post image
-

L. Stipkovits Erika: „Nem az a jó nagyszülő, aki rátelepszik a családra”

A nagyszülőket még mindig jóságos kisöregekként képzeljük el, pedig manapság rengeteg nagyi van, aki az unokázás mellett karrierépítéssel vagy akár párkereséssel tölti az idejét. L. Stipkovits Erika Nagyszülők a kispadon? című könyvében a modern nagyszülőség és a generációk közti konfliktusok kérdéseit járta körbe.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Unokám született – dobjak el kapát-kaszát?

  Nemrég jelent meg a poszt, ahol a szerző elsősorban azt sérelmezte, hogy a nagyi megsértődött, hogy nem a neki tetsző nemű unoka született - amin nem csodálkozom, elég érthetetlen és valahol bántó is. Amit kevésbé értek: azok reagálása, akik mintha úgy gondolnák, negyvenegynéhány vagy ötvenévesen már semmi más dolgunk, mint csendben az új nemzedék alá dolgozni, jótündérként egyengetni valaki más háztartását, jobb esetben mondókázni és babát altatni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A kisfiam jobban szereti a nagymamáját, mint engem?

  Boldizsár másfél éves, és pár napja fordult elő először, hogy több napra a nagymamájánál hagytuk. Az eredmény: máskor nyűgös, sokszor nehezen kezelhető, raplis kisfiunk a nagyi mellett angyalkává változott, mi pedig nem értettük, mi a fene történt. Egy apuka panaszai.

  Tovább olvasom
 • Post