nélkülük. Mindenki használja, munkára, tanulásra, szórakozásra, vagy mindháromra. Ezek a technikai eszközök kétség kívül megkönnyítik az életünket. Jó, hogy vannak, de túlzásba vitt használatuk ugyanolyan ártalmas, mint az egy ültő helyünkben elfogyasztott tepsi sütemény. A különbség annyi, hogy a sütemény után fájni fog a hasunk.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Ha nem tiltod, nem akarja majd annyira?!” – szülői stratégiáink kütyüző gyerekekhez

  A hétköznapok komoly kihívásainak egyike, hogyan és milyen módszerekkel szabályozzuk gyerekeink digitális médiafogyasztását, hogy egyszerre legyen online és offline is kiegyensúlyozott az életük. Ezzel a problémával a mi szerzőink is megküzdenek nap mit nap. Elmesélték, náluk milyen házi szabályok vannak érvényben kütyükérdésben.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Okos eszközök és a család: milyen a kapcsolatuk?

  Manapság talán már nincs is olyan család, ahol legalább egy okos telefon ne lenne. Sőt, valljuk be, sokszor nem csak a szülők, hanem már az iskoláskorú gyerekek is rendelkeznek különböző okos eszközökkel. De vajon mivel teszünk jót a gyerekeinknek? Adjunk vagy ne okos eszközöket a kezükbe? Fülöp Hajnalka újságíró, 5 gyermekes édesanya és digitális kommunikáció, illetve intelligencia szakértő segítségével járjuk körbe a témát.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Okoseszközök a családban? Miért ne, ha okosan használjátok!

  Sok vita, cikk látott napvilágot az internetes robbanás óta arról, hogy valójában ártalmas vagy hasznos az internethasználat a családi életben. Kétség kívül a személyes kontaktust semmi nem tudja teljesen pótolni, viszont a világhálót nemcsak kapcsolattartásra, hanem egyéb dolgokra, például ügyintézésre is használják a családok. Sok órát és pénzt is megspórolhatunk, ha a technológiát ügyesen használjuk.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így szabályozza az okoskütyüket egy 8 gyerekes anya

  Egy tíztagú családban élni nem tréfadolog, muszáj, hogy a szabályokat mindenki komolyan vegye. Az anyuka leírta, hogyan élnek a férjével és nyolc gyerekkel.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Van-e élet a kütyün túl? Gondolatok a digitalizáció és a gyermeknevelés kapcsolatáról

  Elkezdődött az iskola, vele együtt a sok házifeladat, tanulás, edzések. Természetesen a „kockulásra” kevesebb idő jut, és ebből aztán komoly harcok vannak nálunk, otthon. 

  Tovább olvasom