post image
-

Tóth Flóra: engem a telefonnyomkodás mentett meg a szülés utáni depressziótól

Tóth Flóra vagyok, lassan hat éve anya, és ugyanennyi ideje az internetes anyaközösségekre erősen támaszkodó, kvázi telefonfüggő. Igazi telefonanya, még akkor is megerőltetésbe kerül letennem a kütyüt, amikor a gyerekeimmel vagyok. Csalás és önbecsapás is van ebben, hiszen a telefonom a munkaeszközöm. De ennél sokkal több: két éven át az elsődleges kapcsom volt a külvilághoz, a kiutam a szoptatás-pelenkacsere-altatás Bermuda-háromszögéből. A felnőtt szó. Az információ, ha el voltam veszve. A barátnők, akikkel sokáig így egyszerűbb volt kapcsolatot tartani. Amikor nehezebb volt (a hormonok, a brutális változás a mindennapi élet minden területén), és sötétnek meg céltalannak láttam a napjaimat, akkor gyakorlatilag ez volt a fény az alagút végén. Tóth Girlzonboard Flóra írása

Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Tehetetlennek éreztem magam” – egy apa vall a szülés utáni depressziójáról

  A szülés utáni depressziót az anyukák betegségének gondolnánk, pedig az apákat is utolérheti.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Így lehetsz önmagad legjobb szülője! Hogyan küzdd le a szülés utáni depressziót, szorongást? - Pszichológus tanácsai

  A szülés utáni depressziónak a megelőzés részére szeretném fektetni a hangsúlyt. Tudni kell segítséget kérni, hiányállapotokat megfogalmazni, merni vágyakozni, kiteljesedni mint ember. Balázs Nelli pszichológus szakértőnk írása napjaink egyik komoly problémájáról.

  Tovább olvasom
 • Post

  post image
  -

  "Rossz volt hallani, hogy nagy lehet a baj"

  Mindenki másképpen éli meg a babavárást és a szülés utáni időszakot, abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a lila köd hamar felszáll és a valóság sok meglepetést tartogat.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A férfiakat is érintheti a szülés utáni depresszió

  Szerencsére egyre több szó esik a szülés utáni depresszióról, de azt kevesen tudják, hogy a friss apukákat is megviselheti a gyermek születését követő időszak.

  Tovább olvasom