post image
-

"A legfontosabb,hogy ne őröljenek fel a hètköznapok ès megmaradjunk egymàsnak mint tàrs! "

Logisztika ,szívàs ,türelem “ Lotfi-Schadi Rékával és Lotfi Begivel beszélgettünk!

Tovább olvasom
 • post image
  -

  Sokkoló volt, mennyire más az élet a harmadik babával

  A harmadik gyerekről azt mondják, a legkönnyebb gyerek. Tényleg így van?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A nagy korkülönbség áldás is lehet az anyának

  Milyen az élete egy háromévesnek, amikor tíz év korkülönbséggel van testvére? És milyen az anyának, ha nagy korkülönbség van a két testvér között?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Ütik-verik egymást egész nap: ők a testvérek

  „Várj, mindjárt visszahívlak, csak megölöm a gyerekeimet, mert reggel óta gyilkolják egymást! Nem bírom tovább, mit csináljak?” Ezt a barátnőm mondta a telefonba, miután elszakadt nála a cérna az egész nap egymást szekáló fiai miatt. Én átéreztem a problémáját, nálunk is ugyanez megy, ha a fiam huzamosabb ideig itthon tartózkodik.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Két gyerek éppen elég

  Egy gyerek kevés, a három gyerek sok! Még mindig (folyamatosan) tartja magát a furcsa tézis miszerint: két gyerek szuper, minden más felállás nem megfelelő, és ennek sokan – szinte mindenki – hangot is adnak!

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  A testvérek (nem) veszekszenek, ugye?

  Bármennyire is változó és változatos a szülőség, vannak benne nagyon is fix pontok. Például, hogy a testvérek “néha” veszekszenek. Mert a testvérek “néha” veszekszenek, ugye?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Mindegyik gyerekedet úgy szeresd, ahogy az ő lelke megkívánja…

  Sok olyan élethelyzet van, amiben szülőként tanácstalanok és elveszettek vagyunk. Az egyik ilyen, amiben a legnagyobb bizonytalansággal találkozunk, a testvérkérdés. Mit tegyünk, hogy ne legyen féltékeny a gyerekünk a testvére születésekor? Hogyan kezeljük a veszekedéseiket? Tegyünk-e igazságot, vagy hagyjuk, hogy megoldják? Mit tehetünk azért, hogy a gyerekeink jó testvérek legyenek? És hogyan lehet több gyereket egyformán szeretni?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tudományosan bizonyított: a lánytesó jót tesz az egészségnek

  ...és segít abban, hogy jobb ember legyél! Igen, persze, pontosan tudjuk, hogy az első reakciód az: ja, és közben próbára teszi az idegrendszert. De figyelj! Kutatók vizsgálták a lánytestvér jótékony hatásait.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Ölik egymást a gyerekeim!”

  Testvérféltékenység: addig ne avatkozzon be a szülő, míg vér nem folyik? Majd megoldják egymás közt? Mi a szerepe a szülőnek? Hogyan nevelhet jó testvéreket? Hogyan lehet elkerülni az állandó döntőbíró szerepet?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Tényleg az első gyerek a legintelligensebb?

  Kutatások szerint egyáltalán nem mindegy, ki hányadikként látja meg a napvilágot. A szakemberek úgy tartják, a születési sorrend sokat számít, mert másképp fejlődik az első, a második, a harmadik, de az egyke gyerek is. Bizonyos tulajdonságok pedig sokkal jellemzőbbek egyikre és másikra. Jó problémamegoldó készség, magabiztosság, intelligencia, de melyik, kire jellemző? Mit mondanak a szakemberek?

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  „Azért szültem négyet, mert ez számomra semmi máshoz nem fogható öröm”

  Vannak olyanok, akiknek nem születik gyerekük, mert nem akarnak. Vannak olyanok, akik nem akarnak, de lesz nekik. Vannak olyanok is, akik csak egyet szeretnének vállalni, mások pedig sokáig küzdenek, és bármit megtennének a gyerekért. De olyan családok is akadnak, ahol négy gyerekig meg sem állnak, mert ezt érzik a legmélyebb, legszebb dolognak az életben. Egyik olvasónk, Boglárka elmeséli, hogy miért.

  Tovább olvasom
 • post image
  -

  Három gyerek három év alatt – ezért jó a kis korkülönbség

  Katie Smith három gyereket szült három év alatt, ami iszonyú fárasztó, de mégis örül, hogy ilyen kicsi a korkülönbség a gyerekei között.

  Tovább olvasom