post image
-

Így hat a gyerekre, ha csak miatta maradnak együtt a szülők

Sokan foglalkoztak már azzal, hogyan hat a kisgyerekekre a szülők válása, de jóval kevesebbet tudunk arról, hogy miként élik ezt meg a tinik vagy akár a felnőtt gyerekek.

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Hogyan lehetséges teljes életet élni családban is?

  Szerelem, házasság, család. Talán ez az a csoda hármas, amire egész életében készül nő és férfi. Van, aki jobban, van, aki csak simán elfogadással. Van, aki kislánykora óta tervezi az esküvőjét, és van olyan is, aki abszolút férjhez sem akar menni, vagy épp sosem akar megnősülni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Szülők: a család alapjai, avagy amikor apa és anya nem “homályosodik el” egymás számára

  Amikor elhangzik az a kifejezés, hogy család, akkor szinte mindenki automatikusan a gyerekekre gondol, és csak mellesleg a szülőkre is. Én azonban azt gondolom, hogy egy család már akkor család, amikor egy férfi és egy nő összeházasodik.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  Ezért ne légy szuperanyu!

  Vekerdy szerint boldog gyereket csak boldog anya tud nevelni. Ezzel a gondolattal azt hiszem mindenki egyet tud érteni. De mitől lesz boldog egy anya, és ezzel együtt a család egésze? Másként boldog-e egy anya, mint bármelyik másik ember? Én úgy gondolom, hogy nem kéne, hogy másként legyen boldog.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Gyermeket bármi áron?

  Amikor összeházasodtunk, még azt hittük, minden simán fog menni. Fiatalok vagyunk, egészségesek, imádjuk egymást, és egyébként is, a mi tündérmesénknek zökkenőmentesen kell folytatódni, hiszen eddig minden olyan szépen ment: többezer kilómétert, két különböző életstílust, két kultúrát sikerült legyőznünk. Én, a vidéki magyar lány megtaláltam a szép szemű spanyol fiút, és felrúgtam érte mindent. Kiköltöztem, ő befogadott a házába, az életébe, és akkor már négy éve éltünk együtt szerelemben, boldogságban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Kádár Annamária: Személyiségtípusok a családban, a nevelésben

  Együttműködés a párkapcsolatban, a családban és a munkahelyen Mind a három azonos esetben közös a nevező, ha megismerjük saját habitusunkat, a másik számára kialakított preferenciákat vagy épp hárító mechanizmusokat és ezeket tiszteletben tartva megtaláljuk a közös hangot.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A cikk, amiben elmesélem, mi tette helyre a házasságunk

  Ott hagytam abba, hogy szombaton érzelmileg megterhelő, gondolkodásra okot adó dolgok történtek és nagyon megviselve, legyőzve éreztem magam. Nevetségesen viselkedtem frusztráltságomban. Ugyanúgy éreztem magam, mint 2016-ban, mikor a terhességem hirtelen végével megszégyenültem, magyarázkodnom kellett, kihullottam a sorból. Érdekes, hogy előjött minden. Talán a tanulság számomra az, hogy mikor bizonyos okoknál fogva végtelenül tehetetlennek érzem magam, akkor átmegyek gyerekbe, aki igazából csak toporzékolni tud. Igen, vannak olyan engem ért hatások, amik továbbra is ezt váltják ki belőlem. Igazságtalanságnak hívom őket. Kezelnem kell őket, e tekintetben kezelnem kell magam.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Babát vársz? 10 dolog, amit tegyél meg a pároddal kettesben, még mielőtt megszületik a kisbabátok - Egy anyuka tippjei

  Köztudott, hogy a baba megszületése után minden meg fog változni. Amire eddig volt idő, arra már nem lesz, egyszerűen átalakul az értékrend. Ez így rendben is van. De itt van 10 dolog, amit minden párnak meg kellene tennie a babavárás utolsó hónapjában!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  "Én-idő" fontossága a mindennapokban

  Addig megyünk amíg bírjuk

  Karrier, család, barátok, háztartás – ez teszi ki egy átlagos ember napját. Sokszor pihenésre sincs időnk, vagy legalábbis csak kevés. Pedig ez nem jó sem a mentális sem a fizikai egészségünkre nézve. Sőt vannak olyanok is, akik addig mennek, amíg a testük nem jelez, hogy most már elég lesz. Ezt persze nem kellene megvárni.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  “A feleségem fontosabb, mint a gyerekeim” – egy 8 gyerekes apuka megosztó vallomása

  Egyesek kritizálják a véleményét, mások egyetértettek vele. Mike Berry 8 gyerek apukája, aki blogjában magyarázta el, hogy a felesége miért fontosabb számára, mint a gyermekei, és miért gondolja úgy, hogy ezt a mentalitást kéne követni minden családban.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tudod, mi az a szexting?

  Egy brit felmérésben megkérdezett kamaszok 40 százaléka készített már erotikus fotót vagy videót, és a negyedük el is küldte valaki másnak. 30 százalék elismerte, hogy olyan valaki volt a címzett, akivel online ismerkedett meg, személyesen nem is találkoztak. 53 százalék legalább egyszer kapott ilyen tartalmú üzenetet. A szexting nálunk is egyre gyakoribb a kamaszok körében.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Párkapcsolati dilemmák a gyermek születését követően - Hogyan őrizhető meg a kiegyensúlyozott párkapcsolat a gyermek születése után?

  A legutóbbi, „Az asszony meghülyült vagy megváltozott?” című bejegyzés igen nagy port kavart itt, a blogon. A számtalan, felfokozott érzelmi töltetű hozzászólás is jól mutatja, hogy milyen fontos, sokakat érintő problémakörről van szó, amiről szükséges beszélni. meg a kiegyensúlyozott párkapcsolat a gyermek születése után?

  Tovább olvasom